Promenaddags!

Både igår och idag blev långpromenad för mig och Millisen. Det blev 2 timmar i skogen idag & igår då och han fullkomligt älskade det. Jag hittade några stockar och stubbar vid sidan om vägen och vi passade på att köra lite dp, nått som Mille tycker att är skit kul :)
 
 

Utställningen

Ja i söndags åkte jag och Gia till Lahtis kv utställningen :) Det hela gick hyffsat bra även fast vi inte har några resultat att skryta med. I junior handlingen så var hon i början super duktig och även i den individuella bedömningen skötte hon sig super bra. Men då alla skulle in igen blev det problem och hon var helt omöjlig att få kontakt med. Lyckades iallafall få henne lite intresserad och domaren lät oss iallafall gå vidare. Men sedan var det kört, ingen kontakt fick man med henne då hon skulle stå still igen. Så det blev ingen placering, lite surt ;) Jaja men kritiken var iallafall super bra ;) Och det var ändå 31st med så att komma bland några av de bästa kändes inte helt fel ;)

Glömde kameran hemma så det blev inga bilder den här gången :/
 

Utställning imorgon!

Gia är hämtad, pappren är klara, väskan är packad ja jag tror att vi är redo utställning imorgon! Gia ska ställas och jag ska även ställa JH. Synd bara att hon ska ha tappat sin fina päls så att hon ser så tunn pälsad ut men jaja det får gå som det går helt enkelt! 
 

Segt

Hejsan! 

Var ett tag sedan jag skrev något men det har hänt så mycket den senaste tiden. I måndags tränade jag och Gia agility och det gick faktiskt bra för en gångs skull ;) Hon kan dock lätt bli lite seg och så men vi kämpar med det helt enkelt ;)
Igår blev det en långpromenad till stranden då jag slutade halv 12. Mille fick springa lös en hel del och fullkomligt älskade det! 
Idag blev det en sväng till hundrastgården där vi kastade lite boll och efter det tog vi oss ut på en liten promenad. Och nu håller jag på att packa för imorgon ska jag nämnligen på klassresa och kommer hem på fredag kväll, ska bli skojj! 

 

Söndag avklarad!

Idag så drog jag och familjen ut till skogen. Vi gick 7,2 km men det var riktigt bergig terräng så Mille fick jobba på riktigt ordentligt. Naturen där vi gick var verkligen super fin och då vi gått halvägs tog vi en fika. Mille var piggare än vanligt och sprang runt och flummade på ;)
 
Då vi kom hem så var det pluggdags för mig och Mille somnade snabbt i soffan. Men då jag pluggat klart så fick Mille ett bad + borstning av hans päls, nått som inte händer allt för ofta men kan ju vara bra att lyxa till det lite ibland ,) 
 
 

Spårat!

Idag så har vi spårat, nått som inte händer allt för ofta. Mille fick gå två stycken spår. Ett väldigt kort och ett lite längre (runt 50 m). Vi är riktiga nybörjare då det gäller spårning så det blev bara ett spår med tonfisk i slutet, men vill skaffa en klöv och börja med viltspår nån gång ;) Mille var riktigt ivrig och blev helt till sig av förväntan då han förstod vad han skulle få göra. Han fixade det iallafall superbra och hade hela tiden nosen i backen, duktiga vovve ;) Då han spårat klart gick vi en liten promenad och tokern sprang och sprang och hoppade omkring överallt, gladare hund får man leta efter ;) 
 

Fluffboll

Idag åkte jag och hälsade på Anna och hennes super söta sheltie valp Svea!
Det blev massa valpmys för min del alltså ;) Det botar inte precis ens valpsjuka att få hälsa på en valp men det ger en iallafall motivation till att fortsätta vänta, nån dag kommer min stjärna hem ;) 
Jaja slänger in lite bilder som togs ;) 
 
 

Rally avslut...

Idag fick jag äntligen höstlov, yey för 4 dagars ledighet ;) Rally kursens sista tillfälle var även idag och vi körde en bana som Mille klarade galant ;) Han hade dock lite problem med läggandet under gång i början men det funkade till slut ;) Han var väldigt taggad och då han inte fick köra blev han bara frustrerad och försökte göra en hel del konster och trix för att få godis, sötisen min ;)


 

Snart höstlov

Hejsan! 
 
Imorgon får jag äntligen höstlov! Som jag längtat! Tyvärr är det bara To-Fre som är lediga för mig men livet är rätt orättvist ;)
Som det ser ut nu så ska jag få åka och hälsa på Annas lilla sheltie valp Svea, dom är såklart självklara träningskompisar i framtiden ;) 
 
Idag så blev det en trip till djuraffären men hittade faktiskt inget att köpa. Men testade lite selar men inget satt bra på honom, typiskt... Jaja jag ska dra till en annan djuraffär någon dag och prova lite andra sel modeller, annars får jag nog ta och special beställa!
 
 

Skogen

Idag så har jag och Mille gått en promenad i skogen :) Skogen vi gick i var full utav kvistar och gamla träd som fallit till marken så vi fick anstränga oss för att ta oss fram mellan allt som skulle ligga i vägen för oss. Men vi kom igenom skogen iallafall och sen kastade vi lite boll. Då han fått springa efter bollen några gånger gick han även med på att posa lite framför kameran, fast inte så länge då han sedan tyckte att jag kunde kasta den där bollen igen istället för att hålla på med den tråkiga kameran ;) 
 
 
 

Skogsspringtur

Slutade vid 2 idag så jag och Mille drog ut på en springtur direkt då jag kommit hem. Vi sprang i skogen och testade på lite nya stigar som vi inte kände till sedan innan. Slutade med att jag nästan tappade bort mig men hittade som tur är en buss som tog oss lite närmare hemmet. Annars hade vi helt enkelt fått gå riktigt långt tillbaka haha ;) 
 
Jaja en långspringtur + passivitetsträning i buss är helt klart ett okej sätt att börja sin helg på! ;) 

 

Vi kämpar på

Hej och hå här kämpar vi på! 


Idag blev det som sagt vilodag. Men vi körde ändå lite godissök utomhus i samband med eftermiddags promenaden. Mille älskar verkligen godis sök så jag kanske borde börja lägga riktiga spår igen? 
Iallafall så tror jag att det lyste upp hans dag då han var mycket gladare efteråt ;) 

Imorgon blir det klippning för lillgossen, hans päls ser nämnligen hemsk ut för tillfället :/
I
 
 

Dagarna går..

Åh herre så länge sen det var jag skrev nått här! 
 
Idag så var det iallafall dags för rally kursen och det var rätt kul. Vi tränade dock inte så mycket på skyltar utan det blev mest inkallning men det är ju viktigt det med ;) Mille skötte sig riktigt bra även fast han var lite trött då vi gått en rätt lång promenad med Rufus och Christina innan. Men det var helt klart en lyckad träning!
 
Imorgon blir det troligtvis en vilodag, men någon längre promenad ska vi nog klämma in! ;)
 
 
 
 
 

Farfylld helg!

Som sagt så åkte vi till stugan nu i helgen och det var riktigt mysigt! 
 
Mille har fått gå lös hela tiden så han har verkligen mått prima :) Vi hälsade på lite får som Mille dock  var rädd för och sedan fick han leka lite med en pumi valp som var super söt  :) 

Här kommer lite bilder! :) 

Fredag!

Woop fredag är här! 
För vår del betydde det en långpromenad i skogen då jag slutade vid 12 idag, super skönt. Vi gick i skogen och Mille fick vara lös hela tiden och han skötte sig super bra! 
Imorgon åker vi till stugan så det blir en helg fullt av skogspromenader för Milles del, nått som jag tror han kommer att gilla! 
 

Slänger in ett inlägg...

Känns som evigheter sen jag bloggade sist, vilket är synd. Har haft fullt upp hela veckan och annars har jag inte ens haft ork för att ta upp datorn. 
 
Igår var det rally med Mille som gällde och han skötte sig riktigt bra! Han var dock inte så noga med fotpositionen som han brukar, så han hamnade snett ibland... Men överlag så är jag faktiskt nöjd! 
 
Idag så har jag gått på stan med en kompis så Mille fick bli hemma och ha en  vilodag helt enkelt. Men då jag kom hem så gick jag iallafall ut med honom på en liten promenad så att han skulle få bli av med lite av energin han hade ;) 
 
 

RSS 2.0