Kurs...

Idag börjar jag & Gia äntligen på agility nybörjar kursen. Ska bli sjukt kul, hon är ju en helt annan hund än Mille :)
Vad ska ni hitta på idag då? :)
Bilder & film från kursen kommer antingen imorgon eller ikväll :)
 
 

Agilitybanritning

Här kommer en kort kul agilitybana jag nyss ritade.  Tanken är att hunden ska få utföra hindren så självständigt som möjligt, alltså att du som förare inte hjälper till så mycket. För vissa hundar kan detta vara väldigt svårt och för andra väldigt lätt, men det kan vara bra att öva på ändå.  Själv har jag stora problem med att lita på Mille, att han ska ta hindren jag ber honom om och inte de hindren han tycker är kul haha :) Därför har jag tänkt börja träna just såna här banor då han är frisk, kan vara väldigt bra för honom.
 
Den streckade linjen är föraren och den svarta är hunden...
 
Vad tycker ni?

 

Svaren på frågestunden...

 
Här kommer svaren på frågestunden! :)
 
Vad har du för mål i ditt hundägande? Att vara en så bra matte som möjligt :)
Vad är din största dröm när de gäller hundar? Att få tävla i VM i agility!
Hur gammal är Gia? Gia är 2 år den 19 november
Vad vill du bli när du blir stor? Jag vill jobba med något som har med djur att göra, helst hundar.
Vad är målen med Mille? Målen med Mille är att bara har roligt tillsammans på agility plan. Men jag vill gärna att vi ska ta oss till klass 3 nån dag  :)
Vad är målen med Gia?
Målen med Gia är att mest ha det kul tillsammans och ev i framtiden tävla agility :)
Beskriv Gia med ett ord.
Galen
Beskriv Mille med ett ord.
Mysgubbe
Beskriv dig med ett ord.
Hundgalen!
Vad fick ni göra på hundlägret?
På hundlägret nu i år fick vi göra massor med saker. Vi paddlade kanot i regnet, vi tränade hundarna, vi hade tävlingar. pratade & massor mer :)
Vad kan Gia för tricks?
Gia kan mest grunderna tex. Sitt, ligg, stå & snurra och lite annat  :)
Vad kan Mille för tricks?
Mille kan massor med tricks. Han kan tex. Buga, snurra, cup cup, blåsa bubblor, high five, backa och ja massa mer :)
Hur långt har du och Gia kommit i agilityinlärningen?
Vi har bara tränat  agility en gång då testade vi mest på hindren och så. Så ja, vi har inte kommit så långt :)
Hur kom det sig att du och Mille började med agility?
Jag började en kurs med Mille för ca 2 år sedan, jag tyckte att det såg coolt ut och ville testa. Sen fortsatte jag :)
Varför tycker du att det är roligt med agility?
Att man får sammarbeta med hunden! Och att det en dag kan gå hur dåligt som helst och en annan dag går det jätte bra.
Hur är Mille att köra agility med?
Han är väldigt vimsig, vill gärna hitta på egna banor.  Men då han är fokuserad brukar det för det mesta gå bra.
Chips/popcorn Popcorn
Tv/Dator Dator
Agility/Freestyle Agility
Cavalier/Tollare Tollare
BC/Sheltie Den var riktigt svår. En snabb medium BC! :)
Sommar/Vinter Sommar
Agility/Hopp Agility, våra hopplopp blir aldrig bra
Hästar/Hundar Hundar
Sele/Halsband Halsband
Flexikoppel/Vanligt koppel  Vanligt koppel
 
- favoritbloggarna, ex top fem/tio lista
Här är några utav bloggarna  jag läser . Läser massor med andra bloggar också ;)

http://teamrajtantajtan.blogg.se/
http://tassarnas.blogg.se/
http://lagottonteddie.blogg.se/
http://www.letwix.webdon.nu/
http://hundfart.se/
http://mnordlin.wordpress.com/
http://denlagotton.blogg.se/
 

- tips på agilityövningar eller kombinationer
Det kommer att dyka upp lite blandade agility övningar inom kort :)
- när du tränar, tränar du alltid för tränare eller är du på klubben och bygger upp bana själv som du kör eller hur gör du? Just nu tränar jag inte Mille men jag brukade träna honom 2 gånger i veckan.  Båda gångerna var för tränare. Klubben jag är med i ordnar vinter träningsgrupper och där finns det en tränare som bygger banor och hjälper en. Sedan gick jag en extra kurs för Juha Orenius. Där byggde han också banan och hjälpte till med tips osv :) Men ibland åker jag och tränar själv, men det händer inte ofta. Speciellt på vintern är det bra att inte behöva hyra hall hela tiden :)
- milles bästa egenskap (bara EN)
Vänlig
- Gias bästa egenskap (också bara EN)
Gosig
Hur länge har du tränat agility med Mille och Gia? Med Mille har jag tränat agility i lite mer än 2 år. Med Gia har jag knappt tränat någon agility alls. Men på Onsdag börjar vi våran första agility kurs tillsammans :) 

Framkallat foton...

Har framkallat några foton idag som ska sättas upp på väggen. Har tänkt göra en rätt stor fotovägg med massor med foton i mitt rum :) Ska bara välja ut lite bilder och sedan gå framkalla ännu fler :)
 
 
Glöm inte frågestunden nu bara ;) Svarar på den imorgon kväll.

Frågestund!


Åh vilken jobbig dag!

... Ska bli skönt att ta igen sig med lite Ben & Jerry mys med bästa Mille :)

Snö!

Gissa vad jag såg då jag kollade ut genom fönstet imorse? Snön hade kommit och där låg den kall och mjuk. Jag och Mille gick ut på en morgonpromenad och han blev jätte glad då han såg att det var snö som låg på marken. Jag gillar väl inte vintern så mycket, är så kallt och trist då. Men Mille älskar vintern trots att han lätt fryser haha :)
Har ni fått snö? :)
 
 

Lång dag..

Hejsan alla!

Kom nyss hem från ett besök hos Gia. För nu då Mille inte får tränas så har jag väldigt mycket extra tid som jag kan lägga ner på min och Gias relation. Gia skötte sig väldigt bra, kan inte komma på en enda gång då hon varit så här duktig. Vi tränade på att gå bakom träd, vilket vi kommer använda mycket i agilityn sen.  Det funkade galant, har testat det några gånger nu och hon verkar fatta det hela.  Hon tyckte att det var kul att springa runt träden och få godis för det haha :)

 Sen gick vi in och tränade ståendet + lite annat.  Ståendet går bara bättre för varje gång vi tränar. Är lite nervös inför utställningen i December. Det blir både min & Gias debut i officiell utställning.  Jag har bara ställt inoff förut, men vi får helt enkelt se hur det går

.

Imorgon är jag ledig så ska stanna hemma hela dagen med lill killen, tror att han kommer gilla det :)

 

 
 

Vem är det här då?

Tollar bebisar, bland det sötaste som finns <3
Här kommer 2 bilder på Gia från då hon var valp! :)

Visst var hon söt? :)

Ruffwear, Gia och mys

Igår kom min äntligen min ruffwear klövjeväska :) Vi fick den begagnad till ett riktigt bra pris och den är inte ens använd så mycket. Men kommer först få börja använda den  då Mille är helt frisk. Vilket inte är sådär superkul då jag velat ha just den klövjeväskan i nästan ett år. Men inget man kan göra något åt, kunde ändå pröva den på Mille och den sitter faktiskt väldigt bra. Än så länge är jag helnöjd, denna kommer verkligen hjälpa oss i framtiden.
Här kommer en liten bild på den :) Storlek XS om någon undrar.
 
 
Slutade kl kvart i ett idag så bestämde mig för att åka till Gia. Tog ut henne på en promenad i parken och hon fick utlopp för lite av hennes energi ;) Sedan gick vi in och myste lite, hon verkligen älskar uppmärksamhet denna tjej. Men efter en stund tröttnade hon och ville träna, så bestämde mig för att träna lite utställning med henne. Hon ska ju ställas ut i December och jag vill att hon ska vara något lugn då ;) Ståendet gick bra, nu måste jag bara se till att hon klarar av att stå lika fint då det är massor med hundar runt omkring henne. Ja, det kan bli lite knepigt tror jag :)
Men något som inte kommer att vara ett så stort problem med henne är att lämna godis, hon är rätt duktig på det. Inte alls som Mille, som stoppar i sig allt han får tag på ;)
Här kommer 2 bilder från idag, förlåt för kvaliten min mobil har inte så värst bra kamera ;)

Hösten...är...vacker!

Några bilder jag tagit nu i höst! :) 
 

Flumhund

Gick en sväng med Gia idag :)  Gick superbra, hon var bara lite ofokuserad pga löpet. Hon är dock lika arbetsglad då hon löper men ibland kan dock fokuset ligga på något helt annat än mig, haha. Men som tur är så slutar hon snart löpa ;)
Men vi gick iaf en sväng i en park och njöt av det fina vädret, solen sken och det var hur härligt som helst. Sen gick vi in och hade det lite mysigt + att jag tog några kort . Hon är supercharmig haha ;)

Milles veterinärbesök...

Igår åkte vi för att hämta hem Mille. I väntrummet stod en stor GD, som var väldigt stor hela 68 kilo. Vi fick vänta ett tag innan det var vår tur att få lilla  Mille. Hela han sken upp då han såg oss (även om han var trött pga av att han sövts) och han ville genast därifrån. Förstår honom mer än väl, att stanna på ett djursjukhus hela dagen kan knappast vara så trevligt. Vi fick med oss röntgen bilderna som visar att han har ett litet diskbråck i ryggen, men det  kommer nog att lösa sig med vila. Så ingen operation behövs,. Det var väldigt skönt att höra ändå ;) Vid behov skulle vi även ta ut medicin åt honom, men eftersom diskbråcket är så litet och säkert inte gör så ont så väntar vi med det.
Han kommer få totalvila i 4 veckor och efter 6 veckor kommer han få börja med agility igen. Men såklart ska vi gå väldigt sakta framåt...
 Just nu ligger han och snarkar brevid mig, sötnosen <3
 
 

Stackars Mille

Vila i 4 v ingen aktiv agility på 6v, hur ska min älsklig klara det? Tävlingen i november skiter vi i. Nu ska min sötnos bli frisk!
Om ni undrar så hittade veterinären 2 små diskbråck. Vet inte mer än det, ska nämligen snart hämta honom.
 

Bana..

Satt och drömde mig bort i agilitytankar. Ritade lite nya banor men fick inte det att bli som jag ville hehe. Försökte mig iaf på att få fram en bana med en relativt svår slalomingång. Om Mille får börja träna igen ska jag absolut testa på denna :) Strunta i att det är fel med avstånd ;)

God morgon!

God morgon alla! 
Morgonen här har gått lugnt till. Vaknade vid 9 av att Mille ville ut. Fast egentligen tror jag att han bara ville ha lite frukost ;)
Idag har jag inga planer, mest sitta hemma och bara vara. Kanske kolla film och på kvällen blir det absolut solsidan :)
 
Imorgon ska Mille till veterinären för att kolla upp ryggen. Håll tummarna för att allt ska gå bra & att han kommer få fortsätta med agilityn. Tyvärr fick vi tid kl 10 mitt på dagen så jag kommer inte kunna följa med, eftersom jag är i skolan. Men slänger upp ett inlägg så fort jag fått veta hur det är.
 
 
Idag är det föresten inte en vanlig dag för det är Milles pappas födelsedag! :)
10 år blir han & hjärtfrisk :)
 
Här kommer lite bilder jag knäppte nyss, gav Mille en ny boll och han blev överlycklig.
 
 
 

Hösttankar

Dagarna har bara flugit fram. Har haft höstlov så har tillbringat 3 dagar i rad åt att gå ut/träna Gia. Eftersom Mille inte får träna denna vecka, pga av att han ska till vetten på Måndag så har jag haft mycket tid över.  Så har gått ut med Gia på dagarna ;)
Har haft med mig min kontaktfältsbräda 2 gånger nu, tänker lära henne att stanna på kontaktfältet. Tror att det blir bra så, så att jag hinner ifatt henne i framtiden ;)
Men jag anser att vi två utvecklats på den korta tid vi kännt varandra. Hon har börjat känna igen mig och vet vad som gäller.
Åh vad hon är underbar!
 
 

Hejsan!

Så nu är den nya bloggen klar :) Super nöjd med designen och allt, det var snälla Jackie som hjälpte mig.
 
Alla gamla inlägg hittar ni här: https://cavspamille.wordpress.com/
 
Ha det bäst!

Gia

 
PitaPata Dog tickers
 
Med glädje & iver, Nova Scotia Duck Tolling Retriver!
 
Namn:  Hederas keep my style
Kallas: Gia
Kön: Tik
Färg: Röd/orange med vita tecken
Född: 19.11.2010
Tävlar:  Utställning
Hälsa: Frisk
Övrigt: -
 
Gia är en tollare. Hon är inte min egna hund, men jag kommer få träna henne.
 
Gia är en glad tik som älskar godis och uppmärksamhet. Hon är en underbar hund att jobba med och jag hoppas att jag får träna henne länge :)
 
Mål:
 
  • Tävla i agility
  • Få bättre kontakt
  • Lära henne roliga trick
  • Lära henne grunderna i agility bra
 
Tävlings resultat:
19.1.2013 Utställning ( debut) - Very good
 
 

Mille

 
PitaPata Dog tickers
Glädje och fart, cavalier såklart!
 
Namn:  Lakörens brown diesel JR
Kallas: Mille
Kön: Kastrerad hane
Färg: Ruby med vita tecken
Född: 21.5.2009
Tävlar: Agility/hopp klass 2
Hälsa: Har haft diskbråck hösten 2012. Annars helt frisk
 

Mille är familjens gemensamma hund, men han känns ändå som min egna då jag har huvudansvaret för honom.
Jag skulle kunna skriva en hel bok om honom om jag så ville men man kan kortfattat säga att han är envis, trogen, busig och ja världens bästa hund såklart!

 
Officiella meriter:
Agility klass 2
Hopp klass 2
 
 
 

 

Andrea

 
Andrea heter jag. Och är den som sitter bakom datorskärmen. Att presentera sig själv är svårt, väldigt svårt.

Jag är en riktig vinnarskalle, hatar att förlora. Jag älskar hemmakvällar med glass och godis. Men lika mysigt är det att vara på klubben och träna.

Jag har hållit på med hundar aktivt sedan hösten 2011. Före det tränade jag bara 1 gång i veckan, nu tränar jag betydligt fler gånger.
 
År 2014, då jag fyller 15 så kommer min alldeles egna lilla valp flytta in :) även om det är långt dit så planerar jag allt i förväg ;)

Kurser/ utbildningar/lägrer jag deltagit i:
Spårkurs hösten 2011
Vardagslydnads kurs våren 2012
Stardogs ungdoms hundläger 2012
Agility tävlingsgrupp för Juha Orenius hösten 2012
Agility nybörjar kurs för Juha Orenius hösten 2012
Agility fortsättnings kurs för Juha Orenius våren 2013
+ massa träningsgrupper för massa olika instruktörer
 

 

RSS 2.0