År 2012!

Här kommer en liten snabb genomgång av året 2012!
 
Januari:
Jag var på My Dog för första gången
Jag skaffade ett nytt objektiv (Sigma 70-300mm) och började fota mer då
Februari:

Jag & Mille tävlade i freestyle för första gången (inoff)
Mille fick bo på hundpensionat då vi åkte till Italien
 
Mars:
Jag och Mille gjorde våran debut i officiell agility och lyckades nolla loppet ;)
Jag började träna slalom med Mille mer seriöst
 
April:
Jag och Nea blev hundbrevänner :)
 
Maj:
Mille fyllde 3 år
Jag började klippa milles päls
Juni:
Jag och Mille tog våra två  första pinnar på samma dag
Jag fyllde 13 år
 
Juli:
Mile fick följa med utomlands för första gången.
Vi åkte på hundläger i 1 vecka
Vi träffade Nea & Saga och tränade agility
 
Augusti:
Jag och Mille blev uppflyttade till klass 2 i agility
Jag och Mille började gå kurs för Juha Orenius
Mille fick träffa sin mamma för första gången på 3 år
 
September:
Jag och Mille  tävlade i ungdoms fm
Jag och Mille  tävlade i inoff rally lydnad
Jag träffade Gia för första gången
Oktober:
Vi märkte att Mille ömmade i ryggen
Mille rötgades och vi märkte att han hade diskbråck
 
November:
Mille vilade hela månaden pga ryggen
Jag började träna seriöst med Gia
Gia fyllde 2 år
 
December:
Jag och Gia placerades för första gången på inoff utställning
Milles burvila tog slut och han fick börja tränas
 
 
Året har inte alls blivit som jag tänkt mig...
Jag visste inte alls om att Gia fanns för ett år sedan. Jag visste inte alls att Mille skulle behöva skippa en hel tävlingsäsong pga ryggen. Jag visste inte alls att jag och Mille skulle lyckas ta oss upp till klass två. Oj vad mycket som hänt under året!
 
Men de flesta av målen vi har haft så är ändå uppnådda, så jag är väldigt nöjd ;)
 
 
 

Sista agilityträningen för iår...

Idag åkte jag med Gia och  tränade i den lyxiga agilityhallen.
Vi tränade mest på kontaktfält men körde även en liten bana i slutet.
Är väldigt nöjd med henne, det var en helt ny hall för henne men ändå så kunde hon fokusera på träningen ;)
 
Farten var dock inte den snabbaste idag, men det beror nog på att det var första gången hon körde på gräs...
Kontaktfältet på A:et sitter perfekt nu. I slutet körde vi hela A:et utan problem med kontaktfältet, riktigt duktigt av henne ;)
Filmade med stativet för första gången, och filmen blev mycket bättre då. Så stativet kommer nog att få hänga med ofta ;)
 
 

Vad rörigt...

Förlåt för röran här på bloggen...
Råkade i misstag radera hela stilmallen igår. Så nu har jag iaf fixat ihop en snabb design igen. Så om det är lite konstigt här idag så är det därför ;)
Vad tycker ni om headern/ designen? Ska jag behålla den? :)
 
 

Så bra musikvideo...

Kan inget mer än att älska denna musikvideo...
Den får mig att tänka på mig och Milles förflutna. Han är inte perfekt, snarare tvärtom. Vi kämpade oss igenom svårigheterna vi hade. Jag kunde ärligt talat knappt ha honom lös på agilityplan för 1 1/2 år sedan, han sprang iväg direkt.
Men jag valde att fortsätta träna med honom, fastän det ibland kändes helt hopplöst...
Vi fick en relation tillsammans efter mycket jobb tillsammans. Jag förstog att jag inte skulle pressa honom, vi gör det vi tycker att är kul att göra tillsammans.
 
Ingen hund är bra på ALLT,  men varje hund kan bli bra på något. Det gäller att hitta det man tillsammans med sin hund tycker om ♥

Nu börjar rehab resan...

Idag  åkte vi till fysioterapeuten med Mille, för första gången sedan skadan. Hade länge tänkt ringa och boka en tid och nu blev det äntligen gjort ;)
 
Jag fick mängder med tips på hur jag ska träna honom för att han ska kunna bygga upp hans muskler igen. Efter lite prat gick hon igenom Mille och kollade så att allt var bra med honom. Han har ganska svaga muskler i bakbenen, så dee ska tränas upp. Annars var han, enligt henne i ganska gott skick.
 
Då hon gått igenom honom så fick han lite massage. Ibörjan var han stel och ville inte alls ligga still, men då han fattat att det faktiskt var skönt så slöt han ögonen och njöt. Då massagen var slut ville han bara ha mer haha  ;) Hon skulle maila ett förslags schema till mig så att jag vet ungefär hur jag ska bygga upp hans muskler igen. Det känns verkligen super bra med uppbyggt schema, då behöver man inte fundera på vad man ska göra på dagarna  :)
 
I januari kommer vi även att börja simträna 1 gång i veckan, det kommer nog bli kul ;)   Han kommer även få gå till en massör 1 gång i månaden, för att kolla att musklerna är i skick ;)
 
Så nu ser jag väldigt ljust på hans framtid. Han kommer bli samma hund igen. Jag kommer få tillbaka
min älskade hund ♥
Flumhund :P
 

Bilder från dagen...

Dagen började med en liten fotorunda med Mille. Eftersom att han hade så mycket energi var det lätt att ta några spring kort på honom.  Använde mig utav stativet och det funkade faktiskt bra, så än så länge är jag nöjd med det :)

Passade också på att fota katten lite idag, vilket kanske inte gick så bra. Men några bra bilder blev det väl ändå ;)

 

 


Planerar morgondagen...

Så nu är julafton förbi och man slipper all julstress för ett tag ;)
Är faktiskt nöjd med julklapparna i år :) Mina bästa julklappar var helt klart  filmredigeringsprogrammet Sony Vegas Movie HD Platiunum och ett stativ till kameran :)
Så nu kan jag både filma enklare och redigera med ett bättre program, vilket kommer resultera till att fler videos kommer dyka upp ;)
 
Idag satte vi oss på tåget för att vi ska åka och hälsa på lite släktingar. Mille klarade tågresan galant, han brydde sig inte alls om de andra hundarna som satt i vagnen. Han lade sig direkt ner och somnade då jag satt mig, super duktigt av honom ;)
När vi kommit fram så sprang han ett lyckovarv runt huset. Han kommer få vara lös för det mesta här, eftersom vi nu "bor" på landet. Jag kommer dock ha honom kopplad då vi går längre promenader då det känns tryggare så :P
 
Och just nu sitter jag här och planerar hur morgondagen ska se ut för oss. Funderar på att ta en riktigt långpromenad i skogen med honom, så att han får bli av med lite av hans energi ;)  Något roligt måste vi ju hitta på :)
 
 
 
 
 
 
 

Julafton :)

Idag bar det av på lite sen julshopping till djuraffären. Hade tänkt köpa en nomesele åt Mille men såklart hade de inte Milles storlek, lite surt faktiskt :P  Men beslöt mig för att köpa hundskor åt honom. Har kanske inte berättat för er att Mille är en hund som verkligen fryser på vintern. Så för att vi ska kunna gå långpromenader nu i vinter också så blev det 4 stycken röd svarta skor köpta :)
Vi testade redan dem på promenaden och jag såg en enorm skillnad. Han hoppade inte på 3 ben eller vägrade att gå :) Så hitills gillar vi dem :)
Och lite senare blir det paketöppning med familjen ;) Såklart har Mille ett paket, men det ligger dock inte under granen. Hade det gjort det så hade innehållet varit borta för länge sedan ;)
 
 

i

Jul...

Hej på er alla där ute i julstöket! :)
Kvällen har spenderats genom att jag bakade en pepparkaks agilitybana ;) Agilitybanan får ersätta ett pepparkakshus iår, helt klart ;) Det blev kanske inte så perfekt men det blir det aldrig med mig haha :)
 
 
Efter att köket blivit ner mjölat bestämde jag mig för att bada Mille. Lite julfin måste ju han också få bli ;)
Mille är väl inte ett så stort fan av att bli badad, han hatar det med andra ord. Men som tur var han snäll och lät sig bli badad från topp till tå ändå ;)
Och efter att han blivit ren sprang han direkt och skulle blöta ner hela lägenheten, *suck* dumma hund ;)
Men sen hittade han godispåsen och beslöt sig för att tigga lite... Med den här minen :P
 
 
 
God jul på er alla! :)
 
 
                      

Canvas

Denna canvas tavla hämtades på posten i Fredags :) Måste säga att jag faktiskt är nöjd, för en gångs skull ;) Fast borde ha valt en lite större storlek på den men men ;)
Kommer definitivt beställa en till i framtiden!
 
Har ni beställt någon canvas tavla på era vovvar? Hur blev det? :)

Har ni sett?

Vad tycker ni om den nya designen? :)
Om ni inte ser den så tryck F5, så uppdateras sidan! :)

Jag hjärta er

Nej, jag dog inte igår jag var bara för lat för att uppdatera bara ;) Jag hoppas att ni bloggläsare också överlevde "världens undergång" ;)

Dagen har spenderats genom att jag och pappa tog ut både Gia och Mille på en promenad i det fina (och kalla) vintervädret. Vi gick till hundrastgården så att de fick springa av sig och leka lite tillsammans :)

Jag knäppte några kort men fingrarna började snabbt att frysa, så det blev inte många kort.

Galnare vovvar får man leta efter ♥

 

 

 


Härlig promenad

Slutade tidigt idag så gick ut en sväng med lillkillen efter skolan :) Supermysigt var det då han fick springa lös och göra sig av med lite energi :)
 

Toppen träning och lite bloggning....

Oj vad dålig jag blivit på det här med att blogga. Jaja nu då jag får jullov så får jag betydligt mer tid för att blogga/uppdatera  :)

De senaste dagarna har bestått av plugg och lite mer plugg så Mille har mest fått vila sig, något han inte tycker att är så värst kul hehe. Men imorgon blir det dock ändring på det då jag planerar att ta honom på en lite längre promenad, så att han får springa av sig :)
 
Träningen idag med Gia gick iaf superbra :) Vi körde en liten bana och slalom :)
Slalomet gick väldigt bra  idag, och hon lyssnade på mig bättre än någonsin :) . Jag testade att skicka henne från olika håll och det funkade väldigt bra det med :)
Här kommer en video från idag :)
 
 

Bilder från instagram...

Här kommer 2 bilder som hamnat på instagram nu under helgen :) Heter Deaea där om någon undrade :)
 
Ni som har instagram, vad heter ni? :)

Julklapps planer :)

Har suttit och kollat runt på olika hundinternetsidor och funderat på vad jag skulle kunna köpa åt Mille i julklapp. Egentligen kanske vissa tycker att det är fånigt att en hund ska få någoon julklapp, men för mig är det självklart ;)
 
Här kommer ett litet collage jag gjorde över grejer jag skulle kunna köpa åt honom  ;)
Fast ja, tränings västen skulle ju jag ha ;)
 
 
Ska era hundar få någon julklapp? :)
 
 

12.12.12

... Ja det har ni säker hört flera gånger idag ;)
Iaf så betydde det att det var dags för agility med Gia. Vi körde en liten bana och lite enstaka hinder, såsom slalom och säcken :)
Säcken klarade hon av utan att någon höll uppe den idag, vilket jag blev väldigt nöjd över :)
Banan klarade hon också rätt så bra, hon var bara lite ofokuserad ibland :)
Ja det var helt enkelt en bra träning idag :)
Och filmat blev det också för den delen :P

Agility träning med Mille

Idag var det dags för agility med Mille igen. Det är andra gången sedan hans skada så jag fortsatte med att köra lugnt med honom.
Ibland glömmer jag hur bra han är... Han kanske inte har farten. Han kanske inte har kroppen. Men han har viljan, viljan att vela sammarbeta. Så länge han gillar agility ska vi köra, resultaten kommer vi helt att strunta i. Nu ska vi bara ha kul tillsammans ;)
 
 

Söndags promenad

Idag begav Gia och jag oss ut på en liten promenad i skogen. Jag hade som vanligt kameran i handen och Gia sprang runt och lät mig ta lite kort på henne ;) Ljuset var dock inte alls så bra så bilderna blev väl som dom blev...
Efter 6 km i skogen begav vi oss till hundrastgården för att vänta på Gias ägare som skulle hämta Gia. Där mötte pappa oss med Mille. Det var ett tag sen de sågs sist och de flummade runt som aldrig förr haha :P
 
Här kommer lite bilder från dagen ♥
 

Hundmässa

Ja idag bar det av på hundmässa :) Gia skulle egentligen ha ställts ut men det blev inte av,  så ska istället ställa henne i Januari.
Men gick till tollarna och kollade ändå. Hann precis i tid så att jag hann kolla på tikarna. Det var härligt att se massor med tollare där, det är ju en fin ras :)  Så jag fick en massa tips om hur jag kan ställa Gia. Men jag tror dock inte att det kommer gå lika bra för oss som det gick för dem haha ;) Ne men vi får öva ;)
Man blir trött av utställning
Detta kommer gå bra ;)
 
Det blev även shopping i massor. De hade en Hurtta outlet där jag köpte ett rundsytt läder koppel åt lillkillen för halva priset :) Har velat ha ett sådant super länge nu, så blev glad då jag hittade det billigt :)
Sen köpte jag även en vetbed till hundburen, lite godis och lite leksaker :) Älskar verkligen att shoppa på mässor, allt är så mycket billigare då :)
Jag lyckades också ta mig till cavalier montern där jag fick hälsa på ett gäng glada cavvisar :) Riktigt fint var det faktiskt i cavalier montern ;)
Kunde dock inte se nån tollar monter så blev inte nått tollarmonter besök.  Fast fick ju ändå se dem i ringen så jag är nöjd ändå ;)
 
 
 

Torsdag...

Igår var det dags för mig och Gia att köra lite agility igen :) Vilket funkade superbra faktiskt. Gia var dock lite övertaggad på att träna, men antar att hon helt enkelt gillar agility ;) 
Vi övade på kontaktfält, slalom och "säcken". "Säcken" har vi aldrig kört innan så det var såklart lite läskigt för henne att springa genom där. Men vi får jobba på det helt enkelt haha :)
Slalomet funkade lika bra som alltid, hon börjar snart fatta det hela :)
Blev tyvärr ingen film då ingen kunde filma träningen, men ska försöka få träningen filmad nästa gång :)
 
 
Idag åkte jag och Gia iväg på en inoff utställning igen. Gia skötte sig bra tycker jag. Hon har blivit så mycket bättre på att ignorera domaren då domaren ska komma och känna på henne. Att springa med henne är dock lite knepigare, då hon lätt vill springa in i ens ben haha. Jaja, vi får jobba på det. Ståendet har hon också börjat bli duktigare på, men hon orkar inte ännu stå så länge haha.
Men nån gång ska vi väl bli bra vi också ;)
Vi kom inte hem med några resultat, fast rätt kul hade vi :)
 
 

Agility och snöbus

Igår var det dags för Mille att få testa på agility igen för första gången på 6 veckor. Han blev alldeles överlycklig då han fattade att han skulle få köra igen :) Han som bara några timmar tidigare varit en riktig tjurig gubbe som verkligen inte ville göra något blev glad och positiv i stället ;)
Vi körde hopphindret utan "bom", men han som är så van vid att hoppa över hoppade ändå. Rätt sött var det  :) Det blev bara ett riktigt kort pass för oss, vill inte köra så mycket med honom än.
 
Och idag har jag och Mille gått på en promenad där han nästan hela tiden var lös och det är verkligen framsteg :) Han sprang som en tok och tyckte det var superskoj att busa omkring i snön.
Nu ligger han helt utmattad och sover. Drömma verkar han också göra för den delen, han morrar nämnligen lite i sömnen  :)
Brukar era vovvar visa tecken på att de drömmer då de sover? :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Vinnaren är...

Vinnaren av ett Hurtta outdoors halbstryp är:
Ebba (http://flerfotavanner.blogg.se/)
Grattis!!
Maila dina kontaktuppgifter till: millemolle12@hotmail.com så får du snart hem ditt halsband :)
 
Och ni som inte vann, kan alltid gå in och köpa det här :)
 
bjorkProduktbild för “Hurtta Outdoors halvstryp”

Inoff utställning med Gia!

Idag bar det av på inoff övnings utställning med Gia!  :) Det var alltså andra gången för oss båda :)
Jag anmälde oss till junior handler & stora hundar så att vi skulle få så mycket träning som möjligt :)
 
Efter att vi anmält oss så gick vi en promenad och hon fick göra sig av med lite av hennes energi ;)
Sen var det dags att kolla på valparna då de ställdes ut, super söta var de. Men kall blev man av att behöva vänta så länge, ridhus är inte så super varma som man kunder tro ;)
Då det var dags för oss att gå in i ringen gick det super bra :)
Hon hoppade inte runt som en galning som man kunde ha trott, hon höll sig däremot  lugn hela tiden :)  Och ståendet funkade super med henne, bättre än jag kunnat tro faktiskt.
Vi placerade oss som 2a i vuxna hundar och 3a i JH, så lyckat blev det!
Behöver jag säga mer? Supernöjd med henne!
 
 
 
Vinnaren av tävlingen presenteras imorgon och inte idag... Så håll koll här på bloggen imorgon! :)

December

Dagen började med en promenad till hundrastgården med Mille. Han sprang och stoppade ner huvudet i snön hela tiden så han blev helt vit av snön. Han fick också träffa andra hundar för första gången på ca 6 veckor och det gillade han verkligen :) Jag lät honom dock bara hälsa lite och sedan gick vi hem. Jag vill inte att han ska börja leka för vilt ännu ;)
Hade såklart med kameran så några bilder på Mille och de andra hundarna blev det ändå.
 
Och nu på kvällen åkte jag iväg med Gia till hundsimmet och simmade med henne där för första gången :)
Jag kastade i leksaken och hon simmade glatt efter den, hon gillar vatten hehe :) Jag rekommenderar verkligen att man åker och simmar med hunden. Det är skonsamt och hunden kan inte skada sig så lätt. Så simmning ska vi nog hålla på med nu i vinter :)

Glöm inte tävlingen nu!!! :D Länk
 

RSS 2.0