Nytt!

Fynade lite igår, nu kan vi börja träna rutan ;)

 

Helgen borde inte ha ett slut...

Idag så gick jag och pappa ut med Mille på en liten skogspromenad. Den här gången hade jag iallafall med mig kameran så några få bilder blev iallafall tagna :) 
Vi gick förbi ett stall och några hästar var ute i hagarna. Mille visade absolut inget större intresse för dem, så det var bra med andra ord ;)
Nu ikväll blir det lite plugg för min del och sen ska jag faktiskt gå lägga mig, är helt slut efter helgen! 
 
 

Cyklat, promenerat och lite till!

Hejsan! 
 
Försökte mobilblogga igår men inlägget verkar inte ha kommit upp :/ 
Men aja igår så cyklade jag och Mille några km i skogen och sen gick vi ner till en strand och kastade lite pinne och så :) Sen gick jag över till en kompis och sov över där. 
 
Idag kom jag hem runt 1 och möttes självklart av en överlycklig Mille ;) Stoppade i mig lite mat och sedan var det bara att gå skogspromenad med Mille. Insåg först då jag var inne i skogen att det var en väldigt dålig idé att inte ta med kameran. Hade säkert fått några bra bilder i det höstiga vädret. Jaja, får väl gå ut och fota honom imorgon ;)
 
 

Torsdagsmys

Hejsan! 
idag har vi inte gjort så speciellt mycket. Jag och Mille har gått promenader men inget utöver det. Det får helt enkelt bli lite småmys i soffan med honom innan jag går och lägger mig ;) 

 
 

Rallyyy!

Gahh hatar att jag inte hunnit blogga de senaste dagarna! Men har haft så mycket skola och annat på g så det har inte varit mycket tid över!
 
I måndags tränade jag och Gia agility. Mille fick faktiskt följa med och vi körde några hopphinder utan bom och det klarade han super bra :) Han var verkligen super taggad och det kändes som att han äntligen fick göra det han älskar ;) Gia var dock lite knepigare, och ville inte ha 100 % fokus på mig utan hon fokuserade mest på allt som rörde sig omkring :/

Idag tränade jag och Mille rally igen och det gick faktiskt super bra :) Han klarade alla skyltar galant och hans fotpositon var bättre än någonsin, kanske det blir något av honom trotts allt? ;) 
 
 
 
 

21.9.2013

Hej!

Idag åkte jag efter Gia för att åka på en inoff JH. Jag åkte egentligen dit för att träffa Elsa, en annan som också ställer JH. Så vi anmälde oss båda och tävlade mot varandra helt enkelt :) 

Gia var väldigt flummig ibörjan men efter att jag gått lite med henne så lugnade hon ner sig lite iallafall. I ringen var hon inte sig själv utan hon kändes väldigt spänd och nervöst. Vi slutade iallafall på en tredje plats och Elsa kom femma :) 


Då jag kom hem så gick jag ut och sprang med Mille. Vi avslutade springturen med att bada lite. Han ville inte simma utan plaskade mest runt i vattnet, det har ju blivit lite kallt nu då det ändå är höst ;)
 
 

Ny design!

Har ni sett den nya designen? Om inte så tryck F5 så borde den dyka upp :)

Det är snälla Michaela som fixat en header åt mig, tack så mycket! :) 

 
 
 
 

Musch!

 Idag hämtade jag ut gratis musch från djuraffären, de delar ju ut en påse helt gratis nu! Super bra! Har velat börja barfa Mille ett tag nu så det blir ett bra tillfälle att testa ;) 

Vill ni också ha gratis musch, gå in här.
 
 
 
 
 
 
 

Rally och agility

I måndags tränade jag och Gia agility. Det gick hyfsat bra men hon blev väldigt snabbt trött, antar att hon sprungit mycket under helgen och så. Jag hann inte alls blogga den kvällen då jag var så himla trött...
 
Idag tränade jag och Mille rally lydnad. Vi tränade på att gå fot på högersida och tränade även på frestelsen. Han klarade allt super men han var bara lite övertaggad och försökte lite väl mycket ibland hahah ;)

 

Svårt val...

Har tänkt köpa en ny sele åt Mille eftersom att hans Hurtta sitter rätt dåligt på honom. Men kan verkligen inte bestämma mig för vilken sele jag ska köpa åt honom! 
Har tittat lite på Rukkas och Julius k9s selar och fastnat för båda. Rukkas är bra då den inte verkar skava i armhålorna nått som hans Hurtta gör... Och Julis k9 selen är bara såå snygg! 

Får helt enkelt ta och fundera lite...
Vilken sele tycker ni att jag ska välja? 
 
 

Skogspromenad!

Idag morse åkte jag, pappa, min brorsa och Mille ut till Noux nationalpark för att gå en promenad. Det var rätt så bergig terräng, alltså inte bara rak väg att gå på. Men Mille klarade av att hålla uppe takten riktigt bra! 
Vi stannade vid sjön och lät Mille vila lite medan jag tog några kort. Sen fortsatte vi vandringen och fick gå upp för en jätte lång trappa som ledde oss upp för ett brant berg. 
 
Vi gick där i 2 timmar och 40 minuter så det blev en rätt lång promenad, antar att vi gick runt 7 km men det kändes som mer då det var så himla bergigt och stenigt...
 
Då vi kommit hem så dök Mille ner i soffan och sov ett bra tag, han blev rätt trött av att gå en lång skogspromenad antar jag ;) 
 
 

Fredagen den 13!

Hejsan! 
Hur har eran fredagen den 13 gått? :) Jag har faktiskt inte haft otur överhuvudtaget, konstigt då vi talar om mig ;)  Jag och Mille cyklade lite idag och efter det fick han springa och busa av sig på en gräsplan. Då jag skulle gå hem igen ville han inte riktigt komma med för han ville ju stanna kvar där för att leka ;) Men med lite lockande så gick det iallafall ;) 
 
 

Tipsar!

Tänkte tipsa er om Neas nya facebook sida där hon säljer paracord halsband, super snygga :) 
 
https://www.facebook.com/TRThundhalsband?fref=ts
 
 
 
 

Rallyn!

Idag började ju som sagt jag och Mille på rally lydnads kurs :) Det var bara jag och en annan på kursen så det kändes riktigt tomt så att säga ;) Men vi tränade utan skyltar nu första gången och tränade med olika störningar och att gå fot på höger sida. Mille brydde sig inte alls om störningarna så jag var riktigt nöjd :) Att gå fot på "fel" sida var dock lite svårare för honom. Han ville gärna tillbaka till den vänstra sidan haha ;) 
 
 
 

Rally lydnad imorgon!

Igår tränade jag och Gia agility. Det gick faktiskt fruktansvärt bra för oss och hon lyssnade bättre än vanligt :) Vi körde en kort bana och så tränade vi slalom + kontaktfält. Kontaktfälen sitter verkligen nu och det är jag riktigt glad över :) 
Idag så har jag och Mille gått en lång promenad och tränat lite lydnad med störning. Han var väldigt okoncentrerad så det blev inte ett så långt pass som jag hade tänkt mig utan istället tränade vi bara kort och jag gav honom extra mycket belöning för att hålla motivationen uppe. 
 
Imorgon börjar rally fortsättnings kursen så det blir spännande att se hur det går :) Får hoppas att Mille är lite mer träningsugen då! 

 

Inte de resultat jag väntade mig!

Idag var det ju som sagt dags för min officiella debut i jh. Jag har ju ställt väldigt mycket inoff jh men inte vågat mig ut officellt förens nu. Men någon gång ska vara den första!
Och ja vad ska jag säga? Mina tankar om att jag absolut inte skulle bli placerad idag kan man kasta iväg ;) 

Gia sov ju som sagt över här och natten gick super bra! Hon väckte mig dock lite väl tidigt för att hon ville ut men det var bara att släpa sig ut  med henne ;) 

Då vi kom till utställningen var jag riktigt nervös, alla andra var så himla duktiga! Först så bedömdes 10-13 åringarna så jag fick se hur domaren dömde och så :)

Då det var dags för mig och Gia att gå in i ringen blev det super nervöst. Men jag slapnade av och försökte göra mitt bästa. Vi fick vänta rätt länge på den individuella bedömingen men då det var dags gick det riktigt bra! Gia flummade bara lite då domaren skulle känna på henne men annars så är jag mer än nöjd med Gias insats ;)



Sen skulle alla in i ringen igen och bedömas en sista gång. Dom ropade upp att vi gick vidare blev jag hur glad som helst, för jag hade inte tänkt att vi skulle ha chans att bli placerade! 
Vi fick göra lite olika rörelser innan domaren placerade oss och gissa vad? Vi kom på första plats! 
Sen var det dags för domaren att utse dagens bäste junior handler 1an från 10-13 åringarna ställde mot mig. Och ja, där vann vi också. Så jag blev dagens bästa junior handler! :) Så jag är riktigt, riktigt riktigt nöjd med dagen! Vi fick 2 pokaler och 2 rosetter men pokalerna var alledles för stora för mitt nuvarande prisskåp, får väl skaffa ett nytt ;) 

Vår kritik blev följande: 

Beautiful, Elegant. Special Handler, she knows very well the rules. Moving incredible. She makes all necessary to show us a beatiful, happy dog.

Mamma filmade lite under den individuella bedömningen så här kommer en kort film! Ignorera Gias lilla flum mot domaren ;) 
För bättre kvalite, se i HD :) 

 
 

Junior handling imorgon!

Imorgon bär det av på officiell jh! Det är otroligt pirrigt och nervöst. Målet är absolut inte att bli placerade för jag vet att vi inte kommer att bli det då det är så himla många med men jag ska iallfall försöka mitt bästa!
Har nästan packat klart nu och snart kommer Gia hit, hon ska sova över så att jag slipper hämta henne tidigt imorgon istället. Ska bli kul att se om vovvarna funkar ihop men det tror jag nog, dom gjorde det ju på lägret i början av sommaren så ;)


Nej men nu ska jag gå kolla igenom väskan igen innan jag går och tar emot Gia ;)

Bild från i vintras...

 
 

Kvällspromenad...

 

Lydnads kväll...

Hejsan alla! Idag har vi inte varit så himla aktiva. Blev en 30 min promenad efter skolan och sen så sprang jag lite nu på kvällen. Men Mille fick följa med mamma på promenad istället för att följa med mig ut på springtur då han säkert tycker att det är roligare att gå i en timme än att springa i en halvtimme ;) 

Men nu ska vi träna lite lydnad innan vi går och lägger oss ;) 
 
 
 

Så trött...

Håller seriöst på att bli sjuk eller nått... Har varit trött hela dagen idag och känner att jag inte skulle orka med de skoldagar som är kvar. Jaja får ta och kämpa mig igenom skolveckan iallafall ;)

Igår åkte jag och Gia och tränade agility. Det gick faktiskt riktigt bra och hon var väldigt glad och ivrig. Vi körde en liten bana och så tränade vi lite slalom :) Slalomet funkar rätt bra för henne nu så det är jag riktigt glad över :) 

Men nu ska jag duscha och fixa mig innan jag ska se kvällens avsnitt av idol :) 

Bjuder på en bild av Nea från i somras för hon fyllde faktiskt år igår, grattis igen Nea!! :) 

Junior handling i spöregn!

Då jag vaknade idag så regnade det ute men jag åkte iallafall efter Gia för att åka till inoff JHn. För lite regn kan väl inte förstöra? eller? 
Då det var vår tur att gå in i ringen så började det regna rätt rejält, typiskt. Man kunde knappt se vad man gjorde och det var svårt att försöka se glad ut. Gia skötte sig riktigt bra trots att det regnade så mycket som det gjorde. I slutet blev hon dock lite otålig och ville inte riktigt stå still.. Men jag förstår henne, regnet var verkligen inte kul :( 

Det hela slutade med en första plats så jag var riktigt nöjd! Vi vann 2 kg royal canin mat, ett förstahjälpen kit och självklart en pokal & en rosett. Rosetten blev dock dyblöt så den fick torka då vi kom hem ;) 

Då jag kommit hem och fått i mig mat så gick jag och Mille ut och badade. För det hade faktiskt slutat regna så vi passade på ;) 

Och efter middagen så sprang jag rätt långt med Mille. Vi sprang den runda vi sprungit 3 gånger nu och jag sprang mycket snabbare idag än första gången, det kallas förbättring ;)

Så rätt mycket känner jag att vi hunnit med idag :) 
 
 

RSS 2.0