Mille tränar tricks....

Det var ett tag sedan jag lade upp en video på Mille så här kommer en liten video från söndagen då vi tränade lite tricks mm :)

Våren kommer kanske?

Härligt väder var det idag ♥
 

Internet är segt...

Hej alla!
Har knappt kommit in på bloggen idag pga att nätet är så himla segt :(
 
Gick en rätt så lång promenad med en av Milles bästa hundkompisar idag, Rufus ;)
Först fick de springa av sig i hundrastgården och sedan gick vi en ganska lång promenad med dem :)
 
Nu har jag nyss gett Mille hans mat och jag kan höra hur han nöjt smaskar i sig haha ;)
 
Bjuder på en väldigt orelaterad bild från söndagens promenad ;)
 

Hund som äter allt, hjälp?

Mille har, från att han var valp till nu alltid älskat att äta. Det är absolut ingett minus att han älskar mat men ibland är det ett problem.
Då jag har honom lös i skogen eller någon annan stans så uppkommer det ofta problem med att han äter saker som han hittar. Det bästa enligt honom är då jag ber honom att släppa det, för då åker det bara in snabbare.
 
För ca ett år sedan hittade han nått skräp i skogen som han stoppade i sig. Han satte det i halsen och kunde knappt andas för en tid. Som tur fick jag ut det ur hans mun. För mig var det otroligt läskigt att nästan se sin hund kvävas, sånt vill man verkligen inte uppleva.
 
Jag vet inte hur jag skall träna bort detta. Det är nämnligen ett stort problem att han ska äta allt han hittar. För vem vet, nästa gång kanske det är råttgift som han hittar?
 
Han kommer alltid då man ropar annars, det är bara då han hittat nått att äta som han inte gör det. Eller jo, han kommer men efter att han ätit klart :/
 
Jag kan erkänna att jag ibland tappar tålamodet med honom då han ska stoppa i sig allt. Jag har försökt träna bort det men inget hitills har funkat med honom :(
 
Har någon nått tips på hur jag kan träna bort detta?
 

Skogspromenad

Det känns som att det var den finaste dagen på hela året idag. Solen har varit framme hela dagen och fått vårkänslorna att äntligen komma fram.
Jag passade på att ta en liten skogspromenad nu då det var så fint väder.
Mille tackade absolut inte nej till den idén och hängde med ;)


Jag lät honom springa lös och han betedde sig faktiskt bra då andra hundar passerade oss ;) Jag bad honom nämnligen att sätta sig i fotposition då en hund/ männsika kom och där satte han faktiskt tills jag gav honom klartecken att fortsätta springa omkring. Det som förvånade mig var att han inte ens tittade på de som passerade oss, utan han fokuserade fullt på mig ;)
 
Kamera laddaren hittades även idag, så jag kunde äntligen fota med min älskade kamera. Det känns som att jag inte fotat med den på evigheter. Den låg i koma allt för länge ^^
 

Hundar förändrar liv...

Jag kommer knappt ihåg hur det var att inte ha en hund. För mig känns det så himla naturligt att ha en hund vid min sida vart jag än går. Men för några år sedan så hade jag ingen hund som följde mig överallt...
 
Jag är nästan säker på att många som skaffar hund får ett annorlundare liv då de fått hem sin hund. En hund förändrar inte bara ens liv utan ens livstil.
 
Jag tycker rent av synd om de människor som inte har en hund. Tänk, de måste plocka upp köttbullen som föll på golvet istället för att ha världens snabbaste & tystaste damsugare som sköter jobbet på sekunder ;)
Ett annat exempel är då man ska sova och fryser. Istället för att ligga där och frysa har man en mjuk liten värmedyna som mer än gärna värmer upp en. Man kan till och med få en liten mysig puss om man är snäll nog ;)
 
Mille är en väldigt nära hund, han ska vara överallt hela tiden. Då vilar ska han ligga på ens mage, då jag sover ligger han såklart under täcket och snarkar & om jag ska ut så slinker han alltid med mig genom dörren. Han låtsas helt enkelt som om att han äger hela världen ;)
 
Mitt liv har blivit så mycket annorlunda sen vi fick hem Mille. Jag lärde mig att ta
ansvar för en levande individ.
Jag gick några agility kurser med honom hösten 2010. Jag hade verkligen inget pli på honom då utan han bara stack iväg om han ville. Jag ville verkligen ge upp så många gånger då han sprang iväg för att snusa på en annan hund eller nått annat objekt.
Först efter ett års kämpande med en av de envisaste hundarna någonsin så blev han bättre. Jag kommer ihåg att jag på träningarna alltid fick hålla stenkoll på honom så att han inte skulle sticka till någon annan hund.
Det hände inte under en natt men sakta började han lyssna. Allt jag gjorde var att jag helt enkelt började förstå mig på honom mer. Han var inte dum, han förstod bara inte vad jag menade då jag gav konstiga kommandon.
Jag spenderade även mycket mer tid med honom och vi fick helt enkelt en mycket starkare relation.
 
 
 
Då ni läser det som står här ovan kanske ni tänker...
 
Har jag skämt bort min hund då han får sova i sängen mm?
Ja eller beror på hur man ser det. Jag matar honom inte med gaffel och han får inte göra precis som allt han vill.  Men det han får är massor med prylar. Jag kan lätt säga att jag har grova problem med att shoppa åt min hund. För det blir alltid mer än det jag skulle köpa om jag går in i en djuraffär.
Tex om jag ska gå in och köpa lite ben åt honom så kommer jag högst anagligen ut med lite hundgodis, en leksak och ev ett nytt halsband/koppel.
 
Men man kan se det såhär, vissa samlar på stenar och jag på hundprylar ;) hehe
 
Ni som har hund, har erat liv förändrats då ni skaffat hund?

Jag menar absolut inget illa till er som inte har hund ;)

Vad vill DU läsa om?

I brist på något roligt att blogga om så frågar jag dig. Vad vill du läsa om?
Hundsaker, tricks mm :) Bomba mig med tips ;)

Mille är hemma!

Hejsan alla!
Hur har dagen varit?
 
Igår kväll kom vi hem med flyget. Tiden har faktiskt rusat i väg för det känns som att det var igår jag åkte bort.
 
 
Pappa väckte mig rätt tidigt idag då vi skulle åka och hämta hem Mille. Han har ju som sagt bott hos en klubbkompis där han  hade det super bra ;) Familjen har nämnligen två  stycken voffsingar som varit Milles hundkompisar under veckan ;)
 
Just nu ligger han lite halvdöd i soffan och sover, han är verkligen trött efter allt bus han fått vara med om under veckan.
 
 
 

Haha!


Valp 2014!!

Varning för söta cavalier valpar!
 
 
Åhh kan knappt vänta tills jag får min egna valp då jag ser på denna video. Tänk att Mille har varit en sån liten valpis en gång i tiden :)
Nästa sommar, kommer äntligen vi utöka flocken med en liten valp :) Min alldeles egna hund, jag ska stå som ägare från allra första början :)
För er som inte visste att jag nu under de senaste åren nästan längtat ihjäl mig av valpsjuka. Men jag är ändå nöjd med att jag inte fick en valp för tex två år sedan, för då ville jag nämnligen ha en st bernard ;)  Det är ju inget fel med den rasen men den är inte byggd för agility ;)
 
Jag vill helt enkelt ta och börja om från början med en ny individ. Då vi skaffade Mille visste jag knappt något om hur man skulle träna hundar eller så. Jag visste inte vad en klicker var, vilket jag tycker är trist då det skulle ha varit lättare om Mille blivit inklickad från första början.
 
 
Jag har sedan lång tid tillbaka velat ha en sheltie och sheltien ligger fortfarande högst uppe på listan över raser jag vill ha . Så det blir troligtvis en liten, troligen sobel sheltievalp som får flytta in hos oss ;)
Men oavsett vad det blir för ras så blir det en hund som jag kommer träna och  tävla agility med. Att det blir en tik är redan självklart, ingen mer hane för mig just nu ;) Och om tiken klarar av alla tester så kanske jag tar valpar på henne, vem vet ;)
 
Jag borde kanske börja leta uppfödare? ;)
 

Mys


Idag började dagen med lite god frukost bestående utav god macka och juice. Sen tog vi oss ut på stan för att se oss omkring. Vi hittade fram till något museum där vi stannade ett tag. Efter det gick vi till starbucks och jag tog lite varm choklad, riktigt gott faktiskt ;) Samtidigt som vi satt där fick vi mail från de som sköter Mille :) Han har tydligen tagit för sig riktigt ordentligt och sover i barnens sängar :) Men jag saknar min lurvboll så mycket ändå haha ;)
Sedan sprang vi omkring och försökte hitta nått att äta. Efter nån timmes restaurang letande hittade vi en restarang som vi gick in i.
Nu har kvällen har spenderats med den kära Ipaden och lite häagen dazs (med smaken cookies and cream) som förvisso faktiskt enligt mig är 100 gånger godare än ben & jerrys haha ;)
Här kommer några bilder från idag & igår


Wanties

Ni hittar allt hos Csigora.com!

Jackie gästbloggar!

Hej alla läsare hos Andrea på Sporthund!

Jag heter Jacqueline, men kallas för Jackie, och är 17 år. Jag bor i Västerås tillsammans med min mamma och hennes man, och ibland bor jag hos pappa i Malmö. Vi flyttade till Västerås för ett halvår sedan och det gav mig mycket - som till exempel en ny träningskompis som heter Spike och är en Border Collie på 1,5 år nästan. Med honom tränar jag agility (så klart) och ska börja tävla till sommaren. Jag har också en Cavalier, precis som Andrea, och han heter Ludde, men pga sjukdom tränar jag honom inte så aktivt längre.

Andrea och jag träffade varandra för första gången på hundlägret 2012 i Kyrkekvarn - på samma ställe där årets läger kommer vara. Det var mitt fjärde läger och Andreas första. Vi hade haft kontakten under hela våren tror jag och det fick oss att lära känna varandra på riktigt snabbare!

Jag kommer ihåg att vi en kväll gick på promenad själva och tog oss ut i skogen. Det hade regnat massor så lerpölarna var stora och Andrea gick med CROCS! HAHA skrattar fortfarande åt det. Jag försökte också lära mig lite finska, utan att lyckas, och när jag kom tillbaka var halva godispåsen uppäten av mina rumskompisar

På agilityn hamnade vi i samma grupper hela tiden eftersom Mille och Ludde är i samma storlek. En gång bytte vi hundar, och Ludde som aldrig brukar lyssna på andra följde faktiskt med Andrea riktigt bra! Mille hade en helt annan fart och självständighet än Ludde så för mig var det lite chockerande.


Att åka på årets läger kommer bli otroligt roligt! Nu kommer jag ha med mig Spike och så klart ska Andrea få testa att köra med vildingen. Det blir mitt femte, och troligtvis sista ungdomsläger, för min del - men jag tror att det kommer ligga på delad första plats tillsammans med de fyra tidigare.

Kika gärna in på min blogg www.jackieie.blogg.seoch ta del av min träning med unghunden, seniorhunden och mina drömmar om att bli författare

Planerna med Gia för våren

 
♥ Klara av alla hinder i agility
♥ Få 100 % säkra kontaktfält
♥ Lägga ett spår med henne
♥ Lära henne nått nytt trick
♥ Debutera i agility iaf inoff
♥ Börja träna lydnad
♥ Ställa ut både inoff och off
 
Jag hoppas att både jag och Gia ska ha en toppen vår tillsammans :)
 

Slow motion

♥♥♥♥♥♥♥♥
Åh jag önskar verkligen att jag hade kunnat ha så bra filmutrustning så att jag hade kunnat filma riktigt coola slow motion filmer! :) För det är väldigt coolt att se, va? :)BerlinNu är jag äntligen framme i Berlin :) Dagen har gått ut på att för det mesta åka flyg och hitta hotellet ;)
Imorgon ska jag nog shoppa lite och kanske se om jag hittar nått åt Mille som han kan få ;) Jag älskar verkligen att shoppa hundprylar uttomlands då man kan hitta nya bra produkter som inte finns i djuraffärerna hemma ;)

Även de bästa gör misstag...

 

Söndag

Imorgon åker jag och familjen till Berlin, där vi kommer att stanna i några dagar. Men bloggen kommer absolut inte stå stilla för det då det finns wifi på hotellet ;)
 
Mille kommer att få bo hos en klubbkompis. Så han kommer nog att få ha det super kul då den familjen har två andra hundar för honom att leka med ;) Mille åker dit klockan 6 så innan dess får jag mysa lite extra med honom :)
Men nu ska jag dra och packa ihop alla hans prylar som han kommer att behöva under veckan :)
 
Bjuder på en liten gif jag gjorde med bilder från sommaren :)
 
 
 
owmegx on Make A Gif, Animated Gifs
 

Mysiga gumman

Åkte till Gia idag och tog en liten promenad med henne. Eftersom att pappa inte hade möjlighet att skjutsa mig fick jag helt enkelt ta tåget dit istället. Men det funkade lika bra det, det gick tom snabbare att åka dit med tåg :)
Jag började med att ta henne till hundrastgården där hon fick springa av sig lite. Gia är en hund med så mycket energi så att det skulle räcka för att hålla hela världen vid liv känns det ibland som ;) Hon racade runt lika vilt som vanligt och snusade på alla gula fläckar hon kunde hitta ;)
Då hon fått springa runt  ett tag kopplade jag henne och fortsatte gå med henne. Jag känner inte till området där Gia bor för tillfället , men jag försökte hitta någon bra stig att gå på ändå :)
Tillslut hittade jag till en slags skog som hade några bra upptrampade stigar att gå på. Så jag lät Gia springa lös och busa omkring där.  Vi mötte inte en endaste människa då vi gick där, vilket jag tycker är ett stort plus ;)
 
Jag glömde dock hundgodisarna hemma så jag kunde inte träna henne , vilket var trist då jag verkligen hade behövt ha lite godis att ge henne ibland ;)
Får bjuda på två mobil bilder då min kamera inte har någon laddning och laddaren är som bortblåst :(
 

Lycka ♥

Här kommer en kort video från onsdagens träning. Det nya vi testade på var bommen och däcket (i large höjd). Bommen funkade superbra och hon stannade varenda gång på kontaktfältet som jag vill att hon skall göra. Vi behöver bara bygga upp farten på bommen tills hennes debut ;)
 
Se i HD

Border collies in action

Älskar verkligen dessa bilder jag tagit hihi ;) De är tagna i september 2012 ;)

 
 


 

What´s a soulmate?


Ingen träning....

Jag och Mille hade ju agility träning igår . Han var väldigt taggad då vi väntade på våran tur hihi :)
Men då det var dags för våran tur att köra så skrek han då han skulle hoppa, vilket är så typsikt :( Så vi fick helt enkelt åka hem utan att träna något. Jag antar väl att det är ryggen som är problemet igen så vi kommer inte köra agility på några veckor nu. Han får istället göra det han är bäst på, mysa i sängen ;)
Men eftersom  Mille inte får träna på ett tag nu så fick jag & Gia plats i en annan tränings grupp :) Så nu blir det mer träning för henne och mig ;)
 

Den första bilden jag tog...

...på Gia! Kan inte ens fatta att det gått 5 månader!


Trött hund...

Härligt med helg va?
Dagen började med en tidig morgon promenad med Millisen :) Jag tränade på att gå fint i kopplet med honom och det gick verkligen så bra :) han lyssnade hela tiden. Glömde dock godisarna hemma så kunde inte belöna honom :(
Men då vi kommit in blev det en mumsig frukost för honom :) Nämligen hundmat blandat med riven korv & äggula. Han älskade verkligen sin lilla frukost :)

Och nu lite senare på kvällen har jag trimmat/ klippt honom. Det tog faktiskt riktigt länge att klippa honom men han stod snällt och lät mig klippa honom ;) Smorde även in hans tassar med 4-ess tassalvan så får se om det funkar :)
 

Simträning!

Idag åkte och simtränade med Mille :)
Vi gjorde som vanligt, spände fast en lina i flytvästen och lät honom simma runt i bassängen.
Några gånger gick han faktiskt helt frivilligt i, utan att jag lockade i honom :D Vilket är ett stort framsteg för min lilla vatten rädda plutt...
Vi passade även på att köpa 13 kilo orijen, så nu borde fodret inte ta slut på ett litet tag iaf ;) Då han käkat upp det kommer jag kanske ändå byta till färskfoder som jag länge velat att han ska börja äta :)

Ha en underbar fredag alla! :)

Agilityn med Gia!

 
Agility träningen igår med Gia gick helt över mina förväntningar. Gia hade ju "flyttat" dagen innan (hennes ägare åkte till Australien och hon bor hos en annan nu...). Så jag förväntade mig att hon skulle vara hur yr och uppstressade som helst. Men hon överraskade mig än en gång och betedde sig helt lugnt.
 
Vi körde våran svåraste bana hittils en med väldigt många snäva svängar. Kan inte rita upp banan nu men skall köpa clean run så att jag kan börja rita lite banor ;)
Hon fick hoppa medium hinder vilket funkade mycket bättre Har inte velat höja hindren då jag varit rädd för att hon skall börja krypa under/ riva. Det sista jag vill ha är en hund som river hinder ;)
 
Jag märkte även att all min träning på att hon skall ta snäva svängar har lönat sig, för hon gjorde exakt som jag ville
;)

Nu dagen efter har jag gått och haft en ordentlig träningsverk ;) Vi båda fick nog jobba riktigt ordentligt ;)

Ny design!

Vad tycker ni om bloggens nya utseende? :)

Den gamla designen:
 

Den nya designen:
 

Agility med killen..

Idag tränade jag och Mille lite agility. Vi körde som vanligt en annan variant av banan,då Mille inte ännu får köra kontakthindren. Han var rätt så ivrig på att träna då vi började träna. Efter ett tag blev han dock trött och orkade inte springa lika fort som han brukar. Han har verkligen dålig kondis just nu. Får bli lite simträning på Torsdag eller Fredag ;)
Vår tränare frågade även lite om Gia :) Hon tyckte att hon såg ut att var medium och att jag skulle låta en domare mäta henne  :) Mille hör ju till de hundar som är någon mm för stor för small och han passar verkligen inte som medium hund :/ Så för min del skulle Gia gärna få bli medium ;) För mig räcker det nämnligen med en hund som är "för" stor ;)

Helgens slut...

Idag har dagen inte blivit som jag planerade i fredags. Bestämde mig för att inte åka på agilitytävling utan att istället stanna hemma och mysa med Mille. Efter att vi båda legat på soffan ett tag så gick jag ut och fotade honom lite ;)
Så här har ni några bilder från idag ;)
 
 
 
 

Dagen jag älskar...

Så nu var veckans bästa dag här, Fredag ;)
Planerna för helgen är ganska enkla faktiskt ;)
Imorgon ska jag antingen åka till Gia eller träna Mille lite. På söndag ska jag ev åka på en agilitytävling, bara för att kolla förståss ;)  Jag har verkligen saknat att tävla i agility så det skulle vara kul att se på/ träffa klubbkompisar ;)
Vad har ni för planer för helgen?  :)
 
 

RSS 2.0