Utställnings helg

Förra helgen var jag och Gia på utställning i Åbo både lördag och söndag. Jag ställde henne i junior handling båda dagarna. Lördagen skulle jag säga att gick bäst resultatmässigt. Vi blev utvalda till de 13 bästa av 53 och jag var riktigt nöjd med det. Domaren var riktigt noga och frågade lite knepiga frågor. 
 
Efter utställningen åkte vi till hotellet, för vi skulle nämligen bo på hotell natten mellan lördag och söndag. Då slapp vi ju åka fram och tillbaka + att man fick lite mer sovmorgon då. Iallafall så skötte sig Gia utmärkt på hotellet. Innan läggdags gick vi en liten 40 min promenad i kylan så att Gia skulle få sträcka lite på benen. Sen gick vi tillbaka till hotellet igen och tog det lugnt hela kvällen. Hade seriöst trott att hon skulle springa omkring och busa hela natten men tjejen sov som en stock.
 
Nästa morgon vaknade vi runt klockan 8 och jag tog ut Gia på en morgon promenad. Då vi kom in igen gick vi och åt hotellfrukost, me like alltså. Helt klart ett bra sätt att börja utställningsdagen med ordentlig frukost.
 
Sen packade vi iväg oss och åkte iväg till utställningen igen. Gia skötte sig faktiskt riktigt bra i ringen men vi gick tyvärr inte vidare,men jag var iallafall riktigt nöjd med kritiken vi fick. För första gången total sket hon i domaren, hon brukar ju vela hoppa på domaren eller iallafall snusa lite. Men nej, hon stod så stilla så, superhunden :)

Sen shoppade jag lite på plats, blev lite saker till valpen som förhoppningsvis kommer någongång ;), en licktreat och lite hundgodisar :) 
 
 
 

Snöö

Så nu är äntligen det lite snö på marken iallafall. Känns dock som att den kom några veckor för sent bara... Jaja hoppas det blir en kort snötid så det snart blir sommar och utomhusträningar.. Har jag sagt att jag hatar att nästan allt ska behöva ske inomhus på vintern?

 
 

Var har vi hållit hus?

Jadu, det var ett tag sedan jag skrev någonting här. Julen har helt enkelt tagit upp all min tid och så... 
Går även i tankar om att skaffa en helt ny blogg, en ny start helt enkelt. Men det blir troligen inte innan nästa hund flyttar in. 
 
Julen spenderades hemma för att sen åka upp till släkten. Jag var riktigt nöjd med mina julklappar och jag hoppas att Mille var nöjd över sina mängder av ben han fick ;) Vi var hos släkten några dagar och verkligen njöt. Vi bodde mitt ute i skogen och Mille fick springa lös hela tiden och han älskade det verkligen. Sen till nyår åkte vi hem igen. Mille sket verkligen i raketerna vilket verkligen var skönt. 
 
De fem senaste dagarna har spenderats i skogen för det mesta. Vi har gått långa skogspromenader och Mille har fått leva ett riktigt bra hundliv. Jag har även bestämt mig för att satsa på lydnaden med Mille så jag vill minst hinna tävla en gång under 2014, hoppas att det blir så ;) 
 
Idag blev det 2 timmars spring i skogen och vi hann gå 8 km. Mille röjde på ordentligt och busade. Jag märker helt klart att han blivit lyckligare då han fått så mycket motion nu under julen. Jag ska verkligen försöka hålla igång honom på samma sätt hela året, trots skolan och så. Målet är att gå ordentliga promenader varenda dag och på helgerna ska det bli längre utflykter. Jag är verkligen taggad inför det :) 
 

 

RSS 2.0