Dog parkour

Igår blev det årets sista cykeltur, troligen. Vi har ingen snö på marken här än så jag och Mille passade på helt enkelt. Han fullkomligt älskade att få komma ut och cykla lite igen, det var ju ett bra tag sedan sist. Vi tog den kortare turen till stenudden eftersom jag inte ville köra på för hårt nu när hans kondition är som den är. Men han klarade det galant och han ville bara springa mera då vi va klara, tokhunden min. 
 
Idag blev det en promenad efter skolan och Mille fick springa runt lös för det mesta där bilar inte åkte. Vi hittade några stockar och stenar som vi testade lite dog parkour på och Mille älskade det verkligen! Det svåra med honom är dock att få det att bli någon utmaning eftersom att han självsäkert testar det mesta. Det ända han är rädd för är nog höga höjder, fast det är lite knepigt att träna på det så att det inte är farligt. 

Har ingen bra bild från idag så en mobilbild på en något stirrig Mille bjuder jag på! 
 
 
 
 
 

Husdjursmässan

Var på husdjursmässan idag med Elsa :) Tävlade Jh men det gick inte så bra alls som jag trodde. Eller ja, Gia funkade bra men domaren gillade väl oss inte idag helt enkelt ;) Aja vi tar nya tag nästa gång!

Har även funderat på att anmäla herr agilitypensionerad till ett tunnelrace som ordnas på koira2013. Skulle iallafall vara superkul att få testa köra honom igen efter allt. Kanske kör in till klubben eller nått för att testa tunnlar med honom för att se om det fortfarande sitter ;) Det var ju ändå ca 5 mån sen vi körde lite lek agility på hundlägret. 
 
Vem vet, kanske han är tillbaka? Dock i tunnelrace klassen men ändå ;)
 
 

Tiden är knapp!

Ska äntligen försöka slänga in ett inlägg i farten!
Har varit med en kompis hela kvällen och måndag och tisdag spenderades med plugg, förutom måndag kväll då jag och Gia tränade agilty. Hann iallafall gå ut på en skogspromenad med Mille idag och vi tränade lite balansövningar. Han var inte så tänd på det men aja, det gick väl helt okej ;) 

 

Hundkompis träff!

Idag åkte jag och Mille till Elsa och hennes hundar för att träffas :)
Vi gick en promenad i skogen och efter det tränade vi lite jh på gatan ;) fick testa hennes tibbe Manda och enligt mig gick det iallafall hyffsat bra.
Mille var verkligen slut då vi kom hem så han hoppade direkt upp i sängen och sov ett bra tag. Man blir allt trött efter lek och nya miljöer ;)
Tar väl och bjuder på några mobilbilder!Jh!

Idag var det tidig väckning... Vi steg nämnligen upp runt kl 4 för att åka för att ställa gia i JH i Jyväskylä :) Gia sov över hos oss så vi behövde inte åka och hämta henne iallafall ,så det underlättade ju lite ;) Bilfärden tog ca 3 timmar så jag fick iallafall chansen att sova lite i bilen innan jag skulle in i ringen. 
Det var rätt många junior handlers med, 42 st i äldre och 31 i yngre klassen så det tog ett tag innan det var min tur men vi fick helt enkelt sitta och bara vänta.

Väl inne i ringen gick det superbra :) Gia var fokuserad och jobbade på bra. Då vi skulle in igen var hon dock lite flamsig och så men det gick över då jag körde några enkla tricks med henne. Till min stora förvåning blev jag inte avtackad av domaren direkt utan fick tävla vidare. Vet inte riktigt hur många som kom vidare men runt 10 st var det väl. Men efter det blev vi inte placerade, man jag var jätte nöjd med allt ändå! 

Vår kritik:
Beautiful couple. She´s very talented and she really knows how to show this breed.
& allt var i kryssat som excellent :) 

Bjuder på 2 dåliga mobilbilder! 
 
 
 
 

Långt mellan inlägg

Känner att det blir allt för långt mellan inläggen nuförtiden, tråkigt! Ska försöka bli mer aktiv men det är svårt med skola, prov och så måste ju lite mys med Mille få plats också;)
 
Idag har vi iallafall gått en långpromenad då vi äntligen fick lite sol istället för regn. Mille har vägrat gå ut de senaste dagarna då det regnat, lite trist :/
Först gick vi lite i skogen men sen gick vi ner till stranden lite. Mille busade runt som en galning och ville inte lämna stranden då det var dags att gå, knäppisen... Då vi kom in så tränade vi lite lydnad, känns ärligt talat som evigheter sen sist men nu blev det iallafall gjort. Vi kommer få jobba med fotgåendet en hel del men någon gång måste det väl sitta!
 
 
 

Helg!

Hej! 

Igår så hände inte så mycket hundigt. Var på stan med min kompis och sedan då jag kom hem överraskade mamma mig med en iphone 5s. Eller jag visste att jag skulle få den men inte än liksom haha ;) Men den är iallafall superbra :) 
 
Idag så har jag och Mille gått en skogspromenad och vi avslutade det med lite lösspringande för honom :) Han älskar att springa lös och han racade på för fullt hahah ;) 

Imorgon så ska jag och Gia på jh kurs :) Ska bli superkul då jag verkligen vill få bra tips på hur jag kan bli bättre och så :) 
 

Hundsimmet

Idag åkte vi till hundsimmet för att simma lite :) Mille blev verkligen superglad då han förstod vad han skulle få göra. Kan inte fatta att detta är hunden som vägrade simma för typ 1 år sedan hahha ;) Träning ger helt klart resultat. 

Imorgon är det fredag och det ska bli riktigt skönt! Och på söndag är det dags för Junior handlings dagskurs, suveränt ;)

Förlåt för den suddiga bilden men glömde systemkameran hemma..
 
 

Det var väl ett tag sedan..

I måndags var det agility dags igen :) Vi körde några små banor och Gia orkade genom passet superbra :) Hon hade bara lite problem med att fatta att hon skulle in i tunneln och inte upp på balansen då dessa hinder låg brevid varandra. Men tillslut klarade hon av att lyssna och tillsist så funkade det riktigt bra :) 

Idag gick jag och Mille på en långpromenad till stranden igen :) Det blev en hel del bus för hans del och jag tror han fick springa av sig tillräckligt för han var riktigt trött då vi kom hem ;) Då han fått vilat lite gick vi ändå ut på en liten dp runda och testade att balansera på olika föremål och det funkade super bra :) Han är verkligen modig och vågar balansera på nästan allting, ibland vågar han lite för mycket hahha ;)
 
 

Sveaa!

Idag åkte jag och Mille och hälsade på Svea och Anna! Mille lekte faktiskt ivrigt med Svea i början och dom sprang runt som dårar, men han tröttnade efter en tid men det var nog lika bra så fick svea ta det lite lugnt ;)

Tog inte så många kort idag men här är några iallafall! :) Hon är super söt, kan knappt vänta tills jag får hem min valpis ;) 
 

Trött..

Är hur trött som helst just nu... Dagen har spenderats utomhus med Millisen, finns det nått bättre egentligen? Vi gick en promenad i skogen och avslutade med lite inkallnings lekar i den enorma hundrastgården som var tom på hundar. Han sprang seriöst snabbare än någonsin och han älskade det! :)
 Imorgon åker jag och Mille till Anna och Svea och hälsar på, ska bli super kul att få träffa dem igen :) Tror Mille inte kommer vara så intresserad av att busa med en valp då han mest gillar att bli kliad av människor hahha ;) 
Men det återstår att se ;)
 

RSS 2.0