Lördag

Hejsan! 
 
Dagen har gått otroligt snabbt, men det är väl så det är med helgen tyvärr :(
Jag och Mille gick ut på en längre promenad i skogen idag iallfall. Vi gick till ett ställe där vi aldrig varit innan så Mille var riktigt intresserad av att  få lukta på allt. Då vi kom hem vilade vi lite innan jag tog ut honom för att springa lite. Vi sprang inte så värst långt men det var ändå skönt att komma ut och springa ;)

Imorgon blir det ev att ställa inoff jh med Gia, vi behöver ju öva upp oss innan nästa helgs officiella ;)
 
Gammal bild men...
 

Inte mycket som händer..

Det är riktigt svårt att blogga då det inte hänt så mycket på sistone. Mille och jag har tränat lite tricks, gått långpromenader och bara varit liksom. 

Men idag så drog vi iallafall ut med Christina och Rufus igen :) 
Vi gick ner till stranden där vovvarna fick busa. Mille badade inte idag för han ville bara leka ;) 

Imorgon är det äntligen fredag och jag ser fram emot en hundig helg ;)


 
 

Bästa träningen på länge

Tränade lite rally med Mille nu så här på kvällen. Det gick helt över förväntan och han arbetade bättre än någonsin. Mille verkligen älskar rally och jag vet att det är rätt gren för oss att hålla på med :)

Anmälde mig till en rally fortsättnings kurs som börjar den 11.9 så jag längtar verkligen tills den börjar så att jag och Mille får komma ut och träna tillsammans igen ;)

 

Utflykt till ö

Jag och Mille åkte ut till en ö med Christina och Rufus idag. På båten bland alla människor så lade sig Mille bara ner och somnade, duktiga killen min ;)
Då vi kom fram gick vi en promenad och hittade tillslut en ledig klippa utan massa människor där vi satte oss. Sen gick vi runt där lite till innan vi åkte hem igen. Vi hade ingen koll på tiden och då vi märkte att det gått 4 timmar blev man lite chockad, ja men kul var det iallafall!


Här kommer lite bilder!
 

Långpromenad

En kompis sov över hos mig igår så hann inte blogga något alls...
 
Men idag så drog jag och pappa ut till landet för att gå en långpromenad med Mille. Kameran fick som vanligt följa med och det blev några kort tagna, var dock inte så nöjd med bilderna men man kan ju inte alltid vara det ;)

Då vi kommit hem pluggade jag lite innan jag gick ut och sprang. Mille fick dock inte följa med då han var super trött efter promenaden. Det kändes väldigt konstigt att springa utan hund då jag nästan alltid gör det, men det funkade iallafall ;)

Här kommer några bilder från idag! 
 

Förlåt..

Förlåt för att jag inte uppdaterat här på bloggen men har helt enkelt inte haft så mycket tid... 
 
Idag har jag och Mille sprungit lite, vet inte hur långt men... Det kändes riktigt skönt att äntligen få komma ut och röra på sig efter en lång paus från springandet, ska definitivt försöka springa minst 2 gånger i veckan nu ;)

 
 

Ingen träning

Blev ingen träning med Gia idag :(
Istället så har jag och Mille tränat lite klossträning och lite  olika tricks. Motivationen till att lära honom nya saker är på topp så jag hoppas på att han iallafall kommer kunna några fler tricks innan årets slut ;) 

Jag har inga speciella planer för imorgon, vi får se vad vi gör helt enkelt ;) 

 
 

Cykeltur!

Cyklade runt milen med Millisen idag, så han lär vara trött inför morgondagens vilodag.
Kommer helt enkelt inte ha så mycket tid att aktivera honom imorgon då jag ska träna agility med Gia, jaja en vilodag är alltid bra ;) 
 
Nu ikväll blir det lite trickträning så att han får använda hjärnan, det blir nog bra det ;) 
 
 
 
 

Långpromenad

Idag gick jag och Mille en långpromenad i skogen. Han fick till stor del gå lös under promenaden och var bara kopplad lite smått då vi mötte människor och så.
Vi gick upp för en stig som ledde oss upp på en kulle där jag stannade och tog några kort på honom. Utsikten därfrån var verkligen fin och man kunde se riktigt långt därifrån. Mille var inte riktigt på fotohumör för han ville bara ha bollen som jag hade med mig, jaja några kort blev det iallafall ;)

Då vi kom hem fick han sig en ordentlig dusch och genomborstning av pälsen för han hade blivit så smutsig under promenaden. 

Här kommer några bilder! 
 
 
 

Simtränat!

Kom nyss hem efter en trip till stranden med Mille. Han älskar verkligen att vara där och då jag inte sett några alger där så han får bada där ;) Han var riktigt ivrig på att simma idag så han simmade riktigt mycket. Men då han tröttnade på att simma så fick han ett långvarigt busryck och ville att jag skulle leka med honom ;) Han var verkligen jätte flamsig och betedde sig som en unhund, tja även gamlingen kan väl få sina ryck ;) 


Bild från i onsdags..

 
 
 

Hurtta - wanties

Behöver jag ens säga att Hurtta är favoriten hos oss? 
Täcket har jag faktiskt tänkt köpa, har varit kär i det ända sedan jag såg det för första gången och Mille skulle passa riktigt bra i det tror jag. Fleece overallen hade varit bra då den både värmer och skyddar hans ben från all snö som gärna vill fastna på hans ben. 

Och reflextäcket hade verkligen varit bra nu i höst då det blir så mörkt, att det är snyggt skadar ju inte! ;) 



 
 

Badat

Det har regnat hela dagen idag men jag och Mille tog oss ändå ut på en promenad till stranden för att bada lite. Vattnet var rätt så kallt så han ville inte gå i först men efter lite lockande så simmade han faktiskt ;) Sen kastade vi lite pinne på land innan vi gick hem igen. Han blev verkligen sandig så han fick som vanligt en dusch då vi kom in igen ;) 

Tog med kameran men det blev inga lyckade foton för han inte ställa in inställningarna innan det började regna riktigt ordentligt. Så ni får nöja er med en bild ;)
 
 
 

Dagens agility

Åkte ut till klubben med Gia idag för att träna lite agility. Vi tränade mest på slalom och kontaktfält men körde även en rätt små svår bana. Banan gick riktigt bra och hon hade rätt bra fart hela tiden :) 
Mamma och Mille gick en promenad medan vi tränade men han ville bara följa med mig och Gia. Sötisen var taggad på träning och istället fick han bara en promenad, får ta och åka ut med honom till klubben nån dag helt enkelt ;)

 
 
 

Skolångest, hundträning och lite till

Idag så åkte jag med Gia på inoff junior handling, man får ju passa på då det finns några här ;) Gia var riktigt duktig och brydde sig inte alls om att det var massa hundar runt omkring henne. Då domaren skulle känna igenom henne så stod hon faktiskt stilla för en gångs skull ;) Resultatet blev att vi vann klassen så jag var riktigt nöjd med henne :) 

Då vi kom hem slängde jag i mig lite mat och hoppade sedan i soffan och sov lite, man blir riktigt trött av flera timmars hundutställning kan jag säga ;) Då jag vaknat så tränade jag lite tricks med Mille. Mitt mål just nu är att lära in honom ett nytt trick per vecka, iallfall ett per månad. Idag fokuserade jag på att lära honom att korsa tassarna. Tror att det kommer ta ett tag innan han fattar exakt vad han ska göra men vi får helt enkelt träna mycket ;) 

Och imorgon är det min sista lediga dag innan sommarlovet tar slut... Jag skulle vela ha lov hela tiden faktiskt, fast det blir ju ändå lite skönt att få komma tillbaka till vadagen och så... 

Bjuder er på en mobil bild från idag...

 

Bus på stranden!

Kom nyss hem från en timmes promenad med Mille. Vi gick ner till en strand där vi är för sällan. Det som är bra med den stranden är att det inte är så mycket folk där, rättare sagt ingen.Så den är väldigt hundvänlig om man säger så. Jag hade Mille lös och hans sprang direkt ner till vattnet och ville att jag skulle kasta i en pinne. Jag hittade en pinne i lämplig storlek och lät honom simma efter den i vattnet. Han var verkligen ivrig och simmade verkligen långt helt frivilligt! 

Efter en tid så gick vi upp på stranden där Mille fick ett ordentligt busryck och sprang omkring och skällde av iver. Då han sprungit av sig ordentligt gick vi hem igen. Han blev verkligen sandig och det kändes som att han tog med sig minst halva stranden. Det löste vi med en dusch, nått som han inte tyckte var så roligt ;)

Ångrar verkligen att jag lämnade kameran hemma, hade kunnat få riktigt fina bus bilder på honom... Får väl ta mig dit nån annan gång och fota honom ;) 

 
 

Fredag!

Hej alla! 

Idag började jag och Mille dagen genom att gå till hundrastgården där vi stannade i en halvtimme, sen gick vi en liten promenad och sedan gick vi hem.  Då vi kommit in så tränade vi lite. Vi tränade mest på tandvisning men då vi var klara med det så tränade vi lite olika tricks.  Tandvisningen gick över förväntan och jag fick ta i hans mun utan att han försökte backa bakåt eller dra bort huvudet, det går framåt märker jag! 

 

JH 4!

Igår så ställde jag Mille i inofficiell JH. Vi kom dit rätt tidigt och hittade en plats att sitta på och sedan gick jag runt och kollade på ringarna och så. Efter en tid av väntan så var det min och Milles tur att gå in i ringen. 
Han var riktigt duktig och stod för det mesta som jag ville. Tandvisningen gick som vanligt inte så där super bra då han inte gillar att man tar i munnen på honom, men det ska vi nog allt öva på ;)

Men allt annat var jag riktigt nöjd med faktiskt :) 
 
Det hela slutade med en fjärde plats av 12-14 deltagare så jag var faktiskt riktigt nöjd ;) Speciellt då det var med flera riktigt duktiga handlers :)
 
 
 

Fotopromenad

Tog med mig Mille på en fotopromenad nyss. Tanken var att jag skulle få något bra kort på honom men han var verkligen inte på fotohumör idag. Han var mycket mer intresserad av att försöka äta fågelbajs, nått som inte blir så fint på bild ;) Typiskt var ju också att jag glömde hundgodiset hemma så jag kunde ju inte muta honom på så sätt...
 
 Men om vädret tillåter imorgon så tror jag att vi försöker igen då ;)

 
 

Han kan om han vill, men idag ville han inte...

Ställde inoff JH idag och Mille var inte sig själv. Tror att det var värmen som störde honom då han alltid blir förändrad då det är varmt ute.
Det kändes faktiskt inte som att  vi var ett team utan jag gjorde massa missar hela tiden och var väldigt ofokuserad på att ställa. Antar att det också kan ha smittat av sig på mille ;)

Så det blev ingen placering idag helt enkelt ;)

Men imorgon tar vi nya tag för då ska jag ställa honom inoff igen ;) 

 
 

Agility!

Hade planerat att stiga upp klockan 8 idag. Ville hinna ut på en längre promenad med mille helt enkelt ;)
Men lat som jag är så låg jag kvar i sängen tills klockan blev 9. Jag fick iallafall på mig kläderna och sedan skulle Mille morgonrastas. Han var verkligen seg och ville inte ut utan ville bara ha frukost...
 
Vi gick till hundrastgården och kastade lite boll och jag försökte få honom att få intresse för frisbeen men då en super rolig boll är i närheten så är frisbee det tråkigaste som finns enligt honom. På lägret älskade han ju frisbeen men nu ville han inte ens bry sig om den efter som att bollen var roligare, knäppis ;)

Då vi kom in fick Mille ett bad då han blivit lerig då han sprungit efter bollen, han tyckte nog att han klarade sig utan för jag fick en arg blick av honom då jag ledde honom till badrummet ;)

Sen åkte jag in till stan med en kompis och då jag kommit hem så åkte jag och mamma nästan direkt efter Gia för att träna agility. Det var väldigt länge sedan jag såg henne så det kändes lite nervöst men samtidigt spännande. 
Tyvärr så var det rätt så hett så hon tröttnade snabbt på träningen så det var svårt att hålla uppe hennes motivation...
 
 
 

Hemma igen...

Idag åkte vi hem igen och vi möttes av en glad Mille vid dörren. Har verkligen saknat honom så det var riktigt skönt att få komma hem igen! 
Imorgon ska jag träffa en kompis så så mycket med Mille blir det inte, kanske ska ta och träna honom lite smått på morgonen men det återstår att se ;) En längre promenad ska han nog iallafall få ;)

Nu i veckan blir det iallafall att få träffa den här galna tjejen igen, kommer ni fortfarande ihåg henne? ;)

 

Hatar att vara hundlös..

Gah, saknar mille mer än någonsin. Även fast jag vet att han har det prima där hemma, men jag kan ändå inte låta bli att sakna honom. Han är ju min prins, ja han är mitt allt ♥
 
Idag cyklade jag runt milen för att iallafall få något att göra. Jag hade faktiskt inte tänkt motionera mig något speciellt idag, utan hade tänkt vila efter fleradagars träning men så blev inte fallet. Tog mig upp på cykeln och så cyklade jag samma runda som jag och Mille cyklade senast vi var här. Dock gick det ju mycket snabbare utan hund men jag saknade ändå korven som brukar springa brevid.
 
Nu ska jag spendera min kväll genom att som vanligt kolla in lite bloggar/facebook, ja ni vet ;)

Hittade en liten lerbild på Mille från nu i sommar, min smutsiga gris ♥

 

Hundlös torsdag...

Idag vaknade jag faktiskt riktigt sent, runt 11 skulle jag tro. Men det blir ju lätt så då man inte har en hund att gå ut med på morgonen. Jag saknar faktiskt att stiga upp tidigt och dra ut med Mille redan nu, för det är rätt mysigt att gå morgonpromenaden ;)
När jag vaknat åt jag iallafall frukost och allt det där och efter det åkte vi till mina kusiner :)
Vi kom hem runt klockan sju och då hoppade jag snabbt i träningskläderna och tränade lite smått. Kommer nog ha lite träningsvärk imorgon men så ska det väl vara!

Nu ska jag fixa lite och sedan ska nog kvällen spenderas framför datorn hehe ;)

Saknar min prins <3
 

RSS 2.0