Vinterland...

Oj vad mycket snö som kommit, på en dag! Igår var det bara 4 cm snö och idag har det snöat hela dagen, vilket betyder att vi har ca 30 cm snö på marken. Det har varit kaos i trafiken och det kommer nog hålla på ett tag.
Både jag och Mille gillar snö. Men jag tycker inte om då det snöar hela tiden, det har snöat och blåst så mycket att man knappt har kunnat gå ut!
Men jag och Mille tog ändå en sväng till hundrastgården där han hoppade runt i snön. Jag knäppte lite kort med kameran men alla blev otroligt dåliga. Det är inte så lätt att fota då snön vräker ner och man fryser om fingrarna haha :)
Minuset med att ha en långhårig hund på vintern är snön i pälsen. Det är bara så jobbigt att efter varje promenad få reda ut hela pälsen då den är täckt utav snö bollar haha. Som tur är ju Mille lite klippt nu så han slipper snö i pälsen ett tag framöver ;)


 


 
 

Nöjd!

Fick hem Milles nya kampleksak i Onsdags :)
Det är en Bungee ring med långt fårskinn från Csigora :)
Är helnöjd tills vidare, Mille fullkomligt älskar den.
Så jag tror att detta kommer bli en väldigt bra belöning i framtiden :)
 
Ni kan köpa den här:
http://www.csigora.com/produkter/hundtraning/bungee/97205__bungee_ring_langt_farskinn/
 
 
 Produktbild för “Bungee Ring långt fårskinn”
 
Glöm inte tävlingen nu där du kan vinna ett Hurtta halsband!! :) Länk

Kallt..

Ja, nu har det verkligen kommit snö. Kallt är det också för den delen. Mille tyckte dock att snön var superkul att leka i... :)
 

Det går framåt!

 
Dags för lite uppdatering här kanske? :)
Måndag och tisdag spenderades genom att för min del plugga, och för Milles del att ligga och ta det lugnt i soffan. Han är inne på den sista veckan av vila, så nästa vecka får han i princip köra agility igen. Vet bara inte om jag ska träna redan eller om jag ska vänta ett tag, får se helt enkelt... Enligt honom är han nämligen frisk, för då jag drar fram agility kläderna blir han "galen". Jag kan se på honom att han saknar agility,så han ska få köra lite i framtiden iaf ;)
 
Kvällen har spenderats med att träna agility med Gia.  Gia skötte sig superbra idag, hon var pigg och glad :) Och hon lyssnade superbra också :)
Vi körde några små kombinationer och kontaktfält. Jag ska köra 2+2 metoden på kontaktfältet med Gia, så att hon säkert inte missar det. Då hon är large hund så vill jag lära in det från början. Så att hon inte lär sig att hoppa av, och det vill jag verkligen inte..
Kombinationerna vi körde var relativt enkla hopp,tunnel, hopp :) Tunnel och slalom är hennes hitills favorit hinder tror jag :)  Slalomet kommer nog kunna att bli bra bara vi tränar in det ordentligt, och det ska vi ;)
Tyvärr blir det ingen film idag, då ingen kunde filma...
 
Snö har det också kommit. Så nu är det både kallt och halt här. Gia fick testa att ha sitt nya Hurtta vintertäcke, och det verkade värma henne bra :) Jag valde dock fel kläder, inga vantar och ingen mössa. Så för mig blev det ganska kallt, rättare sagt väldigt kallt. Får tänka på det till nästa gång kanske ;) 
Vad har ni för slags kläder då ni tränar hunden på vintern?
 
Infon om utställningen har också kommit. Det ska vara 29 (+Gia) i Gias klass. Eftersom det både är Gias och min första officiella utställning så är det lite nervöst. Frågan är om hon kommer stå lugnt då domaren kommer och ska känna på henne.  Ja vissa saker får man ju bara se, vi kommer nog lära oss någonting ändå ;) Tillsammans så överlever vi nog det ;)
 

Min sötnos...

Han är bra söt ♥

Härlig agility träning!

Dagen började med rätt så mycket plugg, vilket inte är sådär super skoj men måste göras nån gång...
Sen bestämde jag mig för att åka och träna lite agility med Gia. Den idén tyckte nog inte hon att var så dum.
Träningen gick superbra idag, mycket bättre än jag förväntade mig faktiskt :)
Använde leksak med henne , vilket fick henne att öka farten ännu mer.  Gav henne faktiskt bara 1 godis under träningen :) Det är bra att hon gillar både leksak och godis :)
Vi kunde dock inte träna slalom då vi inte hade "gallret" men vi körde på lite andra saker ändå :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Träningen igår...

Oj vad jag var dålig på att uppdatera igår. Kan skylla på att jag var väldigt trött hela dagen hehe ;)
Men det var ju dags för agilitykurs igen igår :)
Vi fortsatte med slalomet och det funkade superbra, och hon börjar verkligen få upp farten ;)
Nästa gång ska jag ta med en leksak till henne och testa den, hoppas att det funkar bra det med ;)
Vi tränade också på små kombinationer, vilket inte gick kanon men det funkade till slut :)
Hon är rätt duktig ändå ;)

Vilan är snart över...

Det har gått 4 veckor sen Milles vila började, vilket betyder att han äntligen får börja leva som en hund på nytt ;) Vilket betyder att han slipper sitta i buren och får börja gå promenader :)
Idag tog vi en kvällspromenad och vi tränade på kamplust, genom att kampa utomhus. Har nämnligen bestämt mig för att börja använda leksaken i agilityn igen, först måste vi bara träna på att kampa då andra hundar är i närheten. Han är lite blyg min kille...

Nu återstår det bara 2 veckors väntan innan vi börjar med agility igen :)



Ingen vanlig dag...

...Idag är det ingen vanlig dag för det är Gias 2 års dag!
Japp idag fyllde tjejen hela 2 år, hon är alltså rätt vuxen nu kan man kanske säga ;) Men det märker man inte då man umgås med henne, vild och galen är hon fortfarande ;)
Är så himla glad för att jag får träna henne, arbetsglad och positiv som hon är!
Dagen har firats med att hon fått en "hundkaka" jag köpte för ett tag sedan, kunde inte motstå den då jag såg den i djuraffären ;) Och att vi begav oss till stranden och hade lite kul där :)
 
Grattis bästa Gia!!!
 

Helg!

Helgen har börjat rätt så lugnt. På Fredag kväll åkte jag till Gia.  Jag lärde henne high five med hjälp av klickern :) . Ibörjan ville hon inte ens röra på tassen men efter 20 minuters träning kunde hon high five hur bra som helst. Hon lär sig så fort ;) har ni tips på något roligt men ändå kul trick jag kan lära henne?
Efter det åkte jag hem och tillbringade kvällen i soffan med Mille framför en film :)
Idag ringde väckarklockan kl halv 9, men låg kvar tills klockan blev 9. Riktigt skönt är det att få sova lite någongång ;)
Sen gick jag en morgonpromenad med Mille, äntligen får vi börja öka promenadslängden och gå lite längre promenader. Mille ville mest snusa runt överallt och var verkligen inte så fokuserad på mig hehe... Det lär väl bli lite bättre då han får börja med agility igen och inte behöver vara understimulerad.

Då jag kommit in bestämde jag mig för att åka till Gia. Gia verkade  tycka det var en bra ide då hon blev hur glad som helst då jag kom. Bestämde mig för att gå till hundrastgården i närheten som är enorm, det är egentligen en hel ö avsedd för hundar ;) Lyx med andra ord.  Där fanns det massvis med olika hundar av olika raser. Gia sprang runt och busade med lite olika vovvar. Själv stod jag mest bakom kameran och knäppte kort och försökte undvika att få massor med blöta hundar i famnen ;)  Gia som älskar vatten plaskade runt och då jag kastade iväg en pinne i vattnet så flög hon i direkt. Som tur är är "ön" stor så att vi kunde gå åt sidan då vi tröttnade på de andra hundarna. Efter en heldel bus så gick vi tillbaka, blöta & trötta.
 

Plums (inte Gia på bild)! :)
 
 

Ny favorit bild på en springande Gia kanske?
Bus!
 
 
 
 
 

Stor & liten <3
En golden (tror jag iaf) som också älskade vatten!
 
 
 
 
Flumiga hund <3
 
 
 
Gia plumsar i!
 
Hon är så fin så <3
 
 

Tävling- vinn Hurtta halsband!

Var med och tävla om ett Hurtta outdoors halvstryp i valfri storlek (vinnaren får välja mellan antingen färgen björk eller hallon) från Csigora!
 
Produkt beskrivning:
Slitstarkt textilhalsband med mjuk vaddering i finska kvalitetsmärket Hurttas Outdoorserie. Halvstrypmodell som är enkelt och smidigt att ta på och av. Samtidigt ger det dig bra möjligheter till kontroll över din hund. Många väljer även detta halsband trots att de inte vill ha någon strypeffekt då det är enkelt och smidigt att dra över huvudet. Se då till att välja en lite större storlek!
 
Regler för att vara med:
  • Gå in och gilla Csigora på Facebook: Länk
  • Gå in här och tryck på rekommendera
  • Kommentera nedan då du gillar & rekommenderat produkten :)
Efter det är du med och tävlar om ett Hurrta outdoors halvstryp.
Vinnaren kommer att slumpas fram, genom att jag skriver allas namn på lappar och sedan drar jag ett namn.
 
 
 
Vinnaren presenteras här på bloggen den 2 december 2012! :)
 

Sista dag att delta är den 1 december 2012! :)
Obs! Du får gärna följa mig på bloglovin för att få ett mail varje gång jag skriver något här på bloggen, så att du märker om du vunnit sen ;) Kommentera nedan vilket nummer du blev då du började följa och så får du en extra "lapp".
 
bjork

Galet bra!

Gia var... Ja helt otroligt duktig idag! Eftersom att hon varit sjuk förväntade jag mig inte så värst mycket av henne, att hon skulle vara lite slö. Men nej, hon var lika galen som alltid ;) Jag fick lära henne att få grunden i snäva svängar, genom att först testa med att runda en pinne och sedan runda ett hinderstöd.

Det var andra gången vi körde slalom (första gången med störning) och hon har redan massvis med fart. Tjejen slutar verkligen inte att överraska en ;)
Sen vill jag verkligen hylla slalom tekniken med bågar, funkar verkligen :)
 Här kommer en film från idag :) Se gärna i HD

Kvällen i bilder...


 

Mysig skogspomenad

Idag blev det en långpromenad med bästa Gia :) Vi gick i 2 timmar i skogen som inte ligger så långt bort. Lite kusligt var det ändå, mörkt  och tyst som det var. Som tur hade jag ju Gia vid min sida ;)  Gia tyckte dock att det var helskoj, hon sprang runt lika glad som alltid ;) Hon är verkligen en skogsvovve kan jag glatt säga :) Jag blev väl lite frusen ett tag, var dum och lämnade vantarna hemma. Jaja, man får skylla sig själv ;) Får väl bara ta och vänja mig, kyligare lär det ju faktiskt bli ;) 
 
Ibland kan det faktiskt vara riktigt skönt att komma ut i skogen, att bara gå med hunden utan krav :) Särskilt då man bor i stan, så slipper man allt buller ;)

Så trött...

Har tillbringat nästan hela min Lördag åt att kolla på agility / vara funktionär. Har sett många diskar, roliga svängar och hundar som vunnit och förlorat.
Är helt slut nu med andra ord, man blir faktiskt trött av att springa unt som en dåre hela dagen ;)
Imorgon blir dagen inte speciellt lugn heller, blir plugg och lite annat :)
 

Fredag!

Veckan har gått snabbt & nu är det äntligen helg, riktigt skönt. Imorgon ska jag vara banfunktionär då klubben anordnar tävling, jag och Mille var anmälda men vi ställer inte upp pga skadan. Ska bli rätt så kul att få kolla på tävling ändå, det var ett tag sen sist. Men det skulle såklart vara ännu bättre om både jag och Mille stog på startlinjen ;) Men det kommer ta ett tag innan vi är tävlingsklara igen. Nästa tävling för mig och Mille blir nog  tidigast i slutet av december/ början av Januari, han ska först bygga upp sina muskler igen
På söndag ska jag troligen träna Gia lite, och jag hoppas på att hon är frisk då. Blir kanske lite agility då. Men skulle nog vara lika kul om vi bara skulle ta en långpromenad i skogen tillsammans :) Något roligt ska vi nog ta och hitta på ;)
Vad ska ni göra i helgen? :)

Gammal bild...
 
 
 

Lilltjejen...

Gia har blivit sjuk, vilket resulterade till att vi inte gick på kurs idag. Tog dock och gick och hälsade på henne lite, har ju saknat henne ;) . Hon var lite ynklig men mysig som vanligt ändå ;) Tog en liten promenad med henne och sedan tog jag lite kort på henne med mobilkameran. Hon ska få vila några dagar nu innan jag börjar träna med henne.
Nu få vi hoppas på att hon repar sig så vi kan träna igen :)

Lite mindre päls...

Cavalierer är inte en "klippras". Men jag började för lite mer än ett halv år att klippa Mille, för att han skulle slippa få tovor och annat otrevlig i pälsen. Ett val som jag inte ångrar ;)
Mille i maj:
 
Mille i början av sommaren:
Mille då jag klippt lite mer:
Mille just nu:
 
 
Vad tycker ni? :) Bättre före eller efter?
 

Plugg...

Känner att jag har massor att göra nu, och det har jag faktiskt. Prov, föredrag & läxor börjar bli vardag.
Idag har jag pluggat i princip hela min lediga tid, vilket absolut inte är kul. Ändå känns det som att jag knappt lärt mig någonting :P
Mille är så himla rastlös. Han försöker "rymma" nästan jämt. Stackarn, han vill verkligen inte vara instängd.

Imorgon blir det nog mest plugg som gäller, inget jag ser fram emot direkt. Men på Onsdag ska jag äntligen få göra något roligt, nämligen agility med bästa Gia :)
Men nu ska jag dra och plugga lite till innan jag går och lägger mig, är helt slut ;)
 

Stolt!

Skrev ju igår att jag tänkte ta det lugnt med Gia idag... Men så blev det ju inte. Kl 10 på morgonen åkte jag och hämtade Gia. Bestämde mig igår för att ändå åka på den inofficiella utställningen. Det är ju bra träning för oss ;) Egentligen är det väl ingen utställning där man bedömmer de olika raserna för sig själv . Utan man anmäler sig på plats och olika raser bedöms tillsammans. Som en träningstävling helt enkelt ;)  Väldigt kul brukar det iaf vara ;)

Anmälde oss till två stycken klasser, Junior handling & stora vuxna hundar. Vi var i god tid så vi passade på att gå in i ringen och öva lite innan allt började. Hon skötte sig utmärkt. Finare har jag aldrig sett henne stå.
 
Vi började med att ställa ut i JH. Hon fokuserade hela tiden på mig och inte på de andra hundarna runt omkring.Jag hade trott att hon med säkerhet skulle försöka hälsa på både de andra hundarna & domaren, men det gjorde hon inte :) Vi blev inte placerade där, men det var inte ens tanken ;)
Sedan ställde vi ut i stora vuxna hundar. Där gick det också lika bra. Då domaren kom och kände på henne stelnade hon dock till lite, men hon är nog inte så van vid att en främmande person kommer och kollar både tänder och annat på henne. Vi fick ingen speciell placering där heller. Men jag är galet nöjd med henne. Kan egentligen inte säga något hon inte gjorde bra. Hon överraskade mig verkligen!  Kanske vi ändå kommer klara oss på den officiella utställningen i December :)
 
Efter att allt detta var avklarat gick jag till en hundrastgård i närheten med henne. Där lekte/sprang hon med en annan tollare och en annan hund. Jag trodde att hon skulle vara trött, men hon var hur pigg som helst.
En sak som var dålig var att allt skedde utomhus, på gräs. Ni kan gissa hur blöts/leriga vi båda var då vi var klara ;)
 
 
 
 

inoff utställning!




Träning med Gia...

Idag åkte jag och tränade lite agility med Gia. Hindren på klubben finns  kvar så det går fortfarande att träna där, vilket är kul :)
För det mesta gick det bra, men hon var lite vimsig idag ;) Men det kan ju inte gå superbra hela tiden, vad skulle det vara för kul med det? Vi tränade på hopp, tunnel, aet, däcket och gungan.
Vädret kanske man inte kan säga att var det bästa. Det var dimmigt och lerigt, typiskt höstväder alltså ;) Snön som kom har föresten försvunnit, vilket är lite skönt.
Imorgon blir det Gia dag igen och då ska jag nog mest fokusera på att förbättra våran relation ;) Vi ska ta det lugnt och kanske träna något enkelt, men inget super krävande. Ska inte ha höga krav med henne, utan bara ha det kul tillsammans :)
 
 
Vad har ni hittat på? :)

Smart tjej!

Äntligen Fredag säger man väl? :)

Idag var det en Gia dag igen och det är alltid kul . Vi tränade på att runda träd vilket vi gjort några gånger nu. Och hon verkar ha fattat det hela. Hon springer glatt runt trädet då man ber henne om det. Sen testade jag på att börja lära in kommando "fram". Vilket säkert kommer att behövas i agilityn, då hon är så snabb. Kastade leksaken en bit bort och då jag sa "fram" fick hon springa och ta den. Det funkade faktiskt rätt så bra :)
 
Sedan tränade vi lite tricks. Det jag fokuserade mest på var buga. Hon har ju börjat förstå sig på klickern så det gick rätt snabbt att lära henne att buga. Vi körde 2 pass och i slutet kunde hon buga på kommando. Hon är verkligen grymt lättlärd och det bästa är att hon njuter av att få lära sig :)
Sedan tränade vi lite utställning, vilket jag ofta brukar göra med henne. Och det gick lika bra som vanligt. Jag märker verkligen att hon är sitt riktiga jag nu, då hon inte löper. Hon fokuserar mer på mig vid arbete ;)
Tror att det blir rätt mycket träning med henne nu i helgen, det ser jag fram emot!
 
Underbaraste Gia!
 
Vad ska ni göra i helgen? :)
 

Jag saknar min hund...

Några klipp/filmer från då Mille ännu var frisk... Saknar min superhund något otroligt. Bara 4 veckors agilitypaus kvar nu ;)
 
Själv anser jag att vi har utvecklats något otroligt detta år. Vi har gjort våran debut & flyttats upp till klass 2, jag kan inte kräva mer utav honom.
Och det som får mig att känna mig som en hemsk ägare är att Mille verkligen har kämpat. Han har gjort allt för mig. Han har aldrig tackat nej till agility, trots att han kanske har haft ont i bland. Men han har inte visat så mycket. Den första gången jag märkte av det var på agility ungdoms FM då han i finalen inte ville hoppa...
Nästa tävling efter det hände samma sak...
Men nu ska min lilla sötnos bli frisk!
 
 
 

Gia på agilitykurs

 
Så igår var det ju kursstart med Gia som gällde. Ibörjan var hon lite nervös, men med tiden så blev hon allt lugnare. Sen är hon ju lite vimsig då hon nyss slutat löpa.
Tror att vi båda kommer att ha  utvecklas något otrolig tillsammans efter denna kurs. Hon var glad hela tiden, hon passar nog som agility hund ;)
Vi fick testa på hopphindret & tunneln.  Båda de tog hon med väldig fart, undrar om jag kommer hinna med henne i framtiden...
 
 
Här kommer en liten video. Vad tycker ni?
 

RSS 2.0