Hurtta väst!

Tror inte det är sant, jag tog bara med mig hem två saker från djuravdelningen? ;)
Dom hade riktigt billigt Hurtta där så var blev riktigt sugen på att köpa ett koppel eller halsband, fast han har ju redan så mycket Hurtta så jag lät det vara.

Istället köpte jag en Hurtta lifeguard tränings väst som var riktigt billig & en sax som jag ska klippa Milles tassar med. Träningsvästen tror jag att kommer vara bra under höstens och vinterns mörka träningar, för då syns man ;)

Just nu är jag hos min mormor & morfar och här stannar jag i några dagar innan jag åker hem till Millisen igen, saknar honom redan ♥
 
Tog inte med mig kameran hit men dåliga ipad bilder får väl duga idag ;)

 

Simträning

Idag åkte vi in till hundsimmet med Mille för att simträna lite. Mille var faktiskt riktigt ivrig och då vi kom till bassängen gick han redan till kanten och väntade på att jag skulle kasta i leksaken ;)

Han simmade frivilligt varje gång, nått som för ett halvår sedan hade varit omöjligt...

Imorgon åker jag och mamma till Tuuri, typ Finlands Ullared fast lite mindre men... Jag får se om jag hittar lite hundprylar där som kanske får följa med oss hem ;) Efter det åker jag och mamma till min mormor och morfar och stannar där i någon dag, men Mille kommer inte följa med då han på så sätt slipper stressen med att åka. Istället stannar han hemma med min pappa ;)

Bjuder på¨en gammal simbild ;)

 

Måndag...

Idag blev det en kvarts morgonpromenad och då jag ätit/fixat lite saker blev det en ny promenad på 1 timme.
Vi gick ner till stranden men Mille ville inte bada då det blåste rätt mycket så vi gick in i skogen istället ;)

Sen tränade vi lite tricks + att jag klippte Mille lite på tassarna, nått som behövdes ;)
 
Har inget planerat för imorgon så jag tar dagen som den kommer helt enkelt...
 

Bild tagen av Nea..
 
 

Borta bra men hemma bäst ;)

Kom hem sent igår kväll så orkade inte skriva ett inlägg här då...Men nu är vi iallafall äntligen hemma efter en veckas semester. 

Jag åkte först till Nea där jag stannade i några dagar och efter det hämtade vi upp Mille och åkte på hundläger tillsammans. 

Vi fick testa på olika grenar men frisbee, rallyn & tricksen var roligast. Mille älskade frisbeen och blev så ivrig att han bara skällde av lycka, knäppis ♥

Sen paddlade vi även kanot med hundarna och då vi stannade på ett ställe för att fika så fick de flesta hundar springa lösa. Mille badade faktiskt och han var verkligen inte ren då vi kom tillbaka till stugan, så han fick en dusch + borstning.

Och igår spenderades hela dagen på färjan, något som Mille inte tyckte så mycket om.
Dom hade iallafall en riktigt lyxig hundtoalett med konstgräs att kissa på ( brukar vara typ stenar..) men Mille ville ändå inte kissa där... Jaja han sov iallafall i hytten nästan hela resan så ;)

Jag har faktiskt inga planer för idag men vi får se vad som händer helt enkelt...
 
 
 

Då solen går ner...

Då trivs vi ♥

 

quick fix - mina åsikter

 De flesta hundträningsprogram som går på teve i dagens läge visar att det är okej att behandla sin hund som att den vore en trasa.

Att visa sin hund att man är i högre rang genom att rycka i kopplet, morra åt den, trycka ner den mt marken kommer alltså att leda till att man tillsammans med hunden kan leva lyckligt tillsammans...
 
Eller så inte, folk tror helt enkelt för mycket på de de ser på teve nuförtiden. Bara för att dessa hundtränare går på teve och babblar massa strunt så betyder det väl inte att dom har rätt?

Ja, man kan kanske få en hund att gå bredvid en om man nästan stryper ihjäl den, men varför inte sätta några månaders riktig träning på hunden så att den går brevid dig av ren vilja?

Det finns hundtränare som varken använder godis eller någon beröm alls, utan bara stryper hunden och "slåss" för att få den att lyda. Är det värt det?

För jag vill faktiskt att min hund ska vela samarbeta med mig utan massa utrustning på den. Med en leksak eller lite godis i handen kan man få nästan vilken hund som helst att lyda en.


Lata, det är vad dom är. Orkar man inte lägga ner lite tid på att verkligen träna sin hund så borde man faktiskt inte ha en enligt mig. För att dra åt hundens andningsvägar och att sparka på dem är inte träning, det är misshandel.
Hade man strypt och sparkat ett barn för att få det att lyda så hade polisen nog direkt tagit hand om en, men inte om det gäller hundar såklart...


Elhalsband, spray osv... VARFÖR? Varför ska vi ge våran bästa hund elchockar bara för att vi inte orkat lära den hur den ska bete sig? Varför ska vi spraya spray i dens känsliga nos bara för att den gjorde fel eftersom att vi inte orkat lära den? Ja varför?


Vad tycker ni läsare om detta?
 
 

Wanties från Csigora!

Ni hittar allt hos Cigora !
 
 
 
 

Hur kunde du?

 

Bildkälla
 

När jag var valp underhöll  jag dig med mina egenheter och fick dig att
skratta. Du kallade mig ditt barn och trots antalet skor jag tuggade sönder och några totalförstörda kuddar, blev jag din allra bästa vän. När jag var "dum", pekade du ditt finger mot mig och frågade - "Hur kunde du" - men sedan veknade du och la mig på rygg och gosade med mig.


Det tog lite  längre tid än väntat för mig att bli rumsren, för du hade 
väldigt mycket att göra, men vi klarade av det tillsammans. Jag kommer ihåg nätterna när jag låg tätt vid din sida och lyssnade på ditt snarkande, lyssande på dina lugna andetag och hemliga drömmar och jag tänkte att livet kan inte bli mer perfekt än så här.


Vi gick långa promenader i parkerna, åkte långa bilturer och stannade för att 
äta glass (jag fick bara våfflan för " glass är inte bra för hundar" sa du). Jag 
tog långa tupplurar i solen då jag väntade på att du skulle komma hem vid slutet av dagen.


Så småningom började du spendera mer tid på arbetet och du satsade på din 
karriär och la mycket tid på att leta efter en männiksovän. Jag väntade
tålmodigt,  tröstade ditt brustna hjärta och förstod dina besvikelser,  klagade 
aldrig på dåliga beslut.  Jag viftade på svansen och visade glädje då du kom hem och jag blev lycklig för din skull när du blev kär.


Hon, numera din fru, är inte en "hundmänniska", men trots det välkommade jag henne till vårt hem, visade henne tillit och lydde henne. Jag var lycklig därför att du var lycklig. Sen kom människobarnen och jag delade din glädje och lycka. Jag var fascinerad över deras små fingrar, hur de luktade och jag ville ta hand om dom också. Det  var bara det att hon och du var oroliga att jag skulle skada dom och jag  tillbringade mesta tiden förvisad till ett annat rum eller en hundbur. Åh, som jag ville älska dom, men jag blev "fånge i kärleken".

 

När dom blev äldre blev jag deras vän. De  hängde i min päls då de försökte 
stå på egna ben, petade med fingrarna i mina ögon, undersökte mina öron, kysste mig på nosen. Jag älskade allt som hade med dom att göra och deras berörningar. Ditt kel med mig var numera så sällsynt. Jag skulle försvara dom med mitt liv om det så behövdes. Jag smög ner i deras sängar om natten och lyssnade till deras oroliga andetag och hemliga drömmar och tillsammans väntade vi på ljudet av din bil på uppfarten.


Det var  tider det, då andra frågade om din hund och du visade stolt det 
foto av mig som du bevarade i din plånbok och berättade historier om mig. De senaste åren svarade du bara "Ja, ja" och bytte sedan samtalsämne. Jag hade gått från att vara din hund till att bara vara  en hund och du undvek alla kostnader som hade med mig att göra.


Nu har du en ny karriärmöjlighet i en annan stad och du och de ska flytta 
till en lägenhet där husdjur inte är välkomna. Du har tagit det rätta beslutet 
för din familj, men det fanns en tid då jag var din enda familj.


Jag var jätteglad över bilturen (precis som  i början av vårt förhållande) 
tills vi kom fram till djurhemmet. Det luktade hund och katt, rädsla och
hopplöshet. Du skrev under lite papper och sa - "Jag vet att ni kommer att hitta ett hem till henne"  - De skakade sina huvuden och gav dig en ansträngd blick. De inser att för en medelålders hund, även med papper, så är det nästan omöjligt. Du var tvungen att ansträngt rycka din sons händer från min päls medan han skrek - Nej pappa!!! Snälla,  låt dom inte ta min hund!!!

 

Och du var orolig för honom och vilken hemsk erfarenhet du precis gett honom angående lojalitet, vänskap och respekt för liv. Du gav mig en avskedsklapp på huvudet, undvek mina ögon och artigt vägrade du att ta mitt halsband och koppel med dig. Du hade  en tid att passa och nu har jag det också.


Efter att du gått sa de snälla flickorna att du säkert visste om att du 
skulle behöva lämna bort mig för flera månader sen, men att du inte gjort några försök att hitta ett bra och mysigt hem. De skakade sina huvuden och sa -  HUR KUNDE DU?

 

 

De är så snälla mot oss som deras upptagna scheman tillåter. De matar oss 
naturligtvis men jag tappade aptiten för flera dagar sedan. I början då någon 
passerade min bur pirrade det i magen och jag tänkte och hoppades att detta bara var en ond dröm och att du kommit tillbaka för att hämta mig, eller så hoppades jag att det var någon som brydde sig, någon som kunde rädda mig. När jag förstod att jag inte kunde konkurrera med den glädje de söta valparna visade så gav jag upp och satte mig i ett hörn och väntade.

 

 

Jag hörde fotsteg från korridoren när hon kom till mig i slutet av dagen och 
jag följde henne snällt genom korridoren till ett annat rum. Ett obehagligt tyst och tomt rum. Hon satte mig på ett bord och smekte mina öron och sa till mig att jag inte behövde orora mig. Mitt hjärta dunkade av förväntan och spänning för vad som skulle hända men det var också en känsla av lättnad. "Kärlekens fånge" hade nu nått slutet. Jag var orolig för henne, sådan är min natur. Bördan vägde tungt för henne och det känner jag till, på samma vis som jag kände till alla dina sinnesstämmningar. Försiktigt band hon ett band runt mina framben samtidigt som en tår föll längs hennes kind. Jag slickade hennes hand på samma vis som jag brukade trösta dig för många år sedan. Vant stack hon in nålen i min åder. När jag kände sticket och den kalla vätskan som for genom min kropp, la jag mig 
tröttsamt ner, såg in i hennes vänliga ögon och mumlade - HUR KUNDE DU ? - kanske förstod hon mitt hundspråk för hon sa - "Jag  är ledsen."  - Hon kramade mig och förklarade snabbt att det var hennes jobb att se till att jag kom till en bättre plats, - en plats med mycket kärlek och ljus, så väldigt annorlunda än den här platsen på jorden - och med den sista lilla kraften jag hade försökte jag visa henne genom att vifta på svansen att mitt - "HUR KUNDE DU" - inte var riktat mot henne. Det var dig, min älskade husse,  jag tänkte på.  Jag glömmer dig aldrig och kommer att vänta på dig i all framtid. Måtte alla i ditt liv fortsätta att visa dig så mycket lojalitet.

 

 

Några ord från författaren

 

Om "HUR KUNDE DU" fått dig att gråta när du läste det, som det fick mig att 
göra när jag skrev det, därför att det är den sammansatta historien om miljoner av "ägda" husdjur som dör varje år i amerikanska och kanadensiska djurgårdar. Den som vill ha denna text är välkommen att använda den för ickekommersiellt bruk, så länge coprighten respekteras. Hjälp oss att  informera, på hemsidor, i tidningar, på djurgårdar och veterinärklinikernas anslagstavlor. Tala om att det beslut man tar att skaffa en husdjur i familjen är dett viktigt beslut med ansvar för ett liv, att djur förtjänar vår kärlek och omtanke, att finna ett nytt hem för vårt husdjur är vårt ansvar och om vi behöver hjälp om omplacering finns råd och stöd att få hos olika djurskyddsföreningar. Att allt liv är värdefullt. Gör en insats för att stoppa dödandet och uppmuntra steriliserings- och kastreringskampanjer i avikt att förhindra oönskade djur.


Så söta!!


Everytime we touch


Åh saknar verkligen första veckan av sommarlovet då jag åkte på hundläger med Gia, gjorde bra för våran relation tror jag!  Saknar faktiskt denna retriver tös nått enormt just nu! 

Foton tagna av Nita Mäntylä
 

3 produkter jag jag inte ångrar att jag köpt!

 
Back on track täcke - verkligen en räddare i nöden! Det har hjälpt oss då vi tränat agility innan och även efter Milles skada har det hjälpt honom ifall att han blivit stel eller så. Verkligen värt pengarna! 
 

Hurtta rundsytt läderkoppel - älskar det! Verkligen bra kvalite! Använder nästan bara det på Mille!
 
 
Hurtta kyltäcke - Eftersom att Mille är så värmekänslig nu under sommaren så har detta täcke hjälpt honom att vara kall under de varmare dagarna!  

Så duktig!

Kanske nått att lära Mille? 

Blomma...

 
 

Mot örebro!

Nu kör vi! ;)Nu kör vi!

Nea imorgon och hundläger på tisdag, kan inte bli bättre ;)Bad killen ♥

Mille har gått från att absolut inte gilla vatten till att inte ha så mycket emot vatten alls. Numera springer han faktiskt i vattnet helt frivilligt och kastar man i leksaken så simmar han alltid efter den. För ett år sedan hade det varit omöjligt, tror att jag ska tacka simträningarna i bassäng för det ;)
 
Här kommer lite badbilder från då vi var i stugan! :)


Canon eos 550D + Canon EF 70-200/4,0 L USM

 
 
 
 
 

Imorgon gäller det!

Idag har Mille inte fått göra något speciellt faktiskt, det var en riktig slappardag ;) Dels för att vi satt i bilen i flera timmar och dels för att han ändå cyklat rätt långt igår...
 
Nu har jag iallafall påbörjat packningen en aning, för jag åker ju redan imorgon ;) Färjan åker klockan 17.30 har jag för mig och innan dess ska jag hinna inhandla hundgodis, hundben, godis åt mig själv och lite annat viktigt för resan .
 
Känner att det här kommer att bli riktigt bra ju! :)


Oredigerad bild på Mille och hans råttis <3
 
 

Cycklat...

Hejsan!
Idag åkte min familj till några släktingar under dagen, så Mille fick stanna hos min mormor medan vi var borta. Då vi kom hem så behövde ju Mille få lite mer promenad än de rastrundor han fått av min mormor så jag hoppade på cyckeln och så cyklade vi lite mer än 9 km. Han sprang faktiskt på riktigt bra och då vi kom hem sprang han direkt in och hämtade ut bollen som han ändå ville leka med, han är lite svår att trötta ut ibland ;)
 
Imorgon så är det sista hela dagen innan sverige resan och jag måste verkligen se till att packa allt, hade ju varit surt om jag glömde något :/
 
Jaja nu ska jag snart hoppa i säng för jag är så trött...


 
 
 

Crufts!

 
Åh vill verkligen åka till crufts någon gång! Vet inte om det finns mycket shopping där, men det måste det väl finnas? Jaja redan att få åka dit hade verkligen varit en dröm som gick i uppfyllelse ;)
Vem vet, kanske jag åker till crufts redan 2014? ;)

Har någon av er bloggläsare varit på crufts? 


Regn, regn & regn..

Suck och stön, här har det regnat hela dagen! Med 13 grader och regn så har dagen inte känts så somrig och vi har spenderat mer mys tid i sängen än utomhus.
Men efter lunchen så cyklade jag och Mille ca 4 km i regnet ändå, för han ska ju allt få sin motion.
Mille blev verkligen hur lerig som helst då han sprang i lerpölar så att all lera fastnade i hans långa päls.

Då vi kom tillbaka från cykelturen så fotade jag honom ute i regnet lite innan jag gick in och gav honom en ordentlig dusch. Han blev lite renare men jag fick verkligen kämpa för att få bort all sand som samlats i pälsen på honom. Men efter mycket kämpande med hans smutsiga päls så blev han faktiskt ren igen.
Gissa vem som somnade i soffan sen? Jo lille Mille ;)

Nu ska jag faktiskt inte göra så mycket, ikväll blir det nog att skypea med Nea och planera inför då jag kommer dit ;)

 

What is the REASON?

Sjukt bra video! 


Ska gå ut...

Orkar seriöst inte sitta vid datorn längre. Det känns som att huvudet ska explodera...
Jag har tillgång till dator nu igen, nått som dels är bra och dels är hemskt. Har försökt få in bilderna från dagarna i stugan i 2 timmar nu och lyckades tillslut få in dom, efter att ha bytt dator en gång ;) Sen var jag ju tvungen att kolla igenom alla 1500 bilder och redigera några jag var nöjda med, det tog sin lilla tid det också ;)

Bilderna kommer jag att tidsinställa så att de dyker upp de dagar jag inte kommer ha dator eller så.

Nu ska jag iallafall gå ut lite med Mille så att jag slipper huvudvärken efter 2 timmar vid datorn ;)

Ni får ha det bra alla!

En av bilderna som blev tagna här om dagen ;)

 

Vi har det bra...

Är faktiskt riktigt sur på blogg esse appen som vägrar fungera, har försökt slänga in inlägg flera gånger men utan att lyckas...
Jaja, så är det att mobilblogga. Det krånglar ju nästan jämt...

Igår kväll så sprang jag och Mille 3 km i skogen, något som verkligen var skönt. Jag borde springa i skogen oftare för det är verkligen härligt, även fast myggorna gör sitt bästa för att ta kål på en ;)

Idag har det regnat så vi har faktiskt suttit inne nästan hela dagen. Förutom för ett tag sedan då jag och Mille gick ut och badade lite i havet. Men efter en stund tröttnade Mille på att bada så jag torkade han och sedan sprang han och flummade runt på gården med sin leksak. Jag gick snabbt in efter kameran för att få några busbilder på killen. Men kameran var tydligen inte på humör idag för mer än hälften av bilderna blev hemska hahha ;) Men några lyckade bilder kom vi iallfall hem med ;)

Imorgon får jag förhoppningsvis tillgång till dator så då kommer jag kunna blogga bättre, för jag hatar att mobilblogga ;)


En människa som är värd att kalla hjälte!


Fredag!

Är framme i stugan nu och vi har hunnit bada, sola & gått på marknad.
Jag hittade rätt bra hundiga prylar på marknaden men kommer inte visa dem än ;)
Mille och jag gick även ut och sprang. Vi sprang lite mer än 2 km och vi sprang det rätt snabbt faktiskt :)
Känner bara att jag kommer ha lite träningsvärk imorgon hahha ;)


Vad är en hundblogg enligt dig?

Hur tycker ni att en bra hundblogg är? Vad ska den innehålla för att ni ska börja läsa den? Bomba mig med idér så att jag har något att blogga om i framtiden! :)
Arkiv bild..
 

Mille är bollgalen!

Gick nyss ut och sparkade fotboll med Mille..., Som han älskar det! Han flyger på bollen i full fart och skäller av glädje då han får fast bollen som jag gång på gång får sparka. 

Efter ca en kvart gick vi ändå in igen för han ska ändå inte överanstränga sig då han är i rätt dålig kondis just nu, efter flera månaders vila. Men tills hösten ska vi nog börja träna upp honom på riktigt igen! :)

Vad har ni gjort nu under kvällen med era vovvar? :) 

 

Drag träning!

Idag har vi inte varit så hemskt aktiva men det blev ändå ett kort drag pass för Mille. Vi körde bara med riktigt lätta vikter så att han ska vänja sig med tryck i selen. Han var lite osäker i början men efter en stund gick det mycket bättre :) 
 
Imorgon åker vi ut till stugan och då får ju Mille såklart följa med oss dit :) Eftersom att den ligger vid vattnet så blir det nog även lite bad för honom någon dag, om han vill och vågar såklart ;) Ska nog packa med hans vattenleksaker så att jag har nått att locka i honom med, det är ju lättare att få i honom då.

Nu ska jag ställa in lite tidsinställda inför de dagar jag troligtvis inte kommer kunna blogga på, för bloggen ska inte stå tom en enda dag är det tänkt ;)
 

Älskar dig, min röda hund <3

Kitobjektivs kvalite men det får duga ;)
 
 

Bakning på G!

Medan kladdkakan är i ugnen passar jag på att blogga ;) Ikväll har jag alltså spenderat lite tid åt att baka kladdkaka, nått som jag verkligen älskar ;)

Innan jag bakade gick jag och Mille en 45 minuters promenad i skogen och kastade lite boll och tränade upp hans muskler :)

Imorgon måste jag försöka fixa hans analsäckar för han visar tydligt att dom gör ont nu igen... :(

 

Utflykt och lydnadsträning

Idag åkte jag och resten av familjen iväg på en liten dagsutflykt :) 

Vi hittade en restaurang som tillät hundar och medan vi åt så låg Mille och sov i skuggan, jag är verkligen glad för att han så lätt kan koppla av på nya ställen annars hade det blivit kaos ju ;)
Då vi ätit klart åkte vi ner till stranden och badade lite eller jag badade inte men min bror sprang ner i vattnet och Mille följde faktiskt efter honom och simmade väldigt långt. Så jag var riktigt stolt över min fina kille som vågade simma helt frivilligt :)

Då vi kom hem fick Mille ett bad för att få bort all sand som fastnat i pälsen och sedan vilade vi oss lite :)
Då vi vilat klart gick vi ut på gården och tränade lite lydnad. Det gick inte så bra som jag tänkt då han var lite ofokuserad och så. Men efter en stund gick det iallafall lite bättre.
Kameran fick hänga med men den dog efter en stund så den hann inte filma dom lite bättre bitarna.

Vi är ju fortfarande riktiga nybörjare så kritik mottages gärna ;) Lite tricks fick också komma med ;) Vi har badat!

Och nu sitter en blöt liten vovve i bilen påväg hem ;)


Ikea idag igen..

Det blev en tur till Ikea som planerat och jag köpte bla ett nytt bord till mitt rum :) Och Mille fick såklart en Ikea råtta som han älskar, han har haft en innan men den försvann så det var dags för en ny ;)

 Sen åkte vi till stranden och var där i typ 1 1/2 timme och solade och åt glass :)

Lite senare kunde jag och Mille även gå en längre promenad för det är ju mycket hundvänligare väder på kvällen... Vi gick först en ca 30 minuters promenad och efter det sprang  vi lite...

Imorgon vet jag inte riktigt vad som ska hända men ska nog fortsätta renovera mitt rum lite ;)


Slarvigt redigerad men ändå ;) 
 

Tänkvärt!


Ikea!

Hejsan hoppsan! 
Har haft fullt upp idag så har faktiskt inte hunnit blogga under dagen.
Först var jag på Ikea i 3 timmar och sedan ändrade jag om i mitt rum i 3 timmar till . Men eftersom vi glömt mäta så måste vi åka in till Ikea imorgon igen för att köpa de vi inte kunde köpa utan mått...

Då jag var klar med rummet så gick jag ut med Mille och sprang lite, men vi fick avbryta efter en tid då det började regna rejält...

Imorgon blir det som sagt en Ikea trip och sedan blir det nog en längre promenad på kvällen då det är lite kallare...

Bjuder på en halvdålig bild från igår...
 

Fotodags!

Idag åkte jag och pappa ut och fotade lite kossor, men det blev inte alls så många bra bilder. Då det var så varmt så låg de flesta  av kossorna låg i skuggan och vilade. Men några få var lite piggare så dem kunde jag iallfall fota lite ;)

MItt rum ser ut som ett bombnedslag då jag försökte ändra om i mitt rum men gav upp då klockan blev för mycket och istället så tog jag mig ut på en kort springtur med Mille för att rensa tankarna lite... Vi sprang bara runt 1 km då det var så sent och Mille ville ha sin mat ;) 

Imorgon blir det en längre springtur och en trip till Ikea :)

 

Lite trött på vissa människor...

Är seriöst så trött på folk som släpper fram sina jyckar till ens hund då man är ute på promenad...
Mille är absolut inte aggressiv av sig, snarare tvärtom. Men han tycker ju såklart inte att det är kul då en helt främmande hund i koppel ska hälsa på honom...
Jag vill ju lära Mille att man inte hälsar på andra hundar utan tillstånd men det är väldigt svårt då andra ska släppa fram sin hund då man går på promenader. 
Vissa folk verkar seriöst tro att deras hund ska hälsa på varenda hund den ser. Det värsta är ju att dessa personer jag menar inte ens frågar om deras hund får hälsa på min, utan de släpper bara fram sin hund i hopp om att min hund älskar alla hundar...

Jag har mött ägare som blivit arga då deras hundar inte fått hälsa, och det är ju lite töntigt. För ska inte jag få bestämma över min hund? Eller det trodde jag iallafall... Att han inte gillar att främmande hundar flyger på honom är väl rätt naturligt?

Folk har faktiskt släppt fram sina aggressiva hundar på Mille, då blir man faktiskt riktigt arg. Det är inte alltid som jag ens ser ägarna, om de kommer bakifrån och då blir man ju väldigt förvånad. Om jag ser hundägare som jag vet att är sådana försöker jag byta sida av vägen, men det går ju inte alltid :/ 

Får nog ta och skaffa nått gult som jag kan fästa i hans koppel, fast tror inte att det är så många som känner till gula hund :(

 

Godmorgon!

Godmorgon alla!
Jag och Mille har hunnit ta oss ut på en halvtimmes morgonpromenad och nu ligger vi i min säng och myser. 
Idag ska jag fixa lite i mitt rum för imorgon ska vi till Ikea och inhandla lite nytt :) Jag älskar verkligen att gå på Ikea och hitta massa prylar som man vill ha, även fast de kan vara lite onödiga ibland ;)

Sen ikväll blir det nog en fotopromenad och Mille kanske får hänga med då ;) Behöver ju lite nya bilder på bebisen min ;)


Vill ut och fota!

Jag har den senaste tiden knappt haft tid för fotografering, nått som verkligen är riktigt trist.
Men foto lusten finns fortfarande kvar och därför är det väldigt plågande att inte få springa ut med kameran...
Jag vill verkligen utvecklas med mitt fotograferande och någon gång vill jag kunna ta riktigt bra bilder. Att sälja bilder är väl inte ett måste men det hade varit riktigt kul att få ett riktigt fotojobb någon gång. Fastän idagens läge så är mina bilder långt ifrån proffsiga.

Jag är grymt glad för att jag fick mitt nya objektiv ( Canon 70-200 f4 L USM), för det är verkligen så mycket bättre än mina föregående objektiv. Jag var ju lite fundersam om det var värt pengarna men i dagens läge så är jag väldigt nöjd med det för bilderna blir riktigt bra :)

Imorgon ska jag äntligen ta och rasta kameran, vad jag ska fota vet jag inte än. Men antagligen blir det Mille som får vara modell, men vi får väl se :) Bloggen kan behöva några nya bilder :)


Yey :)

Blev verkligen så himla glad då jag såg att jag kommit upp i blogg.se´s meny idag :)
Jag hoppas verkligen att ni som kollat in min blogg för första gången stannar kvar, hade vart super roligt :)


 

Julius k9- vill ha!

Måste verkligen ha en Julius k9 sele, Mille hade nog passat super bra i en ;)

 
Bildkälla
 

Inga resultat att skryta med...

Vi kom hem utan några resultat idag. Mille var på bushumör och ville bara hälsa på domaren, suck ;) Han hade ju slutat med det trodde jag men busmille verkar ha kommit tillbaka ;)
Då jag steg in i ringen var jag väldigt okoncentrerad vilket nog bidrog till Milles flummighet. Jag gjorde missar nästan hela tiden och det kändes bara fel.
Så det blev inga resultat denna gång men det kan ju inte alltid gå bra ;) 
 
Imorgon blir det JH kurs som ska avslutas med en liten tävling, känner att det inte kommer gå strålande men kommer försöka ta åt mig tipsen för att använda dem med Gia...

 

Bara för att jag älskar de här videosarna ;)


Inte så mycket som händer..

Det händer faktiskt inte så mycket här just nu, var hos en kompis hela dagen så Mille har fått vilat. Imorgon blir det dock ändring då vi ska på inoff utställning och på torsdag blir det JH kurs :)
Min camping stol ska även invigas imorgon, tror den kommer vara till nytta då man väntar på sin tur att gå in i ringen  ;)

Nu ska jag fortsätta och kolla på animal cops, som föresten är mitt nya favvoprogram ;) 

Oredigerad men söt ändå ;)

 

Wanties- Eckers

Måste säga att jag verkligen gillar Eckers, nu äger jag ingen produkt själv men jag tycker att dom ser såå snygga ut ;) Här kommer 3 av mina Eckers favoriter just nu :)  Bildkälla
 

RSS 2.0