Känner mig dum..

Min bloggning har seriöst sugit de senaste dagarna. Vet inte varför men har inget bloggsug alls, allt bara känns så tomt här.
Idag har jag för en gångs skull faktiskt städat mitt rum, nått som inte händer allt för ofta.. Hehe ;) Men rensade i alla lådor och skåp så nu är sommar fixet klart ;) 
Sen tränade jag och Mille drag lite smått. Det gick faktiskt riktigt bra och han börjar få till det ;) Jag måste bara lära honom drag kommandot bättre och så måste taktiken förbättras en aning.
 
På lördag får jag sommarlov, nått som är super skönt för mig då jag sett fram emot sommaren allt för länge nu. På söndag åker jag på hundläger med Gia och det ser jag fram emot :) Det blir nästan en vecka med henne och jag tror att det kan göra gott för vår relation.
 
 
 

 

Valparrr!!

 

Stockholm i mitt ♥

Dagarna i Stockholm har varit fantastiska så har inte hunnit med någon bloggning alls. Känns lite trist med skola imorgon då jag inte varit på skolan på flera dagar nu, men det blir nog bra ;)
 
Jag och Ebba har gått på stan, gått på grönan och fotat massor. Men jag skriver mer om resan imorgon då jag orkar...
 
 
Blir en oseriös bild från ebbas blogg då jag inte orkar gräva fram någon egen...
 

Retriver koppel?

Är det någon som vet nått bra ställe man kan köpa retriver koppel hos?
Har kollat in Hurtta och funderar på att köpa ett men om någon har nått bättre att rekommendera så hojta till! :)
 


Noll bloggning var det här!

Förlåt, förlåt, förlåt för min absolut kassa uppdatering här på bloggen.
 
Åker till stockholm imorgon för ska hälsa på min kusin, så bloggen kommer få vara en aning tommare då. Men ska ställa in lite tidsinställda + uppdatera via mobilen så blir det nog bra ;)
 
Igår var det lydnads kurs dags igen och vi tränade på läggande under gång vilket inte gick speciellt bra för oss. Mille var väldigt ofokuserad och ville inte riktigt lyssna på mig. Men då vi tränat ett tag gick det iallafall lite bättre. Men det var helt klart ingen höjdar träning men jag hoppas på att det går bättre nästa gång ;)
 
Oredigerad bild för att jag är lat ;)
 

Simträning!

Åkte till hundsimmet för att simträna med Mille idag :) Det gick faktiskt super bra och han hoppade i frivilligt varje gång. Han orkade simma betydligt mer idag än han orkade då vi började simträna med honom. Så jag är väldigt nöjd då han börjat få tillbaka muskler ;)
 

Nu ska jag packa lite inför stockholms resan och prata lite på skype, det blir nog en kul kväll ;)
 

I scream for ice cream!

Hej alla härliga bloggläsare!!
Det regnar ute vilket ger mig noll inspiration till att gå nån längre promenad eller så. Men som tur är fick Mille två långa promenader igår så han var rätt trött idag. Så det blev en lite kortare prommis idag, nått Mille inte brydde sig om då han hatar regn.
Jag körde nyss ett litet lydnads pass med honom här inne och det gick super bra! Han var verkligen ivrig på träning och gjorde verkligen sitt bästa hela tiden. Det är verkligen sällan han är så pigg på att träna som idag så jag är super glad ;)
 
Mamma och pappa kom nyss hem med glass från donken och jag som skulle sluta käka onyttigheter. Jaja jag klarade två dagar iallafall ;) 
 
 

 

Inspiration!

 

Idag är det ingen vanlig dag!!!!

För det är Milles 4 års dag!! :)
 
 
 
 
Slutade klockan 1 så gick ut med Mille och sprang typ 1,5 km. Då vi sprungit gick vi ytterligare 4 km i solen och verkligen njöt av vädret. På vägen tillbaka hittade jag en rätt stor pinne som han fick dra typ 20-30m i skuggan. Han drog verkligen super duktig även fastän pinnen kanske inte var så tung...
 
Så vi kommit hem fick han sin present, en piplesak som verkligen uppsakattades av honom. Fick ställa upp den på en hylla så han inte skulle ta och förstöra den, haha.
 
Och nu i kväll ska han få lite extra gott att äta på, tror att han haft en rätt bra födelsedag ;)
 
 

Rally?

Jag har absolut ingen aning om vad jag ska göra med Mille i dagens läge. Agilityn kan vi ju stryka totalt och någon riktig lydnads hund kommer han nog aldrig bli. Freestyle är det han verkligen brinner för men det ordnas knappt några tävlingar alls.
Jag och Mille gick en rally lydnads kurs för ett år sedan och det var en gren som vi båda tyckte att var rätt kul.


Så därför tänkte jag kanske köra en debut med honom i rally den 16.6. Han har tävlat inoff en gång men det räknas ändå inte som en debut ju ;)
 
Om det blir en debut så måste jag verkligen repetera skyltarna, för jag tror att jag glömt de flesta haha ;)
 
Vad tycker ni? Borde vi köra rally debut eller inte?
 

Måndag -.-

Hallojsan!
 
Måndag är det idag då, vilket betydde skola för min del. Det ända sköna var att jag skrev mitt sista prov för sjuan, yey.
Slutade iallafall klockan 1 och då jag kommit hem tog jag med Mille på  en liten cykeltur. Vi cyklade inte så långt då vi igår cyklade runt 8 km så det blev väl nått kring 3-4 km. Iallfall var det rätt skönt att få komma ut och göra nått även fast det regnade en aning.
 
Då vi kommit in klippte jag honom en aning men blev inte alls nöjd, fult är ordet ;) Det blev väl inte katastrof men hade velat ha det på ett annat sätt. Jaja det växer ändå ut så snabbt så ;)
 
Ikväll blir det agility med Gia som gäller ;)
 
Mille skickar massa blöta pussar till er läsare <3
 

En liten brun filur...


Ny header!

Har ni sett min nya header? :)
 
Det var snälla sara som fixade den, så nu känns bloggen lite somrigare och snyggare ;)
 
 

Här kommer en liten bild från dagens morgon promenad med Millisen, rastade kameran för första gången på super länge...Bjuder på fler bilder från idag imorgon ;)
 

Så himla trött..

Har varit astrött hela veckan, det beror säkert på att jag sover för lite men jaja.Så bloggen har stått rätt still pga det.
 
Idag tränade jag och Mille lite lydnad iallafall.
Han var inte alls taggad på att träna lydnad utan bjöd bara på andra tricks så som backa runt mig, snurra osv. Så med andra ord var han lite knäpp idag. Men efter lite flams koncentrerade han sig iallafall lite bättre på det vi tränade på. Vi tränade mest på inkallning och det funkade faktiskt rätt bra, han kommer ju alltid då man ropar men nu vill jag ju att han ska sätta sig i fotposition och det har han lite svårt med. Men efter några försök lyckades det faktiskt rätt så bra ;)
Imorgon ska jag ta och fota Mille så jag får några nya bilder på honom ;)
 
 

Torsdag...

Hejsan hoppsan!
Anledningen till att bloggen stått tom idag är för att jag faktiskt inte orkat ta upp datorn för att skriva nått.

Idag har det iallafall varit otroligt varmt så kunde gå i shorts, yey. Jag och Mille cyklade till hundrastgården där han fick springa av sig medan jag satt på bänken och bara njöt av vädret.

Imorgon lovar jag mer bloggning då det är fredag :)




Astrött

Är så himla trött just nu så blir inget seriöst inlägg idag,tyvärr. Har varit på skolan från 8-20 då det var typ nått uppträdande man måste vara med på där. Men imorgon blir det nog lite mer bloggat iallfall ;)
Random mobilbild...



Jag gillar dig ♥

Jag gillar dig för att du inte dömer mig...
Jag gillar dig för att du inte bryr dig om hur jag ser ut...
Jag gillar dig för att du alltid finns där för mig...
Jag gillar dig för att du alltid är glad oavsett vad som hänt...
Jag gillar dig för att du är stark nog att vakna upp med en viftande svans varje morgon...
Jag gillar dig för att du alltid ställer upp för mig...
Jag gillar dig för att du aldrig ger upp...
Jag gillar dig för att du tror att du äger världen...
 
 
 
Nej, vänta... Jag ÄLSKAR dig ♥
 

Måndagens agility blev kort...

Gias ägare försenade sig så hon kunde inte släppa in oss då vi kom utan vi fick vänta på henne men sen kom vi iallafall iväg. Träningen blev väldigt kort dels för att det regnade rätt mycket och dels för att det vara var typ 10 min kvar av träningen då vi kom dit. Men vi fick köra en kort  raksträcka några gånger och det gick faktiskt rätt bra. Hon var bara lite okoncentrerad pga regnet men kan ändå inte klaga ;)
 
 
 
Imorgon tror jag att jag ska cykla med Mille då det inte blev någon speciellt långis idag, vi får se ;)
 
 
Millisen i bussen <3
 

Vi passivitetstränar i bussen...




Planer för måndag- fredag

Måndag:
Träna agility med Gia
Cykla med Mille eller gå längre promenad
 
Tisdag:
Vilodag
 
Onsdag:
Träna lydnad med Mille
Långpromenad
 
Torsdag:
Träna lydnad med Mille
Cykeltur
 
Fredag:
Lydnads kurs tillfälle igen :)
 
 
 
 

Bläh, måndag imorgon

Imorgon är det måndag vilket är lite trist... Men det blir iallalfall agility träning med Gia som får måndagen att kännas lite bättre iallafall ;)
Det är ju bara 20 dagar kvar tills sommarlovet och jag börjar känna mig riktigt taggad faktiskt Nea, hundläger x2, Sverigeresa och kanske nån tävling här och där.

Så längtan efter en bra sommar gör att motivationen finns kvar ;)
 
Idag cyklade vi samma sträcka som vi gick igår, alltså 8 km. Vi tog det rätt lugnt men han fick ändå dra cykeln lite lugnt en kort sträcka. Mille är verkligen galen i att arbeta på alla sätt så han vill bara dra cykeln hela tiden haha, knäpphund.
 
Sen har vi tränat lite lydnad och det gick faktiskt rätt bra idag ;) Då vi fått till fotpositionen och lite annat kanske ni får se video, om ni vill det eller?
 
Jag har verkligen blivit dålig på det här med nya bilder, får ta några imorgon. Ni får nöja er med en arkiv bild idag...
 

Lördag är de väl?

Igår åkte jag och Mille till klubben för att träna lite lydnad med vår nya lydnads grupp :) Det gick faktiskt rätt bra även fast vi kom typ en kvart för sent haha. Vi tränade mest på att få rätt fotposition som efter ett tag faktiskt lyckades.
 
Idag morse vaknade jag och Mille runt 11 för att gå ut på morgon prommisen. Det blev en liten trip till hundrastgården där vi kastade lite boll.
Sen gick vi in och jag käkade frukost och sen kom en kompis över.
 
Då kompisen gått gick jag ut med Mille igen. Vi gick i 1 timme och 40 min och det blev en promenad på ca 8 km. Det var verkligen härligt då det både var varmt och solen sken.
 Så nu ligger en halvdöd vovve bredvid mig ;)
 
Och nu tror jag bestämt att vi ska träna lite lydnad innan vi tar och lägger oss ;)
 
Ha en bra kväll alla! :)
 
 
 

31 sanningar om mig

 
 
  1. Jag älskar glass
  2. Jag har varit i Australien
  3. Jag har små fötter
  4. Jag är 163 cm lång/kort
  5. Jag älskar skogen
  6. Jag älskar att shoppa
  7. Jag är smått beroende av Hollister/Abercrombie kläder
  8. Jag är allergisk för katter
  9. Jag älskar får
  10. Jag umgås helst med hundfolk
  11. Jag har svårt att vara seriös
  12. Jag vill tävla VM i agility
  13. Jag är en vinnarskalle
  14. Jag älskar att fota
  15. Jag älskar att göra filmer
  16. Jag började med agility hösten 2010
  17. Jag har aldrig brutit något ben
  18. Jag red förr och gjorde det i 5 år
  19. Jag älskar att sola
  20. Jag hatar drickor med kolsyra haha
  21. Jag älskar att shoppa hundprylar
  22. Jag gillar att ha mjukt hundgodis i handen
  23. Jag älskar att fixa kladdig mat åt Mille
  24. Jag gillar inte fisk
  25. Jag älskar hundar
  26. Jag tycker att agility är världens bästa sport
  27. Jag tycker att valpar är det sötaste som finns
  28. Jag kollar alltid facebook innan jag lägger mig
  29. Jag är rätt morgon pigg
  30. Jag hatar appelsiner/mandariner
  31. Jag gillar inte folk som tror de är bäst och kan allt om nått de inte vet nått om
 

Inspirationen ligger på bottnen

Hejsan alla!
Dagen började med JH utbildning i 5 timmar med Mille. Han var verkligen inte sig själv och betedde sig konstigt. Ibörjan var han flummig och skulle hälsa på alla men sen blev han trött och då gick det iallafall lite bättre. Vi tränade mycket olika saker och jag fick lite tips om hur jag skulle ställa honom på bästa sätt.
 
Men kom ändå fram till att uts inte är det jag verkligen vill göra. Det är roligt såklart men jag vet att jag  hellre tränar lydnad, agility eller tricks.
Så i framtiden kommer det bli en aning mindre JH för mig. Jag kommer såklart ge mig ut på en hel del tävlingar för att se om det där suget kommer upp igen.
Ne men jag tror att jag bara känner så här idag och att jag om nån vecka är back on track på uts väg ;) Man får ha sina ups and downs ibland  ;)


Det var hela 24 grader utomhus idag föresten, helt galet!
 
 

Summer feelings <3




Stackars vovve..

Så nu är vi hemma... Mille ligger i sin bur/ inhägnad och sover för fullt. Han får ju inte sova i sängen nu då han är så yr och kan falla ner och skada sig. Så istället ligger han på sin bädd där han ska sova hela natten.

Hos vetten gick allt superbra och han fick med sin några dentasticks med hem. Han älskar ju dentasticks så dem  ska han verkligen få käka upp senare ;)
 
 
 
 

Nya converse och veterinär...

Invigde mina nya converse idag, älskar redan dom. Har ju 3 sen innan men dom har bara varit vanliga med färg, så usa mönstret fastnade jag verkligen för :)Jag och mamma åkte nyss till vetten för att föra Mille på tandstensborttagning. Han måste alltså sövas och det är lika obehagligt varje gång. Denna gång tog det rätt länge för honom att somna, vid tidigare tillfällen har han bara somnat på mindre än en minut. Men den här gången tog det flera minuter för honom. Jaja snart så får jag träffa min prins igen ;)Bloggar kanske mer ikväll då jag har tillgång till min dator så ni får stå ut med det här korta mobilinlägget tills dess ;)Bild på sötisen och conversen ;)

Träning!

Gia var verkligen super energisk då jag hämtade henne idag. Början av träningen funkade super bra och hon var riktigt snabb och framåt sugen :) Vi körde en bana med hela 17 hinder innehållande aet & slalom men det funkade ändå riktigt bra för oss.


Rätt suddig bild på banan vi körde...

Men då vi skulle gå in på banan för att köra banan för andra gången så rusade en lös hund på Gia och attackerade henne. Gia skrek ju såklart då hon blev rädd men det var inte så illa då hundens ägare rätt snabbt fick bort sin hund från Gia. 
Vi tog iallafall en liten paus innan vi körde banan på nytt, så hon skulle få varva ner lite . Jag kollade igenom henne och som tur var så hittade jag inga sår, så jag kunde pusta ut ;) Hon hade heller inte förändrats och var samma glada hund haha ;)

 Då vi körde banan sen var hon mycket slöare och segare men det gick rätt bra ändå ;) Hennes kontaktfält på Aet var rent sagt perfekt och kan inte vara mer än nöjd ;) Hon skullefaktiskt  i princip vara startklar redan, men tänker vänta lite. Isf blir det agiltiyklass då jag hatar hopp haha ;)

Gammal bild...
 

5 saker ni inte visste om Mille...

  1. Han älskar kottar, haha
  2. Han är livrädd för svarta sopsäckar
  3. Han skäller typ aldrig, bara på kommando eller då han jagar boll...
  4. Han kan lugna ner sig på nästan alla ställen
  5. Så fort det finns mat så ska han tigga

Friskare..

Halloj! :)
Kände mig hyfsat frisk imorse så bestämde mig för att ta en längre morgon promenad med Mille :) Vi gick till stranden där han som vanligt fick springa omkring. Han lyssnade verkligen på mig då jag ropade och kom som en blixt, kanske han har mognat? ;)
 
Efter promenaden fick han lyx frukost bestående utav torrfoder blandat med färskfoder toppat med äggula. Han fullkomligt älskade det och lämnade absolut inget som helst spår kvar. 
 
Efter det var jag lite med en kompis för att sedan sätta mig vid skrivbordet och verkligen försöka plugga. Men klarade bara av att försöka koncentrera mig i typ 5 min så gick ut och kastade boll med Mille istället, nått som verkligen är tusen gånger så roligare.
 
Och nu ska jag ställa in några tidsinställda för veckan :)
 
Imorgon är det agility med Gia som gäller, känns som en evighet sen vi tränade ;)
 
Blir en helt opassande bild men gillar den rätt mycket så ni får stå ut med den ;) Saknar att ha ett objektiv att fota med :(
 
 
 
 

Sjuk

Vaknade upp med en ordentlig förkylning men var ju ändå tvungen att åka till klubben för att hjälpa till. Jag klarade mig i de 5 timmar jag skulle vara där för att sedan åka hem. Då jag kom hem stupade jag direkt i sängen och där har jag luggit hela dagen.  Jag har inte fått nått gjort utan bara kollat film och ätit popcorn...
 
Jag hoppas verkligen att jag är frisk imorgon för jag orkar verkligen inte vara sjuk...
 
Oredigerad bild från i tisdags..
 

Fredag! :)

Äntligen är det fredag igen, som jag längtat ;)
Har tränat lite med Mille och det blev mest lydnad som vi tränade på.
Det gick faktiskt bra för en gångs skull och han lyssnade bra på mig :)
Jag vill öka hans föremåls intresse så jag tränade också mycket på apporteringen som funkade riktigt bra. Han klarade av att hålla i leksaken i ca 20 sekunder i sträck, nått han aldrig klarat innan.
 
 
Just nu pratar jag med Sara på skype men måste gå lägga mig tidigt då jag ska vara funktionär på klubbens tävling imorgon. Skulle ärligt talat inte orka med det men måste man så måste man ;)
 

Truuee

Google bild...

Lilla mupp <3


Varför det är bra att ha en långsam hund ibland..

Google bild...

Wanties

Måste verkligen ha nya sportkläder så kollade runt lite på olika online butiker och hittade några snygga prylar jag verkligen vill ha :)
 
Everest jacka - Stadium
Behöver verkligen en ny hundtränar/spring jacka så denna verkade riktigt bra :)
Adidas shorts - Stadium
Bra att ha på sommaren då det är varmt och man tränar agiltiy och inte vill ha jeans shorts ;)


Hoodie - Stadium
Bra att ha på träningar då det är lite kyligare men man ändå inte vill ha jacka

Första promenaden i maj

Både jag och Mille vaknade nyss så nu är vi ute på morgonpromen :)







RSS 2.0