Svartvitt...

 

Toppen!

Idag så var det dags för mig och Gia att träna lite agility igen :)
Vi körde en liten bana och så tränade vi lite på kontaktfältet på bommen. Kan ärligt talat säga att det var våran bästa träning ihop trotts att hon var lite busig ibland :)
Det blev tyvärr ingen film då min pappa åkte till Hööks och köpte lite saker ;)
Han köpte en lick treat (bacon smak), 4 ess tassalva och slalomhindret ;) Prövade nyss lick treaten på Mille och han absolut älskar den ;) Så jag antar att den kommer bli populär i framtiden :)
 
 
 
 
 

Trög start på veckan...

Vaknade med en hemsk huvudvärk så jag fick strunta i skolan idag . Istället låg jag med bästaste Mille i sängen hela dagen. Han var verkligen på sitt bästa mys humör och var hur gosig som helst ;)
Nu på kvällen tog vi iaf oss ut på en liten promenad då han fick springa lös ;) Lite aktivitet behöver han ju ändå få ;)
Gammal bild...
 
 
 
 

Hööks

Blev riktigt köpsugen då jag kollade in hööks nya hundprodukter :)
Här kommer några av de saker jag inte hade tackat nej till :)
Slalomet är jag dock helt säker på att jag kommer att köpa, då jag velat ha ett "hemma" slalom med 12 pinnar väldigt länge ;)
 

Söndag...

Hur har morgonen gått för er?
Själv har jag bakat lite goda cookies :)
 Det var ett tag sedan jag bakade så passade på att skämma bort mig hehe ;)
Mille intog även tigg positionen i köket, för han ville också ha ;)

Jag vill också ha!

Nya leksaker!

Igår hittade två stycken nya leksaker hem till oss ;)
Det blev en "tennisleksak" och en repleksak :) "Tennisleksaken" har redan blivit en favorit enligt Mille då den både piper och studsar... Kan det bli bättre? ;)
Repleksaken tycker han att är minst lika bra och han skulle nog vilja kampa med den hela tiden ;)
Jag tror att jag kommer använda dem mest då vi tränar agility då de verkar som att de är bra belöningar att kasta ;)
Ni kan köpa dem hos: Mitthusdjur.se :)

 
 
 

Livet fortsätter...

...även fast min lilla surgubbe är lite sur över att behöva vila...

Allt går inte alltid som det ska...

Idag är det den 23 januari. Det har alltså gått 23 dagar sedan året började..
Jag hade stora planer för iår. Mille skulle bli friskt mm... Men från och med idag så kommer han få börja vila igen...
 
Slutade tidigt idag så jag beslöt mig för att gå ut och springa lite med Mille. Jag började med att värma upp honom med en liten promenad  ;) Sedan sprang vi lite och han var verkligen så glad och hoppade omkring som en tok... hehe
Då vi sprungit klart så fick han springa lös så att han skulle få snusa omkring lite. Han gick bakom mig då han plötsligt skrek till av smärta och började halta mot mig.
Jag trodde först att han stigit på en glasbit, eller något annat vasst. Men hela tassen var hel. Han  fortsatte att halta så jag lyfte upp honom och bar hem honom.
Då vi kommit in så haltade han direkt till sin korg och lade sig där. Där sov han hela eftermiddagen och ville verkligen inte röra på sig. Han ville inte alls att man skulle röra i benet då det tydligt gjorde ont :P
 
Då mamma kommit hem bestämde vi oss för att boka en tid till veterinären. Vi fick en tid lite senare på kvällen...
 
Men eftersom att jag skulle träna med Gia idag så kunde jag inte följa med till veterinären. För att skriva   något lite mer positivt så gick Gias träning faktiskt bra! :) Vi körde en bana som var rätt så svår för Gia men som vi till slut klarade av  ;) Träningen filmades men jag kommer nog först att redigera ihop en film tills imorgon ;)
 
Resultatet av veterinär besöket var att han sträckt hans ben. Veterinären trodde att han troligen halkat och på det sättet skadat sig. Det hela kommer lösa sig med 2 veckors vila med medicin...

Vad gör en hundblogg läsvärd?

Rubriken säger väl det mesta ;) Vad tycker ni att en bra hundblogg ska innehålla och vad krävs för att ni ska börja följa den?
Vad för slags inlägg,texter,bilder ska det vara tycker ni?

Bomba mig med era åsikter nu :)

Agility!

Idag var det dock dags för agility träning med  Millisen :) Vi körde en annan variant av banan det var tänkt att man skulle köra då Mille inte än får träna på kontakthindren än pga hans skada. Så det vi tränade på var lite olika svängar och olika handlings tekniker. Jag är verkligen inte en bra handler så det går ju som det går ibland haha ;)
Men Mille jobbade faktiskt bra idag :) Han har ju fortfarande dålig kondition så hans fart är inte den snabbaste men han hinner ju öva upp sig ;)
Men jag älskar verkligen att köra agility med honom då han är så positiv till allt!
Se gärna i HD :)
 
 
 

Utställning!

Hej alla där ute! Dagen började med att jag vaknade kl halv 5, medan de flesta av er troligen sov :P Det var verkligen otroligt att jag för det första vaknade innan väckarklockan ringde och då jag steg upp var jag faktiskt pigg!
Jag klädde på mig och förberedde det sista innan vi åkte för att hämta Gia. Gia var verkligen hyper då hon kom ut och ville inte riktigt fokusera på mig. Men då vi hoppade in i bilen blev hon lugn :)
Sedan åkte vi nästan helt ensamma på vägarna i 2 timmar. Jag passade på att utnyttja den tiden för att sova lite :P Jag har ju tur som har en snäll pappa som kör mig till allt detta hehe :P
Innan vi gick in till utställningen så åkte vi till en hundrastgård. Gia är ju en väldigt energisk hund som verkligen behöver springa av sig. Det var hela -30 grader då vi kom fram till hundrastgården så jag lät henne springa lite kortare än jag tänkt :P
 
Sedan gick vi in till utställningen, båda två var vi lite nervösa... Både jag och Gia kom in utan problem och tog oss till våran ring. Då vi kommit till ringen började jag packa upp buren och lät Gia gå in i den för att vila sig lite. Hon överraskade mig verkligen genom att hon faktiskt låg där, och tog det lugnt.

Såklart var klassen rejält efter tidschemat så vi fick vänta på våran tur i ca 4 timmar. Eftersom vi inte hade något att sitta på så fick vi helt enkelt stå hela tiden, det känns i benen det ;)
 
Efter en lång tids väntan var det dags för oss... Kan bara säga att jag är väldigt nöjd med henne! Hon stod fint och lät domaren komma och klämma/känna på henne utan protest eller liknande. Hon brydde sig inte alls om de andra hundarna runt omkring oss, ja hon var helt enkelt perfekt idag ;)
 
Det hela slutade med blått band. Domaren tyckte att hon fortfarande var omogen och det kan jag nog hålla med om.. Gia bygga upp lite mer muskler helt enkelt...
Jag ser hur dum ut som helst på alla bilder haha :P
 
Jag vet att det finns många som inte alls skulle vara nöjda med blått band... För på utställningen var det flera som slängde bort/ blev sura då de fick de. Men den hund man kom in med är ju exakt den samma man kommer ut med efter utställningen. Eller jag märkte inte någon större skillnad på Gia då hon kom ut iaf ;) Jag vill verkligen inte bli en sådan människa som bara bryr sig om utseendet hos hunden och spenderar timmar med att klippa varje detalj på hunden. Nej det jag vill med att ställa ut är att ha roligt med hunden jag ställer och kunna bidra till bra avel på friska hundar!


Då det var över så gick jag runt bland alla hundprylar som var till salu där. Jag hittade Hurtta halvstryp till både Mille och Gia. Det var verkligen tur att de hade både Milles och Gias storlekar och väldigt billigt också! Jag köpte även ett rundsytt läderkoppel åt Gia, hundben och fick även med mig några gratis prov på hundmat ;)
Det mindre roliga var att jag glömde mina Uggs där. Vi får ringa dit imorgon och höra om de hittat dem. Annars kanske någon dumbom tagit dem :(
 

Men i helhet var det en väldigt lyckad dag! :)

Packat och klart!

Nu är allt klart inför morgondagens utställning!
Kan medge att jag är riktigt nervös haha ;) men det kommer nog att gå bra tror jag ;)
 Vi får väl se helt enkelt! ;)

Men nu ska jag gå lägga mig, vi måste åka redan kl halv 6 så lite sömn kan väl inte skada ;)

Träningen igår...

Här kommer en video från träningen som var igår. Jag är verkligen super nöjd med Gia  :) Slalomet måste vi dock jobba mer på men annars tycker jag att det går super bra för oss ;)
Vad tycker ni? :)
Se gärna i HD
 

Jag börjar bli lat...

Agilityträningen idag med Gia gick väldigt bra ;) Vi övade på bla slalomet och lite olika svängar.
 
Bjuder på en video imorgon, är för lat för att redigera ihop en nu ;)
 

Kvällsläsning...

Tänker inte låta bloggen stå tom idag så jag testar att mobilblogga för första gången! Vi får väl se hur det går hehe ;) Iaf så hämtade jag ut boken "agility klass 2" från bibban idag :) Så nu blir det att läsa lite ur den innan jag lägger mig :)
Utställnings träning!

Idag åkte jag & Gia på utställningsträning. Jag ska ju ställa ut henne på lördag så tänkte att det kunde vara lite bra för oss två att träna lite :)
Först tränade vi på att springa runt i ringen med massor andra hundar, vilket funkade bra :)  Sedan övade vi på ståendet vilket också gick bra idag :) Då hon skulle kännas igenom ville hon dock inte stå helt still utan ville bara hälsa (tokig tollare :) hehe). Tandvisningen gick dock mycket bättre än jag förväntat mig. Hon brydde sig inte alls om att någon stoppade in handen i munnen :)  Så jag är faktiskt väldigt nöjd med henne idag, bästa träningen på länge helt klart ;)

Jag fick även tips på hur hennes ben ska vara då hon står. Hon har nämnligen en tendens att börja röra på benen då hon står, men det är alltid bra att få nya saker att träna på :)
 
 

Svar på frågestund

Hur gammal är Gia?
Gia är 2 år. Eller om jag ska vara extra petig så är hon faktiskt 2 år ,1 månad, 3 veckor och 4 dagar idag :)

Hur ofta tränar du med Mille?
Agility tränar jag och Mille 1 gång i veckan, utöver det så brukar vi träna lite tricks/ lydnad varje dag :)

Hur mår Mille efter skadan?
Just nu mår han toppen :)
 
Har du haft någon hund förutom Mille?
Nej, Mille är min första hund
 
Hur kom det sig att du blev intresserad av hundar?
Jag har i princip alltid gillat hundar faktiskt. Då jag var liten var hela rummet fullt med bilder på hundar och jag tjatade konstant på mina föräldrar om att vi skulle skaffa en hund.
 
Och sommaren 2009 flyttade Mille in till oss :)
Då vi haft honom i ett år så  gick vi en agility kurs tillsammans och sen har det bara flutit på :)
Mille med sina systrar :)
Hur tränar du inför utställning? Vill gärna se video hehe :)
Jag lär hunden att stå stilla då man känner på den och tränar i olika miljöer osv :)
Kan göra en video snart  även fast jag inte är så bra på att visa hundar :)

Skriv en topp 5 lista på dina favorit raser! Och gärna varför just de :)
  1. Sheltie - gillar rasen helt enkelt :)
  2. Jack russel terrier -  Gillar att de är envisa och snabba :)
  3. Cavalier king charles spaniel - Gillar rasens personlighet men inte aveln som gått överstyr...
  4. Nova scotia duck tolling retriver -  Fina hundar :)
  5. Border collie - älskar att se dem arbeta! (med vallning)
Vilken hundsport tycker du är roligast? (Förutom agilityn ;P )
En ganska svår fråga faktiskt då jag inte får välja agility... Men får väl säga utställning då :)

Någon hundsport du skulle vilja testa?
Flyball då det är en blandning av det Mille älskar nämnligen bollar och agility :)

Ska du till Sverige i sommar? :)
Japp, det ska jag :)
 
Hur länge har du hållit på med agility?
Jag har hållt på med agility i ca 2,5 år. Men jag har varit med i klubb i 2 år.

Har du någon "förebild" inom agility?
Det finns många jag tycker är bra agility förare så kan inte peka ut någon speciell då alla jag gillar är lika bra enligt mig :)
 
Vilken kennel kommer Gia ifrån? :)
Gia kommer från kennel Hederas
Hur fick du Gia som lånehund?
Hennes ägare skrev en annons på en sida om att hon behövde motion/ tränings hjälp så jag mailade henne. Sen så träffades vi och bestämde att jag skulle få börja träna Gia :)

Sover Gia hemma hos dig?
Nej, hon sover hos sin ägare :)

Vart tränar du agility?
På vintern tränar jag i olika hallar och på sommaren tränar jag på klubbens egna agilityplan :)

Vad gör hundarna när du är i skolan?
Mille sover haha ;)

Helg!

Nu ska jag ta mig tid och blogga lite mer ordentligt igen ;)
Den första skolveckan har flutit på som vanligt och vi har börjat sätta oss in i vardagen lite mer.  Fast om jag skulle få välja så skulle jag nog ha lov året runt ;)
 
Idag har jag gått ut med Gia lite iaf :) Vi gick inte så långt då det verkligen var kallt idag.
Men vi hann ändå öva på några tricks och lite utställning :)
 
Knäppte även några bilder men fingrarna började frysa så snabbt så blev det väl som det blev...

Duktig liten vovve...

Idag simmade jag med Mille på hundsimmet igen :) Han tyckte väl inte att det var så super kul men han måste ju.... ;)


Du är så söt Gia....

 

Träning igen...

Här kommer en film från träningen med Gia idag :) Jag är väldigt nöjd med henne idag ;) Farten får vi väl jobba på lite men den kommer nog då hon är mer säker på hindren ;)
 
Titta gärna i HD...
 

Saker jag vill ha just nu...

Är det bara jag eller finns det fler hundmänniskor som älskar att shoppa hundprylar?? ;)
Har nyss kollat runt på massa olika hundsidor och kommit fram till några saker jag behöver/vill ha :)
 
Boken: Mest när det gäller (Anita Axelson)
Verkar vara en bra bok om hur man skall tänka då man skall tävla med hunden. Tror att den kunde vara bra att läsa för mig som tävlar med hund :)
http://www.anitaaxelsson.se/webshop1.php
Fler klickers!
Mina klickers försvinner alltid så några nya kunde inte skada :P
http://www.canis.se/nettbutikk/omtale.php?id=KI&mid=253&ug=
 
Bok: Tricks som aktivering (Anita Axelson)
Efter som att Mille älskar att lära sig nya tricks så kan det vara bra att få lite inspiration till att lära honom något nytt. Speciellt nu då han inte kan göra så mycket annat...
http://www.anitaaxelsson.se/webshop1.php
 
Lick treat
Tänkte använda den i agility träningen med Mille, då han älskar att slicka på saker hehe :P
http://www.csigora.com/produkter/hundtraning/beloningssystem/102742__treateaters_lick_treat_-_slickbar_beloning/
Ruffwear sele
Då klövjeväskan sitter så bra så skulle jag verkligen vela ha en lika bra sele åt honom :)
http://www.ruffwear.com/Web-Master-Harness_2?sc=2&category=1131
 

Skogspromenad

Idag hoppade jag, pappa och Mille in i bilen för att åka ut till skogen :)
Då vi parkerat vår bil började vi gå på en väg  för att komma in till skogen. Det är en väg där bilar ofta kör så jag höll Mille kopplad.
Plötsligt kom en tant emot oss med 2 st stora svarta hundar. Hon hade verkligen 0 koll på hundarna.. Det värsta var att de sprang rakt mot oss och skällde/morrade. Jag tog snabbt upp Mille i famen, så att hon skulle få kalla in sina hundar. Men nej, hon säger absolut inget och låter dem bara springa fram. 
Sen började hon skrika om att jag ska lägga ner min hund. Men det ville jag absolut inte göra, Mille är ju jätterädd för stora svarta hundar...
Sen börjar hon babbla om att vi inte får vara i skogen om jag lyfter min hund.
Alltså varför kunde hon inte bara be om ursäkt för att hennes hundar sprang på oss?
Men vi gick snabbt därifrån och tänkte inte så mycket på det mer. Då vi kommit in i skogen så fick Mille springa lös lite. Han var verkligen så lycklig då han sprang runt där :) Vi gick ca 5km på en timme så nu ligger han på soffan och sover :)
 
 

Fotodag...

Hej!
Idag bestämde jag mig för att ta ut kameran på enliten  promenad igen ;) Mille fick också hänga med, för han behövde ju också gå ut ;)

 
 
 
 

Hundsim

För att Mille skall kunna få börja med tävlingsagility igen så kommer det krävas att han tränas upp på rätt sätt. En av de olika träningssätten som jag kommer träna honom med är simning...
 
 
Idag så åkte jag och Mille och simmade för första gången för iår. Fysioterapeuten rekommenderade ju att vi skulle simma en gång i veckan med honom så det skall vi också göra ;)
Eftersom att Mille simmar för hans hälsas skull och inte för att bara ha det kul så simmade han med en lina i flytvästen så att han får simma runt i bassängen ett tag innan han kommer upp igen.
Jag lät honom simma i ca 1,5 min för att sedan få komma upp och vila lite innan han fick gå i igen.
Då han simmat klart så gick jag och torkade honom :) Han brukar ärligt talat bli helt hyper efter att man torkat honom efter ett bad men nu var han trött så jag slapp åka hem med en alldeles hyper hund för en gångs skull ;)
Vi köpte även 10 stycken simturer, så nu kommer Mille garanterat få simma 1 gång i veckan :)
 
 
Liten tröttis ♥
 

Bra träning med Gia...

Gia var verkligen taggad på att träna igår. Så fort jag fick ut henne ur bilen så skulle hon in i agility hallen, vänta  ville hon absolut inte göra ;) 
Vi började träningen med lite kontaktfälts träning som gick galant. Hon har verkligen fattat vad kontaktfälet betyder och hon tycker det är super kul med kontaktfält haha :)
Efter det körde vi lite slalom och det funkade verkligen superbra det med :)
Kameran var med men dessvärre så hade jag glömt lägga i minneskortet så det blev inte filmat :P
Bloggar mer imorgon för nu är jag verkligen super trött haha :P
 
Gammal bild..
 
 

Mål 2013

Mille:

♥ Han ska bli frisk!
♥ Säkra kontakfält
♥ Lära honom minst 5 nya trick
♥ Bli snabbare och säkrare på agility plan
♥ Ha kul tillsammans!
 
 
Gia:
 
♥ Göra våran agility debut
♥  Ställa ut henne officiellt
♥ Ha kul tillsammans!
 
 

Frågestund!

Vi tar och börjar året med en frågestund ;) Så nu vill jag att ni bombar mig med massa frågor ;)

RSS 2.0