quick fix - mina åsikter

 De flesta hundträningsprogram som går på teve i dagens läge visar att det är okej att behandla sin hund som att den vore en trasa.

Att visa sin hund att man är i högre rang genom att rycka i kopplet, morra åt den, trycka ner den mt marken kommer alltså att leda till att man tillsammans med hunden kan leva lyckligt tillsammans...
 
Eller så inte, folk tror helt enkelt för mycket på de de ser på teve nuförtiden. Bara för att dessa hundtränare går på teve och babblar massa strunt så betyder det väl inte att dom har rätt?

Ja, man kan kanske få en hund att gå bredvid en om man nästan stryper ihjäl den, men varför inte sätta några månaders riktig träning på hunden så att den går brevid dig av ren vilja?

Det finns hundtränare som varken använder godis eller någon beröm alls, utan bara stryper hunden och "slåss" för att få den att lyda. Är det värt det?

För jag vill faktiskt att min hund ska vela samarbeta med mig utan massa utrustning på den. Med en leksak eller lite godis i handen kan man få nästan vilken hund som helst att lyda en.


Lata, det är vad dom är. Orkar man inte lägga ner lite tid på att verkligen träna sin hund så borde man faktiskt inte ha en enligt mig. För att dra åt hundens andningsvägar och att sparka på dem är inte träning, det är misshandel.
Hade man strypt och sparkat ett barn för att få det att lyda så hade polisen nog direkt tagit hand om en, men inte om det gäller hundar såklart...


Elhalsband, spray osv... VARFÖR? Varför ska vi ge våran bästa hund elchockar bara för att vi inte orkat lära den hur den ska bete sig? Varför ska vi spraya spray i dens känsliga nos bara för att den gjorde fel eftersom att vi inte orkat lära den? Ja varför?


Vad tycker ni läsare om detta?
 
 

Kommentarer
Postat av: Dessi & Teddie :)

Tycker det är dags att lägga ner dessa program, helt sjukt att de får sändas i tv när de strider mot lagen :/

2013-07-26 @ 15:45:21
URL: http://lagottonteddie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0