Mille vs myra

Idag då vi var ute började Mille plötsligt skrika till och halta. Det var en elak myra som bitit honom i tassen och jag tror att det sved rejält. Vi bar bort honom från myrstacken och hittade några fler elaka myror i hans päls, men som tur hade de inte hunnit bita honom.
Efter ca 10 minuter slutade han äntligen att gnälla, men vi gick ändå in och lät honom vila...

Lillen har lite otur ibland...
 
 
 
 
 

Alla hundar förtjänar ett hem...

Usch på folk som överger hundar, som tur finns det vissa folk som bryr sig. Tummen upp för dem!

 


Kolla hur glad hon var i sitt nya hem sen :)


Kvälls aktivering...

Idag blev lillens kvälls aktivering lite annorlundare än vanligt ;) Vi testade nämnligen att hålla i helt nya föremål för första gången, nått han klarade galant ;)

God morgon!

Idag börjar vi dagen med långpromenad!



Bushunden Mille...

Hej alla! 

Det blev en lite längre kvällspromenad med Mille idag, ingen långpromenad men ändå ;) Har ingen aning om hur långt vi gick men det tog oss iallafall runt en timme att gå :)
Då vi var påväg hem mötte vi Milles absoluta favorit hundkompis. En äldre golden retriver som bott granne med oss hela Milles livstid. Mille verkligen älskar den och varje gång vi möter dom blir han helt till sig. Han brukar ju vara lite allvarlig men plötsligt förvandlas han till en flamsig bushund då han får syn på dom.
Jaja, han slutar aldrig att förvåna mig ;)

Nu har jag pratat lite med Nea på skype och ska nog inte göra så mycket mer ikväll :) 
 
 

Torsdag...

Det blev varken shopping eller långpromenad idag... Förkylningen förhindrade helt enkelt planerna.
Men det blir nog en längre promenad ikväll och imorgon tror jag att vi orkar oss ut på en riktig långpromenad :)

Just nu sitter jag och letar efter en bra flytväst som jag skulle kunna köpa åt lillfjanten. Han behöver en som verkligen sitter bra utan vara för liten eller för stor. Eftersom att han har haft diskbråck är det ju extremt viktigt att flytvästen täcker hela hans rygg så att han får maximalt stöd då han simmar...
Ni som har hund och använder flytväst, vad har ni för en? :)

Lillfjanten själv visar sin vanligaste min...
 

Jag svettas ihjäl...

Halloj! 

Det har varit hela 30 grader idag, alltså helt sjukt varmt. Mille fick därför en vilodag då han är så värmekänslig. Istället fick vi stanna inne och käka is ;)
Men då det blev lite svalare gick jag iallfall ut med honom för att försöka knäppa några bilder på honom, nått som var lättare sagt än gjort ;) Han ville verkligen inte samarbeta idag så det blev bara 1 helt okej bild av 300 och det var en testbild då jag skulle se om inställningarna på kameran var rätt ;)


Imorgon ska jag kanske in till stan och köpa lite nya kläder och om vädret tillåter blir det en långpromenad med Mille :) 

 
 

Sjuk och trött...

Är hemskt ledsen för bloggningen idag men är sjuk och less på allt just nu... Det löser jag genom att rensa tankarna framför en film ;) Imorgon hoppas jag på att mer blir gjort haha ;) 

 

Agility fotodags!

Idag blev det både agility och en liten utflykt med Mille :)
Dagen började med att vi klev upp, hoppade på bussen och åkte iväg till en stor hundrastgård :) Mille stormtrivdes och eftersom det inte fanns någon annan hund i rastgården så lekte vi lite kurragömma ;) Mille tyckte att det var super skoj att hitta mig och få massa beröm ;) Då vi kom hem så var det en liten voove som snabbt somnade i soffan, undrar vem det var ;)

Kvällen har spenderats genom att redigera bilder från dagens agilitytävling. I helhet är jag faktiskt nöjd med bilderna men jag hann bara stanna och fota alla i small så det blev bara små vovvar fotade den här gången ;) Men jag är ändå nöjd med bildresultaten :) Vid sidan om banan satt en super söt bc valp, blev absolut inte valpsugen ;) 

Här kommer några bilder! :) 
 
 

Jag älskar att ställa ut...

 
Innan jag började träna Gia var utställning nått helt nytt och främmande för mig...

Ja, jag hade ställt Mille i Junior Handling innan men då han är en grymt svår hund att visa så satte jag det på hyllan ett tag. Men då jag började ställa ut Gia började intresset faktiskt att växa... 
Inoffare på inoffare och så stod vi där en dag, 19.1 iår och jag skulle ställa ut henne. Efter tidigare tävlingsvanor så var jag faktiskt inte nervös alls utan tog det lugnt i ringen. Gia fick VG och jag var nöjd med henne, för efter allt så var det hennes första utställning ;)

Då jag blev mer intresserad av att ställa ut började jag även test ställa Mille i Junior Handling och det funkade bra vissa gånger och andra gånger blev det katastrof ;) Men han blev faktiskt bättre i ringen och vi blev placerade oftare och oftare :)

I höst blir det kanske några utställningar som det ser ut just nu och jag skall kanske ställa ut Gia i Junior Handling, vi får se ;) 

Nått som är säkert är iallafall att jag ska fortsätta ställa ut för det är super kul :)
 
 
Bilder från hundlägret... Tagna av Jusu Mahlamäki ;)

Hästar...

Fotosug, nått som jag för en vecka sedan inte alls hade.. Men nu, med mitt nya objektiv vill jag bara ut och upptäcka världen genom kameran... Så ni får stå ut med lite bilder som inte föreställer hundar, hoppas att det funkar ;)

Åkte ut till ett stall idag och fotade på en hopptävling, det var länge sedan jag rörde mig runt hästar ska jag säga ... 

Fick faktiskt tillbaka hästsuget ett tag men jag vet att jag har för mycket med hundarna att göra för att hinna med att rida. Men det var ändå kul att få komma ut och fota hästar för det är inte ofta jag fotar hästar ;)

Jag har inte planerat morgon dagen men jag skulle gärna åka och fota på en agilitytävling men får se om mamma eller pappa orkar skjutsa mig ;) Annars blir det kanske en långpromenad med Mille, får se :)
Men hur det än blir så dyker ett hundigare inlägg upp imorgon, lovar ;)

Här är iallafall några snabbredigerade bilder från idag :)
 
 
 
 
 

Bilder från igår...

 
 
Canon eos 550D + Canon EF 70-200mm f/4 L USM
 

Muu!

Dagen började riktigt segt faktiskt men med lite mat i magen åkte jag ut på cykel tur med Mille, vi cyklade vår vanliga runda på 8 km och han sprang på riktigt bra :)
 
Då vi kom hem åkte jag och pappa iväg för att fota lite då det var perfekt foto väder. Vi hittade några kossor & kalvar som inte var så intresserade av att bli fotade men det är ju det som är charmen med att fota lite "vildare" djur. För man kan ju inte be en ko att sitta men det kan man be en hund att göra :) Så jag fick en bra möjlighet att öva upp mitt fotande :) 

Det fanns även några flockar med fåglar där som jag försökte fota men det var lättare sagt än gjort för objektivet räckte inte alltid till :( Men några fågelbilder kom jag iallafall hem med :)

Ska spendera kvällen med att redigera lite mer bilder som kommer att dyka upp här på bloggen imorgon :) Så håll utkik imorgon :) 

Måste säga att jag faktiskt gillar den första bilden, önskar bara att jag stått framför istället för bakom :/

Csigora- wanties!

 
Kong classic - 79 kr LÄNK
Hurtta agilityväst- 749 kr LÄNK
Hurtta mini godispåse- 135 kr LÄNK
Hurtta retriverkoppel- 249 kr LÄNK
 

Testat nya objektivet...

Köpte ett nytt objektiv igår och är verkligen nöjd, jag kanske inte är en så bra fotograf men det är en annan historia ;)
 Men idag testade jag det utomhus för första gången och resultatet blev faktiskt rätt bra :)
 
 
Jag gick ner till stranden för att fota Mille men då hittade jag några vänliga måsar som ställde upp på bild. Det var bara lite knepigt då de ville flyga ca 100 meter ifrån mig men efter en tid flög de närmare stranden så då kunde jag ta några kort :)
Vet inte om jag ska vara nöjd med bilderna eller inte, vissa är lite suddiga och ja. Men jag lär mig väl ;)
 

Canon eos 550d + Canon EF 70-200mm f/4 L USM

 

Ny design!

Beslöt mig för att byta design då jag var trött på min gamla och kände att jag behövde något nytt.
Så vad tycker ni?
Själv är jag väl inte sådär super nöjd och kommer nog lägga till några extra detaljer i framtiden men eftersom nätet hackar något otroligt får den duga som den är just nu ;)
 
 
 

Vad vill ni läsa om?

Inspirationen just nu ligger på bottnen fastän den borde ligga på toppen ;)
 
Jag vill köra en ny start med bloggandet men därför behöver jag eran hjälp med vad jag ska blogga om. Så nu har ni möjlighet att påverka inläggen som kommer dyka upp här på bloggen :)
 
Vill ni läsa om Mille, träning, hundprylar eller helt enkelt bara vanlig vardag? Inga tips är dumma, så bomba på! ;)
 
Bild från förra året :)
 
 

Awww...

 
 

Måndag..

Jag lever fortfarande även fast bloggningen sugit totalt. Men då jag kommer hem igen så ska jag verkligen ta tag i bloggningen och ska uppdatera oftare och med bättre inlägg ;)
 
Mille och resten av min familj åkte hem igår. jag kommer dock stanna hos min mormor och morfar tills på onsdag då jag åker hem till mille och familjen igen... Saknar redan min lilla fluffboll men får ju snart träffa honom igen ;)
 
Idag har jag gått på stan och så har jag gosat med kattungarna som verkligen är urmysiga. Imorgon ska vi med dem till veterinären så de blir vaccinerade så de kan flytta till sina egna hem :)
 
Men nu ska jag käka popcorn och kolla på film :) Men jag bloggar mer imorgon :)
 

♥ Love ♥

Fotona är tagna av Mia Alén

Framme hos skäkten

Nu är vi framme hos släkten och allt har gått bra :) behöver jag säga att det är riktigt mysigt att få gosa med 2 underbara kattungar?


Åka tåg...

Imorgon ska vi åka tåg upp till släkten, kommer stanna där några dagar så bloggningen blir väl sådär :/ Men ska försöka få ihop nått inlägg varje dag ;)
 
Idag tränade vi lydnad och det gick superbra :) Mille lyssnade bättre än vanligt och hade bra fokus på mig istället för på allt som hände runt omkring ;) Vi tränade mest på fotpositonen och att gå fot och han har faktiskt börjat förstå vad han ska göra :) Så jag är faktiskt riktigt nöjd med kvällens träning :)
 
 

Gick lite vilse...

Försov mig rejält idag (vaknade klockan 12), eller man kanske inte kan kalla det att försova sig då jag inte har någon tid att passa på morgonen...
 
Men då jag vaknat stoppade jag snabbt i mig frukost och sen tog jag ut Mille på en promenad. Vi gick in i skogen och jag hade tänkt gå vanliga runda. Men äventyrlig som jag är ville jag utforska en ny väg så jag gick in på den. Slutade med att jag kom ut mitt i ingenstans så fick börja försöka hitta hem. Testade olika stigar men de ledde ingenstans... Som tur är hittade jag tillslut en större väg som ledde ut ur skogen. Men nästa gång tror jag ändå att jag går på de vägar jag känner till, speciellt om jag inte har med mobilen ;)
Har ingen aning om hur långt vi gick men antar att det var runt 8 km, 2 timmar tog det oss iallafall :)
 

 
 
 
 

Tic Clip

Är det någon som har erfarenhet av Tic Clip?
Är väldigt trött på fästingmedel och vill inte använda fästinghalsband då jag läst så mycket dåligt om det...
 
Det lär ska hålla i 2 år och om det stämmer är det ju faktiskt en bra lösning, för då slipper man betala för nytt fästingmedel hela tiden... Det blir ju nästan billigare i längden ;)
Dessutom ska det vara giftfritt och det är ju ett enormt plus...
 
Så är det någon som har erfarenhet at tic clip? Är det värt pengarna?
 
 
 
 
 

Bilden är lånad härifrån...
 

Vår utflykt blev inte som planerad...

Idag tog vi bussen till en park som ligger en bit från oss. Hade förväntat mig fint väder så att vi kunde träna lite lydnad med störning. 
Då jag hoppade på bussen sken solen fortfarande men så jag steg av så började det regna lite. Men hundgalen som jag är så gick jag den planerade promenaden iallafall. Vi hittade en hundrastgård där Mille fick springa lös och busa lite.
Men plötsligt small det till, först trodde jag att det bara var nått ljud från byggarbetsplatsen i närheten men då det small till en gång till förstod jag att det var åskan...
 
Mille reagerade som tur inte alls då det small till, men vi skyndade oss ändå snabbt till busshållplatsen för att åka hem. Som tur var så kom bussen direkt då vi kom till busshållplatsen så vi slapp vänta i regnet, det var ju tur det ;)
I bussen skötte han sig super bra och klarade av att slappna av, nått som innan varit riktigt svårt för honom...
 
 
Min fina kille...
 
 
 
 

14 år idag!

Hallojsan!
 
Idag är det min födelsedag vilket innebär att jag nu mer är ett år äldre haha ;)
Fick mest pengar till ett nytt objektiv men såklart lite annat såsom en body mist från vs, härliga hund prenumeration, abercrombie väska mm...
Har redan kollat in flera objektiv jag vill ha men det är ärligt talat sjukt svårt att välja, nån som har nått tips?
 
Ikväll ska jag iallafall se film och äta massor med glass haha ;)
 
Då jag inte hittar nån bättre bild så får min fb profilbild stå för bilden idag ;)
 

Vad jag vill göra i hundvärlden just nu..

Det har gått 230 dagar sedan vi fick reda på att Mille hade diskbråck samt 365 dagar sedan vi fick våran första pinne i agility... Allt förändrades så himla snabbt, vi tävlade ungdoms fm och plötsligt fick han inte ens gå promenader på 4 veckor.
Jag hade stora förhoppningar om hur det skulle gå för oss, att vi skulle ta oss till klass 3 bla bla..
Idagens läge vet jag att det är omöjligt med en sådan hund som Mille, just pga hans rygg. Hur frisk han än blir kommer jag aldrig våga starta honom igen, rädslan för att han ska skada sig igen är för stor...
 
Jag kommer ihåg våran sista agility tävling innan han skadade sig och hur han kröp under hindrena, då sa jag att vi aldrig skulle tävla mer... Och jag kommer hålla fast vid det, han är agility pensionär...
 
Han var verkligen på topp då han skadade sig, klarade av slalom i riktigt snabb fart helt självständigt och hade börjat bli snabbare på banan. Men med min otur så skulle han ju såklart skada sig just då.
 
Idagens läge mår han prima och lever livet med långa promenader nästan varje dag. Han har fått tillbaka sina muskler som han förlorade under vilan och har blivit sitt gamla jag igen. Jag tror att vi kommer att träna agility lite på skoj ibland i fortsättningen då han verkligen älskar agility och blir som en helt annan hund då han ser planen och förstår att han ska få köra.
 
Men jag kan inte låta bli att tycka det är synd att jag inte kommer kunna tävla agility på en tid. Jag älskar agility och verkligen vill hålla på med det seriöst. Jag har ju som tur är chansen att träna Gia men då hon är nån millimeter för hög för medium så vet jag inte om det blir så många tävlingar...
 
Som tur är finns det andra hundgrenar än agility och jag har på senare tid blivit väldigt förstjust i Junior handling och utställning. Att visa hundar är faktiskt super kul fastän jag  ibörjan trodde det var sådant snobbar gjorde och att det var super tråkigt.
Men att ställa ut är faktiskt super kul och jag planerar redan in JH tävlingar för hösten :)
 Så jag tror att jag kommer tävla en del JH tills jag köper nästa vovve, nästa sommar ;)
 
 
 

Hemma från lägret!

Var så himla trött efter lägret igår så hann inte skriva nått alls, ber om ursäkt för det ;)

Lägret var iallafall super skoj och jag och Gia fick verkligen lära känna varandra bättre under veckan. Vi testade på bruks, spår, rally lydnad, lydnad och så tränade vi agility och JH. Agiltyn gick faktiskt sämst av alla de nämnda och jag som trodde det skulle vara tvärtom...På alla agilityträningar var hon mest slö och ville inte riktigt arbeta ordentligt, antar att hon var trött då vi som synd var alltid körde agility på kvällen :/
 
 
JH:n gick faktiskt super bra och jag fick riktligt med tips om hur jag bäst ska ställa henne. Det annornades även en mini inoff utställning för de som var med på lägret och där kom vi på delad tredje plats av 57 hundar, så jag var rätt nöjd med det resultatet ;)
Rallyn, lydnaden, spårningen och brukset gick bra det med. Vi testade såklart bara på leknivå men det var roligt att få pröva på lite annat med henne :) Tror att det gjorde gott för våran relation ;)
 
Idag har jag varit funktionär på klubben från klockan 7-12, snacka om jobbigt att stiga upp klockan 6 då man egentligen är ledig ;) Jag fick bära koppel efter koppel och det blev jobbigt efter en tid kan jag säga ;) Jaja, där fick man dagens workout ;)
 


Tror att jag vill ha en valp!

Asså åh satt och kollade på detta klipp och kan verkligen inte hålla det för mig själv, ni måste se det ;) Så himla söt valpen är <3
 
 

Måste ses av alla!

 

Game over?

Älskar dessa kort som jag hittade då jag rensade i mina lådor härom dagen ;)
Är de inte fina?

 
 
 

Träna ,träna ,träna eller äta ,äta ,äta?

Nått jag stör mig på hos mig själv är att jag äter så mycket godis. Kan väl inte säga att jag äter as mycket men det slinker väl ner rätt mycket nu och då. Min dröm hade ju varit att nästan aldrig vara sötsugen och kunna kontrollera hur mycket socker jag äter. Men man kan alltid drömma men det blir ju sällan verklighet ;)
 

Men jag vet inte om jag skulle kunna klara mig utan allt de söta, det är så svårt att välja om man vill leva nyttigt eller gott haha ;)
 
Hur gör ni, nyttigt liv eller gott liv? :)
 

En favorit video <3

 

Mille som bäbis!

 
Visst var han söt? ;)

Harlem shake!

Bästa på länge!
 
 

Vi lever!

Narren och allt har gått superbra och Gia lyssnar bättre än aldrig förr.
Vi har hunnit träna JH, rally och agility och allt gick super ;)


Nu ska vi snart ha lite teori men innan dess så blire lite mys med de bästa <3




Sommarlooooov!

Äntligen har jag fått sommarlov vilket betyder mer sittande vid datorn och bloggande ;)
 
Imorgon åker jag, Gia, Mille och en kompis på hundläger och det kommer nog att bli super :)
Gia kommer hit halv 9 och sedan åker vi väl runt 9. Det ska iallafall bli väldigt spännande att se hur det kommer gå för mig och Gia på ett läger med typ 100 andra hundar ;)
 
Men som sagt så slutade min skola idag och det blir 10 veckors välförtjänat sommarlov för min del ;) Jag hoppas verkligen att denna sommar bjuder på mycket glass och mycket sol ;)

Då vi kommit hem från avslutningen åkte vi till djuraffären för att inhandla några sista saker innan lägret. Det blev 1 större plaque off burk, några tuggben och 2 påsar frolic :)
 

RSS 2.0